3 Mart 2017 Cuma

MART 2017 ENERJİ GÜNCELLEMESİ


Semillas Estelares 
Rebecca Dawson
Uzatılmış “Karantina” periyoduna devam ederken, tüm dünyadan yüzlerce insan benimle iletişim kurup duygusal çalkantı, durgunluk, izolasyon ve genel bunalım hislerini bildiriyor.
Bu zamanda deneyimlediğimiz şeyin bir kaptaki japon balığına benzediğini hatırlamak önemlidir. Her şeyin yoğunluğu büyütülüyor ve artırılıyor ve ilerlemeye çalıştığımızı düşünsek bile, tek yaptığımız şeyin yerinde saymak olduğu görülüyor.
Bunun gibi, gerçekliğinizin dış manzarasında etki yaptığınızı hissetmek çok zor ve hiç kimsenin sizi dinlemediği veya size dikkat etmediği görülüyor! Karantina fiziksel ve duygusal bedenden eski programların son kalıntılarını salıvermek ile ilgili… bu nedenle her şeyin alt üst olduğu görünüyor.
Ama cesur olun, görüşünüzde gördüğünüz tüm çamur ve kir sadece etkili salıvermenin işaretidir… sadece etrafınızda o kadar yakında girdap gibi dönüyor ki, bu zamanda herhangi bir şeyi net görmek zor! Çevresindeki suya “toksin bırakan” japon balığını düşünün… bir süre sonra etrafta yüzen şeyleri görmek biraz zorlaşabilir! Bu, insanlığın kollektif alanında gerçekleşiyor sadece bireysel olarak değil, elbette siz de deneyim alanınızda eski kalıpların kollektif salıverilişini deneyimliyorsunuz. Bu, sudaki çok fazla çamurdur.
Elbette, bu izolasyon hissi ve etkili veya başkaları ile bağlantılı hissedememe bir çok insanın depresyon ve keder izleri hissetmesine neden oluyor. Bu son haftada bu çok yaygın, ama yaradılışın bütünüyle yeni bir çağına adım atmaktan sadece bir kaç hafta uzakta olduğumuzu bilmeniz için sizi cesaretlendiriyorum… ve şu anda suya salıverdiğiniz sınırlayıcı inançlar ve programlar tarafından engellenmeden buna adım atacağız.
Japon balığının, sadece su bulanık olduğu zaman suda yüzdüğünün farkında olduğunu düşünmek ilginç değil mi? Elbette, insanlık deneyim döngülerini uzun süredir dikte eden kollektif inançların farkına varıyor. Kısa süre sonra yeni berrak sulara girmenin zamanı gelecek… yeni potansiyellerin günün düzeni olduğu yere!
Yeni açık sulara geçişinizi harekete geçirmek için, bu periyotta hiç bir şey net olmadığı zaman nasıl karar verileceği ile ilgili Serapis Bey’den harika bir rehberlik… ve öngörülebilirlik ve olasılık arasındaki fark:

