26 Kasım 2015 Perşembe

Devrimci Araştırma Kenevirin Travma Geçirmiş Beyinleri Koruduğunu ve İyileşmelerine Yardımcı Olduğunu Gösteriyor

marijuana-jeas-the-brain
Kenevirin ve türevlerinin tıbbi kullanımı şaşırtıcı hızda keşfedilmeye devam ediyor. Bu, ABD hükümetinin araştırmayı ve bilimsel ilerlemeyi kısıtlayan keneviri uyuşturucu olarak saçma, temelsiz sınıflandırması gerçeğine rağmen bu şekilde.
Son zamanlarda tıbbi kenevirden faydalanabilecek iki şaşırtıcı alanı, ayrıca Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Rahatsızlığı (ADHD) için kullanımın klinik verilerini bildirdik.
Kenevirin tıbbi kullanımlarının çeşitliliği beyindeki cannabinoid reseptörlenin canlandırma yeteneğinde bulunur, ki bu fizyolojik sistemlerin düzgün işlemesinin temelidir.
Los Angeles Biomedikal Araştırma Enstitüsü (La BioMed) tarafından travmatik beyin incinmesi olan 446 hasta incelendi. American Surgeon’da bildirilen sonuçlar kenevir kullanımı ile travmanın iyileşmesi arasında kuvvetli bir ilişkiyi gösterdi.
LA BioMed araştırmacısı ve araşatırmanın yöneticisi MD. David Plurad, “Diğer araştırmacılar tarafından yapılan önceki araştırmalar kenevirdeki bazı bileşenlerin hayvanlarda travmadan sonra beyni korumaya yardımcı olduğunu buldu” dedi. Bu araştırma travmatik beyin yaralanmasından sonra hayatta kalmanın bağımsız ön göstergesi olarak THC ile spesifik olarak ilişkili klinik ortamında ilklerden biridir.”
Tıbbi kenevir kullanılarak travma hastalarında klinik denemeleri yönetmek için kuvvetli gerçekçe vardır. Bu, kanabinoidlerin zamanlı uygulanmasının PTSD’nin (travma sonrası stres bozukluğu) olumsuz etkilerini önleyebildiğini keşfeden İsrailli araştırmacılar tarafından desteklendi.
Travmatik bir olaydan sonra sentetik marihuana (cabbabinoids) enjekte etmek farelerde travmanın neden olduğu ve travmanın hatırlattığı PTSD benzeri semptomları önleyebiliyor.
Dr. Irit Akirav önceki araştırmalarda travmatik bir olaydan sonra belirli bir zaman penceresinde cannabinoidleri enjekte etmenin PTSD semtomlarını azalttığını keşfetti. Daha yakın zamandaki araştırma kenevirin travma hatırlatıcılarının etkilerini “yok ettiğini” buldu.
Araştırmanın bir diğer önemli bulgusu, cannabinoid maddelerin PTSD’yi tedavi etmede şiddete eğilimli olma dahil olumsuz yan etkileri getiren SSRI antidepresanlardan daha iyi olmasıdır.
Başka bir araştırma zihin problemlerini tedavi etmek için tıbbi kenevir için daha fazla potansiyel gösteriyor.
Buffalo Üniversitesi Bağımlılıkları Araştırma Enstitüsü’ndeki bilim adamlarına göre cannabinoidler kronik stresten kaynaklanan depresyonu azaltabiliyor. Kronik stres, kenevirde bulunan kimyasallara doğal olarak üreten benzer bileşenler olan encannabinoidlerin üretimini azaltır.
Haj – Dahmane “Kronik stres depresyonun ana nedenlerinden biridir” diyor. “Normal encannabinoid fonksiyonunu düzeltmek için kenevirden türetilen bileşenleri – marihuana – kullanmak potansiyel olarak ruh halini stabilize etmeye ve depresyonu gidermeye yardımcı olabilir.”
Araştırma özellikle psikoaktif olmayan kenevir ekstraktı cannabidiol (CBD) kullanılarak, insanlarda klinik deneyler için kuvvetli bir durum oluşturuyor.
Justin Gardner TheFreeThoughtProject.com
(Çeviri: Saffet Güler)
http://www.bodymindsoulspirit.com/cannabis-protects-traumatized-brains/

0 comments:

Yorum Gönder