2012 hakkında olan en ilginç teorilerden bir tanesi eldeki verilere rağmen çok az dikkat çekiyor.
Bu fikrin dayanak noktasına göre,kozmik sıralanan güneş,dünya,galaksimizin merkezi veya belkide galaksinin karanlık toz bulutları,kış gündönümünde bilinmeyen ve açıklanamayan bir sebebten ötürü yokolma tehlikesi altında olacağı düşünülüyor.
Bu tür hizalanmalar meydana gelebilir ama herhangi bir tehlike unsuru teşkil etmeyecektir. Detaylar şu şekilde takip eder: Şehrin ışıklarından çok yukarılarda tepemizde parlayan bir samanyolu yıldızlı gecelerde görünebilir.Bu yol,bizim teker teker tesbit edemeyeceğimiz milyonlarca yıldızın ışıklarından oluşmuştur.
Kalın toz bulutlarıda galaksimizde yer almaktadır ve kızıl ötesi teleskoplarla rahatlıkla ve açıkça görülebilir. En fazla göze çarpan geçit KUĞU ve YAY takımyıldızları arasında gergin bir hat oluşturur.İşte buna büyük,bazen de "Karanlık Yarık" adı verilmektedir.
Galaksimizdeki bir başka olağanüstü oluşum olan YAY takımyıldızı,galaktik bir merkez olarak 28.000 ışık yılı ötededir ve güneşin kütlesinden 4 milyon kez büyük olan bir kara deliğe sahiptir.
Dünya,güneşin etrafındaki yolunu takip ederken,güneş arka plandaki yıldızlara doğru hareketini sürdürüyor,bu yüzden görünebilen takımyıldızlar mevsimlere göre değişmektedir. 21 Aralık 2012'de güneş kuzey galaktik merkezinin 6.6 derecesinden geçecek,bu dolunayın normalden 13 kez büyük görünmesine sebeb olacaktır,bu da bir teoridir... Dünya,güneşten 93 milyon mil ve Samanyolundaki karadelikten ise 165 katrilyon mil uzaktadır. 2012 yılı boyunca Samanyolundaki kara deliğe olan uzaklık çok az bir sapma yapmıştır ve yerçekiminde değişiklik yapacak bir durum söz konusu değildir. Dünyamız zaten galaktik merkeze yazın daha yakın olur,kış gündönümünde değil.
Tüm bunların ışığında,kış dönümünün tadını çıkarın ve karanlık yarığın,hizalanmaların,solar parlamaların,manyetik alanların,potansiyel tesirlerin ve Mayaların dünya sonu ile ilgili verdiği bilgilerden etkilenmeyin...
çeviri:mahmut kılıçlıoğlu
0 comments:
Yorum Gönder