27 Mart 2013 Çarşamba

SESİN MUAZZAM GÜCÜ

 http://www.dunyaana.com/images/adana31-b.jpg
Bugün dikkatinizi ses konusuna çekmek istiyoruz.Sesin gücüyle ilgili kadim Lemurya ve Atlantis uygarlıklarında yaygın olarak kabul edilip uygulanan bilgilerin çoğu ''kaybedilmiş'' ya da nispeten unutulmuştur diyebiliriz.Niyetimiz,realitenizde sesin nasıl çalıştığı,nelere kadir olduğu ve ne kadar yararlı olduğuna dair görüşlerimizi paylaşmaktır.

Yumuşak bir meditasyon müziğinin en stresli durumlarda bile nasıl yatıştırıcı bir özelliği vardır ? Nasıl oluyor da bir davul vuruşu salgılanan adrenalinin artışıyla kimyasal olarak ölçülebilen bir tepkiyi uyandırabiliyor ? Nasıl oluyor da görünürde ''duyum'' için kulakları olmayan bitkiler klasik müziğin varlığıyla devamlı olarak serpilip daha hızlı büyüyor ? Neden sesin yakınında su dalgalanmaya , küçük çakıl taşları titremeye başlıyor ? Müzik aslında duyuluyor mu yoksa hissediliyor mu ? Bunlar ,sesin dünyanızda sahip olduğu geniş potansiyelin içinizde canlanmasına yardımcı olacağına inandığımız bir takım düşündürücü sorular.

Sesin ne olduğuna dair basit bir açıklamayla başlayalım.Ses,ileri ve geri hareket eden ve sonradan beyinde ses olarak yorumlanan enerji titreşimi olarak tanımlanabilir.Hava,dalga modeli biçiminde titreştiğinden , bu sesi oluşturmaktadır.Enerjinin titreşim oranı ses aralığını (perdesini) oluşturur,titreşim ne kadar hızlıysa perde o kadar yüksektir.Desibel sesin ''şiddetini'' tanımlar,desibel ne kadar çoksa ses o kadar gürültülüdür.

Sesin bedeni iyileştirme,tıkalı çakraları temizleme,enerjiyi hareket ettirme ve fiziksel maddeyi değiştirme yeteneği vardır.Şimdi bu bilgiyi paylaşmaya başlayalım.Sesi kullanarak elde edilebilecek bir çok fayda vardır , halihazırda bazıları aslında ''nasıl'' ve ''neden'' olduğunun farkına varmayarak bu faydaların keyfini çıkartıyor.Tabi ki bir şeyden keyif almanız için illa '' nasıl'' ve ''neden'' olduğunu bilmenize gerek yok,yine de bu bilgileri sizinle paylaşmak istiyoruz böylece ilerde sesin dünyanızdaki muazzam gücünü keşfetmek isteyebilirsiniz.

Her şeyin enerji olduğunu ve bu nedenle her şeyin enerjiden etkilendiğini unutmayın.Basitçe söylemek gerekirse,ses her türlü maddenin moleküler bileşim titreşimini etkileyen frekansı iletir.Ancak aynı sese maruz kalan her madde aynı tepkiyi vermez.Örneğin,herkes aynı 'tarz' müzikte rahatlamaz,farklı varlıklar mevcut titreşimlerine en yakın uyumda olana tepki gösterir.

Diğerlerinin auralarını algılayabilen kişiler şüphesiz sesin vücut titreşimine ve dolayısıyla kişinin genel ruh haline olan etkilerini de görürler.Kelimelerin,başkalarıyla paylaşmak istediğiniz bilgilere araç olması gibi,müzik de paylaşılan ve deneyimlenen enerjinin bir aracıdır.

Ses ve titreşim birdir.Hatta sağırlar bile hala sesin taşıdığı enerjiyi ‘’hisseder’’.Aslında sesi duymazsınız , enerjiyi tespit edip deneyimlemeniz için işitilebilir bir sese dönüştüren beyninizdir.İnsan beyni tarafından algılanabilen ses aralığı evreninizde var olan geniş dizideki sese mukayesen oldukça küçüktür.Her ne kadar her hangi bir anda size doğru akan bir çok frekans dalgasının sesini algılayamasanız bile, farkında olun ya da olmayın onları kesinlikle hissedebilirsiniz,bu da başka bir konudur.

Hücrenin moleküler yapısını doğrudan etkileyen titreşimdir.Titreşim oranını belirleyen sesin şiddeti değildir; enerjinin titreşim hızını belirleyen daha ziyade ses aralığıdır (perdesidir).Buna rağmen sesin şiddetinin maddenin ne kadar çok etkilenmiş olduğu üzerinde önemli bir role sahiptir.Fiziksel maddeyi değiştiren enerji aralığıdır,ancak sesin şiddeti fiziksel maddedeki değişikliğin şiddetini belirler.Buna en basit örnek yanındaki şarap kadehine mırıldayan bir opera sanatçısı ve ciğerlerinin el verdiği en yüksek oranda şarap kadehine doğru şarkı söyleyen başka bir opera sanatçısıdır.Her iki sesin de şarap kadehi üzerine etkisi vardır,ancak sesin şiddeti etkinin yoğunluğunu doğrudan doğruya etkiler.Mırıldanma şarap kadehini hafifçe titreşmesine neden olurken diğeri kadehin kırılmasına neden olur.

