9 Ekim 2014 Perşembe

Baş Melek Gabriel (Cebrail)’den Sevginin Yüzleri (5) : CESARET

 Nelson Mandela Portrait by the photographer and filmmaker Adrian Steirn
Değerli Sevgililer,
Sizinle, Sevgi’nin bir başka niteliği olan “Cesaret” hakkında söyleşmek istiyoruz. Bu nitelik, kişinin her zaman “doğruluk ve dürüstlük” içinde olmasını ve kendisini (kapasite olarak) iyi tanımasını gerektirir. Çünkü cesaret niteliği, bu şekilde ifade bulur ve dışarıya yansır. Gezegeninizdeki yaşamda çoğu zaman, günlük yaşamın kutsal yönlerini (kişinin özel hayatı) ve kişilerin, doğal olarak birbirlerine karşı uygulamaları gereken davranış kurallarını anlamayan ve saygı göstermeyen kişiler var. Bir bireyin, kendi kişisel sınırlarının karşı tarafça bilinmesini sağlaması adına;
Gerçekliğinin arkasında durarak, o kişilerle mertçe ve doğrudan konuşabilmesi için en fazla ihtiyacı olan nitelik, Cesarettir.
Bu konuşma sırasında birey, aynı zamanda Sevgi’nin diğer bir niteliği olan Şefkati de, sözcüklerine katmalıdır.
Çünkü karşı tarafın, samimiyeti ve içtenliği algılayabileceği bir iletişimin kurulması ve böylece eşit ve barış dolu bir bakış açısı elde edilebilmesi ve her iki taraf arasında ortak bir anlayış sağlanması için, ortaya çıkan Cesaret niteliği,  doğal olarak Şefkat niteliği ile dengelenmelidir.
 
Bu anlayış çerçevesinde devam eden bir iletişim, çoğu zaman biri ya da diğeri kendi coşkun duygularını ve hislerini yansıtmaya devam ettiğinde ve böylece birçok gönül yarasına, üzüntü ve ıstıraba neden olduğunda, bozulabilir. Bu durum, karşı tarafın duyguları yatışıncaya kadar iletişime ara verilmesi ve daha sonra kişiyle tekrar konuşarak bakış açısının anlatmasıyla, engellenebilir. Bu arada, “Altın Kuralı” (size nasıl davranılmasını istiyorsanız, karşınızdakine de o şekilde davranın) sıklıkla uygulayan sevgili Işık işçilerimizin, kendilerini sanki “duyulmayan, fark edilmeyen hatta görünmez” bir varlık gibi hissettiklerini, görüyoruz. Işığınızda kalarak kendi gerçeğinizi konuşmanız ve böylece karşınızdaki kişinin sizi “görmesini” sağlamanız, Cesaretinizi toplamakla mümkün olur. Çünkü bakış açınızı ve ihtiyaçlarınızı ortaya koyarken, karşınızdaki kişinin oturduğu yerden doğrulması ve sizi dikkate alması için, bazen iradeli ve güçlü bir davranış sergilemeniz gerekir. Aslında bunda yanlış bir şey yoktur, değerli Sevgililer. Zira sizi “görünmez” kılan, kendi Işığınızın parlaklığıdır. Ve karşıdaki kişinin bakışlarını kendi üstüne çevirebilmek için, bazen kişinin “bağırması” gerekir.
Doğru bir davranış şekli sergilemek için, muhakeme yeteneğinizi kullanmak ve altıncı hissinizi takip etmek, her birinizin üzerine düşen bir sorumluluktur. Zaman ilerledikçe, bir saniye içinde karar vermenizi gerektiren durumlarda, sezgilerinizi kullanmayı öğreneceksiniz. Ve o zamana kadar “öz disiplin” ve “öz kontrol” konusunda kendinizi eğiterek kazanmış olduğunuz yeteneğiniz, burada ortaya çıkacak ve size yarar sağlayacaktır. Birçok durumda, “ilk sezgisel izlenimin genellikle doğru olduğu”, daima aklınızda bulunsun. Ve sezgilerinizden ne kadar sık faydalanırsanız, onları takip etmeniz ve Cesaretinizi ortaya çıkarmanız da, o kadar kolay olacaktır.
Gördüğünüz üzere, basit olan bir şey bazen “Zorlayıcı Sevgi”* kavramı altında oldukça karmaşık bir hale gelebiliyor. Yaptığınız her şeyin, daima bütünün en yüksek hayrına olması gerektiğini unutmamalısınız. Ve bu “düstur” her davranışınızda belirleyici unsur olmalıdır. Sevgili Işık işçilerimiz sahip oldukları onur ve dürüstlük duygularından dolayı, çoğu zaman kendilerini çok fazla baskı altında tutuyorlar. Çünkü yaşamı ve kendilerini geliştirme çabası içindeyken hiçbir hata yapmamak için, her duruma dürüstlük ve hakikat açısından bakmaları gerekiyor.
Ancak, kendinize ve başkalarına karşı daha hoşgörülü olmaya çalışın. Çünkü hepiniz, “varlığın yüksek seviyesine” erişeceğiniz dönüş yolunda yürüyorsunuz. Ve sergilenen “Drama” yanılsamasından (üçüncü Boyut yanılsamaları) uzak kalabilirseniz, yüksek bakış açısından bakmak da, sizin için daha kolay olacaktır. Gerçeğinizi konuşarak ve gerçekliğinizin arkasında durarak Cesaretinizi toplamanız ve bu tutumun da Gezegeninizde giderek yaygınlaşması, yüksek Boyutlarda olan bizleri keyiflendiriyor. Bu sayede, Yeryüzünde Barış’ın hâkim olacağı zamanlar gelecektir. Çünkü Sevgi olmayan her şey, Cesaret eylemi ile temizlenmiş ve dönüştürülmüş olacaktır.
Bir dahaki söyleşimize kadar bunları düşünmeniz için, şimdi yanınızdan ayrılıyorum. Barışla kalın değerli Sevgililer.
Ben Baş Melek Gabriel
* Mor Alev: Burada “Zorlayıcı Sevgi” İngilizce “Tough Love” kavramının çevirisidir. Maalesef bu kavramın Türkçeye tam çevirisi yok ve Mor Alev Dostu en iyi kelimeleri seçmiş. Açıklayacak olursam, bu kavram birini ne kadar çok severseniz sevin, bütünün iyiliğini ve evrensel prensiplerinizi önde tutarak, karşınızdaki kişiye istemeden ödünler vermek yerine, ona nasıl hissettiğinizi, doğru olanı yapmayı tercih ettiğinizi iletmenizi, ve bu konuda disiplinli davranmanızı tarif eder.
Bu çeviri Mor Alev Dostu tarafından yapılmıştır. Kendisine çok teşekkür ederiz. “Sevginin Yüzleri” yazı dizisinin diğer mesajlarını blogun sol tarafındaki “Konular” başlığı altına “Sevginin Yüzleri Yazı Dizisi – Baş Melek Gabriel (Cebrail)kategorisine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Dizinin amacı ve bir araya gelme hikayesi ise şu bağlantıda: Yeni Yazı Dizisi – Baş Melek Gabriel (Cebrail)’den SEVGİNİN YÜZLERİ
©2011-2014 Marlene Swetlishoff, http://www.therainbowscribe.com
Telif Hakkı© 2014 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (http://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir
Copyright © 2014 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included.http://moralev.com/

0 comments:

Yorum Gönder