17 Ekim 2014 Cuma

Baş Melek Gabriel (Cebrail)’den Sevginin Yüzleri (6) : ADANMIŞLIK

 Illustration by Kate Fitzpatrick
Değerli Sevgililer,
Sizinle, Sevgi’nin bir başka niteliği olarak bilinen “Adanmışlık” (kendini özveri ile adamak) hakkında söyleşmek istiyorum. Her bireyin kalbinde ve ruhunda yaşayan ve en fazla takdir edilen bu nitelik, Sevgi’nin yüksek bir ifadesi olarak ortaya çıkar. Bu nitelik;
İyi gününde ve ne kadar zor olursa olsun kötü gününde, kararlı ve vefalı bir duruş sergileyerek, karşısındaki kişiyi yüceltme becerisidir.
Diğerinin iyiliği ve mutluluğu için, kendinden verme yeteneğidir.
Sevilen kişinin her daim kendisi için en hayırlı şeyleri deneyimlemesi ve mutlu olması, korunması ve ihtiyaçlarının sağlanması, ilişkilerinde kendisini mutlu, güvenli ve değerli hissetmesi adına duygusal sağlığının gözetilmesi için, sürekli ve istikrarlı bir şekilde çabalamaktır.
Ve tüm bunları, bir görev olduğu için yapmak zorunda değil de, kişiye karşı duyulan Sevgi’nin bir göstergesi olarak yapmayı seçmek ve istemektir.
 
Adanmışlık niteliği aynı zamanda, kişinin kendisine her gün biraz zaman ayırıp, İlahi olan ile (Yaratan ile) bağlantı kurmasıyla da ifade bulur. Bu da, günlük dualar, meditasyon, ilahiler veya yoga sayesinde, ya da sadece sessiz kalıp, “Her şey olan Yaratan’ın” bir parçası olan kendi Yüksek Benliği ile bağlantıya geçme şeklinde olabilir. Bu yöntemleri her gün uygulamak için, iradeli olmak gerekir. Böylece kişi, İlahi Birliğin büyük gücü ile kendi içindeki gücün bağlantılı olduğunu idrak eder.
Bu nitelik, kişinin kendisine uygun olan bir organizasyona bağlı olarak toplumsal faaliyet alanlarında, “herkesin yararına gönüllü hizmet etme” şeklinde de ortaya çıkar. Adanmışlık olarak bilinen Sevgi’nin bu yüzünü, bu niteliğini uygulayan birçok iyi insan vardır. Adanmışlık niteliği kişide, “kendisinin haricinde başkalarını da düşünme” duygusu yaratarak, kişinin “Bütünün ortak yararını” algılamasını ve o doğrultuda çalışmasını sağlar.  Ve bu da insanlığı, yeniden evrimleşmeye götüren niteliklerden bir tanesidir.  Şayet herkes birbirinin sadece en yüksek hayrını gözetirse, orada Barış ve Uyum sağlanmış olur. Böylece herkes kendisini her yerde mutlu, güvende, o topluma ait ve sevilen bir birey olarak hisseder. Ve Dünya’nın her tarafında mutlu medeniyetler oluşur.
Bir birey içsel olarak Kaynak ile güçlü bir bağlantıya sahipse, o zaman o birey sadece kendisi için değil, herkes için daima mutluluk, iyilik, barış, sağlık ve bolluğu arzulaması için yönlendirilir. Çünkü Kaynak ile olan bağlantısı sayesinde, mantığının ve zekâsının talimatları yerine, kalbinin sesine kulak verecektir. Yaratan’ın içimizde ve bizim vasıtamızla dışımızda anlam bulması, bu şekilde oluşur. Kalbimizin sesine kulak vermekle, bizi yüksek hayrımıza ulaştıracak olan yola koyulmuş oluruz. Kalp yolunu izlemek, bazen öngörülenin aksine, kişiyi yepyeni bir istikamete yönlendirir. Ancak daha sonra bu istikametin, kişiyi büyük mutluluğa, sevince ve doyuma ulaştıran en doğru seçenek olduğu ortaya çıkar.
Bu nedenle, bu Dünya’da Birliğe ve Bütünlüğe giden yolda bir sonraki adımı atmak, kişinin kalbini dinlemesiyle gerçekleşir. Bu harika enerji merkezine odaklanarak her gün biraz zaman geçirmeniz, her birinizin yükseliş yolunda kesinlikle en güvenli rehberliği almanızı sağlayacaktır. Şimdi bu söylediklerimi düşünmeniz için yanınızdan Sevgi, Hayırlar ve Adanmışlık ile ayrılıyorum.
BEN Baş Melek Gabriel
Bu çeviri Mor Alev Dostu tarafından yapılmıştır. Kendisine çok teşekkür ederiz. “Sevginin Yüzleri” yazı dizisinin diğer mesajlarını blogun sol tarafındaki “Konular” başlığı altına “Sevginin Yüzleri Yazı Dizisi – Baş Melek Gabriel (Cebrail)kategorisine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Dizinin amacı ve bir araya gelme hikayesi ise şu bağlantıda: Yeni Yazı Dizisi – Baş Melek Gabriel (Cebrail)’den SEVGİNİN YÜZLERİ
©2011-2014 Marlene Swetlishoff, http://www.therainbowscribe.com
Telif Hakkı© 2014 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (http://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir
Copyright © 2014 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included.http://moralev.com/

0 comments:

Yorum Gönder