Düşük bir perdenin düşük titreşim oranı vardır,perde ne kadar yüksek olursa enerji o kadar hızlı titreşir.Sesi oluşturan işte bu titreşimdir.Yüksek ve düşük ses perdeleri ,her ikisi de maddede değişiklik yaratır.Sesin oluşma fiziği üzerinde ayrıntılı olarak yoğunlaşma niyetinde değiliz,basit bir şekilde sonrasında sesin nelere kadir olabileceğini  ve ‘’geçmişte’’ kadim medeniyetlerin sesi kullandıkları gibi sizin medeniyetinizin de yeniden nasıl kullanacağını açıklamamıza izin veren temel bir ses tanımını paylaşmak istiyoruz.

Lemuryada ve sonrasında Atlantisde yaşayanlar sesi bir çok amaç için kullandılar.Onlar maddenin moleküler yapısının,insan duyum eşiğinin oldukça ötesinde olan ‘’doğru’’ ses aralığının(perde) uygulanmasıyla değiştirilebileceğinin farkındaydı.Doğru ses perdesinin kullanılmasıyla , ses titreşimleri bir taşı yontabilir,maddeyi havalandırabilir,suyu ayırabilir ve enerjiyi değiştirebilir.Bu teknikle, bazıları dünya üzerinde halen görülebilen  devasa anıtlar yapılmıştır.

Bu medeniyetler oldukça yüksek ve düşük frekansları yaymakla sorumlu olan bir çeşit kristal kuvvetlendirici aletler kullanıyordu.Bu alet , radyoda istenilen kanalı dinlemek için radyo kadranının kullanılması gibi kolaylıkla ayarlanabiliyordu.Cihaz , istenilen etkiyi kolayca yaratabilme için operatöre ses şiddeti ve aralığını belirleme imkanı sağlıyordu.Bu , bugünün en gelişmiş teknolojisinden bile daha kusursuz hassas kesimlerin yapılmasını mümkün kılıyordu.Alet çok az fiziksel emekle  hatta hiçbir fiziksel emek olmadan inanılmaz mühendislik işlemlerini başarabiliyordu.Tüneller granit kayalar oyularak dakikalar içinde yapılıyor,büyük kaya parçaları havalandırılıp nazikçe bir kenara bırakılıyor ve hatta büyük su kütlelerinden faydalanmak amacıyla ayarlamalar yapılabiliyordu.Bu teknoloji sonunda büyük ‘’şok dalgalarının’’ dünya kabuğunun derinlerinde serbest bırakılmasıyla Atlantis kıtasının sonunun gelmesine yol açmıştır.Daha önce bir çok kez söylediğimiz gibi , realitenizdeki her şey ‘’iyi’’ ya da ‘’kötü’’ amaçla kullanılabilinir , bu güce sahip olan onun nasıl kullanılacağına karar verir.Bu bilgi ‘’geçmişin’' bilgilerini elde etmek isteyen herkes için mümkündür.Şunu bilin ki bilgi unutulsa bile hiçbir zaman ‘’kaybolamaz’’.

Peki o zaman sesin varlığınıza uyumu geri getirmesi mümkün müdür? Endişe,korku,öfke ve keder gibi negatif duygular içinde olduğunuz zaman varlığınız öz benliğinizle uyumda değildir.Uyumda olduğunuz zaman ilahi akışın bolluklarını alabilirsiniz,mutlak huzur hissi bedeniniz boyunca rezone eder.Tamamıyla anda olursunuz,mükemmel uyum halindeyken ‘’geçmişten’’ pişmanlık duymaz ‘’gelecekten’’ endişelenmezsiniz.

İlginizi çekebilecek başka bir şey de şudur.Her bireyi anında mükemmel uyuma geri taşımaya hizmet eden benzersiz bir frekans ya da ses aralığı vardır.Bununla şunu kastediyoruz,ruhunuzun uyumlu olduğu benzersiz frekansla tanıştırıldığınızda , bu sizi anında mükemmel uyuma geri taşıyacaktır.Her birey aynı ses aralığında uyumlu değildir, bu size özgü olan bir şeydir.Şunu bilin ki sadece insanları kastetmiyoruz,her varlığın onu mükemmel uyuma geri taşıyacak olan kendine has bir ses aralığı vardır.İşte bu yüzden sesin bedeni iyileştirme yeteneği olduğunu söylüyoruz.Bedeniniz mükemmel uyum içindeyse hastalıklar orada barınamaz.Ses,Lemurya ve Atlantisdeki şifa tapınaklarında spiritüel,duygusal ve fiziksel bedenin uyumlanması ve yenilenmesi amacıyla kullanılmıştır. Bu uygulamalar sırasında cam kaseler,kristaller ve telli çalgılar kullanılmıştır.Bu medeniyetler auraları algılayabildikleri için her bir varlık için en uyumlu olan sesi anında ‘’görebiliyorlardı’’. Ses ve bedenin şifalandırılması arasındaki bağlantıyı kurmaya başlayan bir takım bilimsel topluluklar vardır.

