18 Mart 2013 Pazartesi

SORU/CEVAP:MİNNETTAR OLUYORUM FAKAT BU NE ZAMAN DEĞİŞECEK ?

 
Sevgili Jennifer: Bir kaç yıldır farkındalık ve minnettarlık üzerinde çalışıyorum ve bu hayatımı değiştirdi.Şimdi anda,pozitif kalıyorum.Fakat yeni bir işe ihtiyacım var,yaşam koşullarım ideal değil ve para yavaş yavaş tükeniyor.Pozitif kalmak ve sahip olduklarımız için şükran duymak daha iyi bir şey olsa da ,nasıl devam edeceğimi bilmiyorum.Her işten ret cevabı almak ve paranın giderek azalmasıyla her zaman olumlu kalmak gittikçe zorlaşıyor.Nankör biri olmadan bunu nasıl değiştirebilirim?

    Jennifer'ın Cevabı:  Sorunu okurken kendimi Titanik'in güvertesinde çalan bir orkestranın parçası gibi hissettim.Sanırım artık sandalını bulma zamanın geldi.Sen şükranla sorumluluğu ve minnettarlıkla değer vermeyi karıştırmışsın.An için şükran duymak güzel de olsa ,bu bilgiyi sonraki adım için bir sıçrama tahtası olarak kullanmak en iyisidir.Bunu oluşturmakla sorumlu olan sensin fakat sen ayrıca bunu değiştirmekle de sorumlusun ve bu hiçbir şekilde şükran ve minnettarlıkla çatışmıyor.Bunu bir ders olarak taktir edip sonra bunu değiştirmek için sorumluluk alıp hareket etmelisin.Sen minnettarlık ve eylemsizlik arasında sıkışıp kalmışsın ve eğer kendini hızla yukarı çekmezsen tabiri caizse gemiyle birlikte batacaksın.

  Şu anda iş bulamama nedenin durumun için minnettar olurken onun gerçek var oluş sebebini  yani kendine değer verme ve değerini bilmeyi öğretmek olduğunu görememendir.Bu durum içinde ne kadar korku dolu ve kısıtlanmış olduğunu kabullen fakat bunun için minnettar olma.Kendine kızgın mısın ve tamamen güçsüz kalacağından mı korkuyorsun ? Böyle bir şey daha önce oldu mu ? Para avucunun içinden kayıp giderken kendini  değerli ve daha iyisini hak ediyor olarak hissetmek zorlaşıyor mu ? Bir işe başvurduğunda kendini çaresiz olarak hatta seni mutlu etmese bile her işi yapabilecek bir noktada mı görüyorsun ?

      İlk adım kanamayı durdurmak , enerjik seviyeyi kastediyorum.Kırgın ve işsiz olmaktan dolayı minnettar olmayı bırak.Bunun yerine kendine değer verme ve değer bilmeyle ilgili olan bu ders için minnettar ol,bu durumu yaratma sorumluluğunu al ve sonrasında bunun yerine gerçekten istediklerin için niyet etmeye başla.Bu her şeyi değiştirebilir ,fakat güzel yaşam koşullanırında güvende ve mutlu olarak  yaşamanı sağlayacak o işi hak ettiğini düşünemediğin sürece asla. Her ne kadar hayatında olmasalar bile bu gibi şeyler için minnettar ol, işte bu şekilde onları hayatına çekersin.

    Biliyorum aptalca geliyor,sahip olmadıkların için nasıl minnettar olabilirsin? Fakat eğer onun için gerekli  enerjik alanı yaratmazsan yakın bir zamanda durumu değiştiremezsin ve bunu hemen değiştirmen gerekiyor.Yarattıklarının sorumluluğunu üstlen çünkü onlar değer vermeyi ve değerini bilmeyi  ve ayrıca başarı etrafındaki korkuyu yansıtıyor.Şimdi başka bir şey istediğini kabul et.Eğer oturup yüzündeki donmuş gülümsemeyle kırgın ve işsiz olduğun için evrene teşekkür eder ve minnettarlığın için evrenin öne çıkıp durumu senin için değiştireceğini umuyorsan şunu bilmelisin ki böyle bir şey olmayacak.
   
    Bunu yarattığını kabul et çünkü yeterince istemedin veya fazlasını hak ettiğine inanmadın.Şimdi daha fazlasını iste ve ona sahip olmayı hak ettiğine inan.(yapıyor gibi görünme söz konusu olabilir fakat her halükarda bu bir ilizyon) ve seni niyetinde aynı hizaya sokan her türlü pozitif takviye ve olumlamayı kullan. Yeterliliğin doğrultusunda gerçekten istediğin işlere başvur,alabileceğini düşündüğün işlere değil.Kendini para,evinde yiyecekler,kıyafetler ve istediğin her şey içinde gör,işte bu şekilde onları yaratırsın.
   
    Durumun acil mi ? O zaman çözümün hemen geleceğine inan(evrende zaman yoktur) ve bunun olmasına izin ver.Mucizeler basit bir şekilde enerjinin bir seviyeden başka bir seviyeye geçişidir.Kırgın ve işsiz bir seviyedesin,minnettarlığının odağını değiştirerek kendini zenginlik ve iş seviyesine taşı.Hayatında her şeyi yaratabilirsin fakat onlar için şu anda alan olması gerekir , enerjik alanın kırgın ve işsizlikten minnettar olmanla dolu.Yaratmak istediğin alandaki yeni,zengin,iş sahibi,daha güçlü varlığın için niyet et, bunun olacağına inan ve sonra bunu almaya istekli ol  sonrasında o gerçekleşecektir.
   
    Çeviri:Utku Maden

   
    Kaynak: http://spiritlibrary.com/uriel-heals/qa-i-am-being-grateful-but-when-will-this-change

   

    Jennifer Hoffmann'ın Sitesi: http://enlighteninglife.com

0 comments:

Yorum Gönder