2017’de Öngörülebilirlik ve Olasılık
Serapis Bey (Yükselmiş Üstat)
Deneyimlemekte olduğunuz şey özgürlüğün başlangıcıdır. Biraz portakaldan sıkılıp çıkarılan çekirdeğe benziyorsunuz, bu nedenle baskıyı hissetmeye başlıyorsunuz ve bunun size itildiğini hissetmeye başlıyorsunuz. Ama ayrıca dışarı atılır atılmaz ineceğiniz bir yer bulacağınızı biliyorsunuz. Sıkıldığınızı hissediyorsunuz, ama sıkılma sizin için faydalı, çünkü size sadece gerekli olan hareketi sağlamayacak, aynı zamanda olmanız gereken yere sizi aktaracak olan momentumu da sağlayacak.
Artık portakalın içinde tutulmanız gerekmiyor, çünkü portakal, çekirdeğin filizlenmeye hazır oluncaya kadar saklandığı yerdir. Onun nemli, sıcak ve güvende tutulduğu yerdir, elementlerden korunduğu yerdir ve yine de size artık bu tür korumanın gerekli olmadığını söylüyoruz. Artık bu tür kuluçkaya gereksiniminiz yok, çünkü çok uzun süredir kuluçkadaydınız. Uyku hali ve sonra kuluçka ve şimdi tohumlama ve bunun daha önce sizin için rahat olmuş olan şeyden çıkıp çok geniş açıklıklara ilerleme ile ilgili olduğunu görüyorsunuz ve bu nedenler doğal olarak eğiliminiz geniş ve açık alan olan her şeye doğru ilerlemek olacaktır. Başka deyişle daha az yapı, daha az güdümlü otorite, daha az program yapma ve bu nedenle bunun gittiği yerin gezegenin ritmi ile hareket etmek ve hayatınızı çok fazla programlamamak ile ilgili olacağını daha önce tartıştığımız gibi, sizin için ortaya çıkan bir zaman periyodu var. Sizin için soru her zaman, ‘yapının öngörülebilirliği olmadan nasıl yönetebilirim?’dir. Çünkü bir çok şekillerde öngörülebilirlik ve kontrol vasıtasıyla insan varoluşunuz ile başa çıkmayı öğrendiniz, bugün bu iki şey hakkında konuşacağız.
Şimdi, elementler ile oynayabileceğiniz ve enerjiyi hareket ettirebileceğiniz ve varoluşunuzu yönlendirmeye ve komut vermeye başlayabileceğiniz bu periyoda girmekte olduğunuzu anlamanızı istiyoruz, ama bu öngörülebilirlik ve kontrol yerinden olmamalıdır. İnsanların komut verme yeteneğini ve hareket etme ve manipüle etme yeteneğini kazanmalarının sadece kontrol gündemi için olduğunu görüyorsunuz, bu güvenlik sağlıyor, çünkü öngörülebilirlik insan zihninde güvenliktir. Kontrol öngörülebilirlik verir, güvenlik verir.
Aslında siz hala komut verebilmeniz için bu yerden ortaya çıkıyorsunuz, ama komuta etmenizin öngörülebilirlik veya kontrol gündemi ile hiç ilgisi olmayacak ve katıldığınız deneylerin (çünkü bu zamanda deneyler yapıyorsunuz) bazıları neyin olası olduğu ile ilgili olmalıdır: “bunu yaparsam ne olur ve bu nasıl hissettirir ve bu ne yapar?” Bu, “Arzulanan bir sonuca sahip olabilmem için bununla oynuyorum. Enerjiyi bu şekilde yönlendiriyorum, çünkü arzu ettiğim bir sonuç istiyorum” yerinden olamaz. Çünkü orada tek yaptığınız yine öngörülebilirliği ve kontrolü yaratmaya çalışmaktır. Kendi içinde öngörülebilirlik siz başlamadan önce sonucun ne olmasını istediğinizi bilmektir ve arzulanan öngörülebilirlik yerinden manipüle etmeye başladığınız zaman, göreceğiniz şey farklı bir sonuç elde etmemenizdir ve bu nedenle tekrar tekrar yinelemektesiniz.
Bu gezegendeki Bilim insanlarının bile nasıl hala öngörülebilirlik ile, arzu edilen sonuç ile enerji ve maddeyi kontrol ve manipüle etmeye giriştikleri bizim için çok tuhaf ve insanlık bu nedenle hala inançların döngülerine yapışıp kalmıştır, çünkü öngörülebilirliğin gündeminin ötesine, olası olana ilerlemiyor. Orada ne var? Bilinmeyen nedir?
Bu nedenle sohbetimize bu şekilde başlıyoruz, çünkü kontrol yöntemlerinizde çok öngörülebilir olduğunuzun farkında olmalısınız, size söylediğimiz şey eğer madde ile çalışacaksanız, eğer hücreler ile çalışacaksanız, eğer enerjisel imzalar ile çalışacaksanız bu her zaman sizin için oyun ile ilgili olmalıdır. Her zaman “Bunun yapmasını istediğim şey bu” yerine, “Bunun ne yapacağını merak ediyorum?” ile ilgili olmalıdır.
