27 Ocak 2016 Çarşamba

“DÜNYA KUZEYE DOĞRU KAYDI” – INUIT BÜYÜKLERİ NASA’YI VE DÜNYAYI UYARIYOR

s_bottomTEMP325x350-3501
Inuit’ler Kanada, ABD ve Grönland’ın kutup bölgelerinde yerleşik olan yerli insanlardır ve tarihleri boyunca yaşamları iklimi doğru şekilde tahmin edebilmeye bağlı oldu… ve NASA ve Dünyaya aşırı iklim olayları, depremler ve diğer olaylar ile ilgili görmekte olduğumuz şeylerin nedeninin küresel ısınma olmadığı uyarısında bulunuyorlar.
 Dünya “kuzeye” doğru kaydı, yan yattı veya “yalpaladı” ve hepsi “Göklerinin değiştiğinde” anlaşıyorlar.
 Büyükler Güneşin daha önce doğduğu yerden doğmadığını, daha uzun gün ışığına sahip olduklarını ve Güneşin daha yüksek olduğunu ve öncesinden daha hızlı ısıttığını söylüyorlar. Tüm kuzeyde görüşme yapan büyüklerin hepsi aynı şeyi söylüyorlar, gökleri değişti.
 Yıldızlar, Güneş ve Ay hepsi değişti, sıcaklığı etkiliyorlar, hatta rüzgarın esme şeklini etkiliyorlar, iklimi tahmin etmek gittikçe zorlaşıyor, iklimi tahmin etmek kutup bölgelerinde bir zorunluluk.
 Büyüklerin hepsi Dünyanın Kuzeye kaydığına, yan yattığına veya yalpaladığına inanıyor.
 Big Wobble Yıllığındaki bir makalede ve bir videoda, bu “yalpalamaya” atfedilen aşırı iklim olaylarının bazılarını görüyoruz.
 Makalede NASA bilim adamlarının ve uzmanlarının, Inuit Büyüklerinin onlara verdiği bilgiden “endişelendikleri” ifade ediliyor.
 (Çeviri: Saffet Güler)

0 comments:

Yorum Gönder