Her ne kadar bedeninizle uyumlu olan kesin ses aralığının farkına bilinçli olarak varabilseniz de,ondan faydalanmak için illa bilinçli olarak onun farkında olmanıza gerek yoktur.Bu kesin ses aralığı her zaman bilinçaltında tutulur.İşte bu yüzden her canlı aynı müziği ‘’dinlemeyi’’ tercih etmez ya da aynı ‘’seste’’ rahatlamaz.Basit bir şekilde sizinle en iyi uyum içinde olana çekilirsiniz.Ayrıca şunu bilin ki sizi aniden uyuma taşıyacak olan o ses aralığı daimdir,ancak çekildiğiniz sesler her zaman aynı olmayabilir.Bir gün duymak istediğiniz şeyi başka bir gün duymak istemeyebilirsiniz..Bir çoğu bunun ruh halinize bağlı olduğunu söylüyor;ancak daha kesin bir açıklama bunun o an uyumlu olduğunuz titreşime bağlı olduğudur.

Çoğu insan radyonun ruh hallerini yansıtan müziği çalmaya devam etmesinin tesadüf olduğunu düşünür.Mesela sevdiğiniz bir insanın ''kaybından'' dolayı aşırı derecede üzgünseniz ruh halinizi yansıtan benzer şarkıların devamlı olarak çaldığını görürüsünüz.Çalan şarkının doğrudan titreşiminizle bağlantıda olduğunu bilin.Yaydığınız enerjiyle uyumlu olan şarkıları çekmeye devam eden sizsiniz.''Herkese'' yayın yapan bir radyo kanalı üzerinde nasıl böyle bir etkiye sahip olduğunuzu merak edebilirsiniz.Ruhsal durumunuz milyonlarca kişinin dinlediği bir radyo istasyonunda çalan şarkıları nasıl belirleyebiliyor? Bu çok güzel bir soru , buna cevabımız ise şudur , her zaman en çok uyumlu olduğunuz realiteye çekilirsiniz.Radyo şans eseri  ruh halinizi yansıtan şarkıları çalmaz;daha ziyade titreşiminiz o anda varlığınızla uyumlu olan şarkıları çeker.Unutmayın ki sonsuz sayıda paralel realite vardır.Her ne kadar kendi realitenizi tek realite olarak görseniz de , deneyimlemek istediğiniz titreşime bağlı olarak sizi gün içinde bir realiteden başka birine ileri geri sıçrıyor olarak gözlemliyoruz.Uyumlu olmadığınız şeyi deneyimleyemezsiniz.

Bunu müzik listenizi rastgele müzik çalma düzenine koyarak ya da radyo dinleyerek deneyebilirsiniz; dışarıya doğru titreştiğiniz halin kesin bir tarifini alacaksınız. En çok uyumda olduğunuz şarkıları çekeceksiniz.Karşınıza çıkan bu deneyim tamamen yaratımda olduğunuza dair bir örnektir,ama yine de çoğu insan realitenizdeki her deneyimi yaratmaya hizmet eden bu gerçek güce sahip olduğunun farkında değil.Realitenizdeki her şey sizin yaratımınızdır,her şey.

O zaman siz mi sesi etkliyorsunuz,ses mi sizi ? Kısacası uyumlu olmadığınız bir sesi çekmezsiniz.En temel cevap olarak uyumlu olduğunuz sesi çekersiniz ve dolayısıyla uyumlu olduğunuz sesin varlığınız üzerinde direkt etkisi olacaktır.Çoğu insan müziğin ruh durumları üzerindeki direkt etkisine şahitlik edebilir.Çoğu müziği kendini egzersiz,dans,rahatlama ya da negatif duygulardan kurulma havasına sokma aracı olarak görebilir.Şunu bilin ki öncelikle siz titreşiminizi değiştiriyorsunuz ve dolayısıyla sonrasında bu uyumu pekiştirmeye yardım eden şarkılara çekiliyorsunuz.

Müzik tarafından ''harekete geçirilmek'' için kulaklara gerek yoktur.''Bırakın ritim sizi harekete geçirsin'' sözü tamamen doğrudur,çünkü bu realitede ses işte tam olarak bunu yapar.Ses maddeyi hareket ettirir.İşe bu yüzden bitkiler ve ağaçlar kaçınılmaz  bir şekilde müziğe tepki verir.Tüm varlıklarca ''hissedilen'' o şey titreşimin enerjisi ve frekansıdır.

Mevcut realitenizde sesin gücü büyük ölçüde kullanılmıyor,ancak bu değişecek ve unutulan bilgileri bir kez daha değerlendireceksiniz.Sizi saran muazzam gücün farkına daha çok varmaya başladıkça kaçınılmaz olarak bunun içinizde sahip olduğunuz gücün bir yansıması olduğunu öğreneceksiniz.

 Umarız bu mesaj bir şekilde size hizmet etmiştir.

 Sevgi ve ışıkla,meleksi rehberleriniz.

 Çeviri:Utku Maden

0 comments:

Yorum Gönder