Bu çok önemlidir, çünkü “Bunun ne yapabileceğini merak ediyorum”a girmeye başladığınız zaman, daha önce sizin için mevcut olmayan potansiyel sonuçlar setini açar ve eğer öngörülebilirlik ile başlıyorsanız mevcut olmayan değişimler setini açar. Öngörülebilirlik ile başlandığında gerçekleşebilecek olan şeyin kapasitesini sınırlıyorsunuz.
Portakaldan sıkılıp çıkarıldığınız ve çekirdek toprağa doğru bir güzergahta gittiğinde, eğer arzu edilen bir öngörülebilirliğe sahipseniz, onun gidebileceği sadece tek bir yön olur. Portakaldan aktarılarak, eğer bu “gitmesini istediğimiz yer bu” konusu değilse, ama “Ne olacağını merak ediyorum” konusu ise, aniden, iki seçenek yerine iki milyar seçenek olur, çünkü bu gezegendeki varoluşunuzun çok – boyutlu gösterim olmasına niyet ediliyor ve bundan dolayı çoklu yönlere sahip olmalısınız, bu da öngörülebilirliğin geleceğinizin bir parçası olmadığı anlamına geliyor.
Onaylı öngörülebilirliğin çok yoğun deneyimine sahip oldunuz ve bununla demek istediğimiz şey, kendinizi tanımlayabilmeniz için, bir kimliğe sahip olabilmeniz için, insanlığın geri kalanı ile uyum içinde olan bir ritme sahip olabilmeniz için elinizden geldiğince yaşamınızı yapılandırmaya çok fazla teşebbüs ettiniz. Keşfetmekte olduğunuz şey, artık o çerçeveden ve yapının faydası olmadığını anlamanız, bu nedenle yapı periyodunun sonuna gelmekte olduğunuzdur. Katılık (esnek olmama), program yapma ve sahte ritim periyodunun sonuna geliyorsunuz ve bu nedenle sizin için bu yıl “tam şu anda meşgul olma istediğim şey nedir?” ile ilgili olacak, çünkü yarın veya sonraki hafta ya da sonraki ay ne ile meşgul olmak istediğinize karar veremezseniz yapışıp kalırsınız.
Plan yapamazsınız, tahmin yapamazsınız ve kendinizi doğası ardışık olan herhangi bir şeye uyumlanamazsınız, bu nedenle buradaki zorluğunuz (çok insan şekilde) önünüzdeki yolu görmeye çalışmak ve buna rağmen size söylediğimiz şey, zaten yolun dışında olduğunuzdur. O yola bakmak istemiyorsunuz – o sizin için ölü. Bu, yolun size ifşa olması için anda kararlar vermek ile ilgilidir, çünkü yapamayacağınız şey tahmindir, yapamayacağınız şey “çalışmak istediğim şey bu, 3 ayda olmak istediğim yer bu, bu benim hedefim” demektir. Bunu yapamazsınız.
Öyleyse bu süre içinde nasıl idare edersiniz? Yaptığınız şey aslında, ‘tam şu anda meşgul olmak istediğim şey nedir?‘ demektir, çünkü almanız gereken tüm kararlar ‘tam şu anda’ kararlarıdır. Bunlar gelecek için kararlar değildir, bunlar yarın için veya sonraki hafta ya da sonraki yıl için kararlar değildir. Bunlar tam şimdi kararlarıdır. Sizin için önem aslında ‘tam şu anda’ kararına güvenmektir, çünkü sizi gözlediğimiz zaman yaptığınız şey tam şu anda neyin uygun olduğunun hissine sahip olmanız ve sonra “buna tutunmak istiyorum ve bunu tekrar sınayacağım” demenizdir, böylece ertesi gün hala onu hissediyor musunuz? ve sonra ertesi gün hala o his var mı? ve ertesi gün başka bir ‘tam şu anda’ kararı olur ve sonra başka bir ‘tam şu anda’ kararı.
Bu, ‘tam şu anda’ kararları almaya ve uygulamaya başlayabilmeniz için nasıl işlev yaptığınızı anlamak ile ilgilidir, çünkü ‘tam şu anda’ üzerine davranmaya başlar başlamaz tüm kapılar açılır, çünkü eğer ‘tam şu anda’ kararında hareket etmezseniz, aynı odada kalırsınız ve ertesi günü tekrar kontrol edersiniz ve aynı odada kalırsınız ve başka kapı ortaya çıkmaz ve herhangi bir fırsat görmezsiniz.
Bir karar verdiğiniz zaman, kapıyı açmaya başlar ve yol ortaya çıkar. Bu, kapısı ve penceresi olmayan, sadece duvarları olan bir odada olmak ile aynıdır. Kapı ortaya çıkmadan önce hareket etme kararını almalısınız, ama eğer hareket etme kararı almazsanız ve ertesi güne kadar beklerseniz, o zaman alternatif bir yol olmaz.
Size yeni yönün sihirli anahtarını veriyoruz, daha fazla deneyimin sihirli anahtarı bugün için karara güvenmektir, çünkü o zaman sihirli kapılar ortaya çıkmaya başlar ve o zaman kapılardan geçebilirsiniz.
Size bir örnek vereyim. Yiyecek ile oynuyorsunuz. “Bu yiyeceği yemenin sonucunun bu olmasını istiyorum – onun yapmasını istediğim şey bu“nun öngörülebilirliği yerine, size söyleyeceğimiz şey o anda gerçekleşebilecek olan şeye açık olmanızdır. O belirli durumda andaki karar, yiyecek deneyiminizin nasıl olacağıdır – o anda. Sonraki bir kaç gün içinde ne yapacağı değil, sizin için uzun vadeli sağlık bakım planı açısından ne yapmasını istediğiniz değil, ama o anda.
Bu, istemek ile ilgili değil, olasılığa açık olmak ile ilgilidir. Bu “bu yiyecek ile bir deneyime sahip olmayı diliyorum” ve onun size görünmesine izin vermek olurdu, tahmin etmemek için karar veriyorsunuz.
Yine yiyeceğe uyumlanıyorsunuz, ama deneyimi açık uçlu bırakıyorsunuz, çünkü o zaman yapmakta olduğunuz şey, onun sizin için yapabileceği şey açısından onu sınırlamak yerine, onu olasılıklar haline getirmektir.
Şimdi bunu bir adım ileri götürelim. Eğer bunu bir insan ile veya bir ilişki ile yapsaydınız ne olurdu? “Bunun olmasını istediğim şey, bunun ne yapacağını tahmin edebilir miyim, bunun uzun vadeli veya uyumlu olacağını düşünebilir miyim, bana gereksinimim olan şeyi verecek mi?” yerine, “Bu anda gerçekleşen şeyin olasılığına açığım” dersiniz. Mevcut olan şeylerin potansiyeline açık olun. Güvenlik için insan öngörülebilirliğinin ikilemine düşmeyin. Potansiyelleştirin, potansiyelleştirin, potansiyelleştirin.
Ve ne deneyimlerseniz, ister yiyecek ile veya insan ile gördüğünüz şey, her zaman anda karar vermelisiniz, çünkü çoğu zaman olacak olan şey, bir günde uygun olan şeyin, ertesi gün uygun olmamasıdır. Bu anda herhangi bir potansiyel olduğu hissedilmediğimde bile devam eden ilişkilerde olan insanları hangi sıklıkla görüyorsunuz? İnsanlar öngörülebilirlik ile kendilerinden geçerler.
Başlamakta olan bir filizlenme var ve gezegenin titreşim frekansının gelişmeniz için uygun olan bir yüksekliğe ilerlemekte olduğunu söyledik, bu nedenle canlı hissetmeye başlıyorsunuz. Filizlenen tohumun canlılığı. En sonunda tohum köklenmeye başlar ve bu gezegende ilk kez istikrar duygusu hissetmeye başladığınız zaman budur, çünkü bu henüz gerçekleşmedi. Bu, harika kökler tutunmaya başlamadan önce yenilenme periyodudur ve potansiyelleştirme periyodudur ve kökler tutunmaya başladığı zaman, boyunuz uzar ve dallarınız genişler ve başkaları üzerinde etkiniz ve görülebilirliğiniz olur, bu nedenle hazır olun.
Bu zaman demirleme ile ilgili değildir, taahhüt etmek ile ilgili değildir, tanımlama ile ilgili değildir – deney yapmak ile ilgilidir, daha fazla kapıların ve sonra daha fazla kapıların açılabilmesi için tam şu anda hangi kararın uygun olduğu ile ilgilidir, çünkü bir tohumun büyümesi üsseldir, lineer değildir. Büyüme modelini gördüğünüz zaman, neredeyse her gün iki katına çıkar. Bu, bir karar verdiğiniz her zaman, daha fazla fırsat olduğu ve o karardan daha fazla fırsatlar olduğu ve büyümenin üssel olduğu anlamına gelir. En sonunda, hedef almaya başlayacak ve burası sürdürülebilirliğinizin olduğu yerdir, köklerin yerleşmeye başladığı ve şeylerin hızının yerleşmeye başladığı yerdir ve burası güçlendiğiniz yerdir, ama bu 2018’in sonuna, 2019’un ortasına kadar değil.
(Çeviri: Saffet Güler)

1 comments:

Adsız dedi ki...

Lucifer ve cinler ne zaman burdalar acaba?Pardon dünya dışı zeki varlıklar olacaktı dimi:)Nasa,iklim değişikliği gibi konular basit ama bu konu çok mistik duruyor.Hakikaten merak ediyorum.Semjase'ye de selam...

Yorum Gönder