21 Eylül 2014 Pazar

Baş Melek Gabriel (Cebrail)’den Sevginin Yüzleri (3) : MERHAMET

 mercy
Değerli Sevgililer,
Bugün, Sevgi’nin niteliklerinden biri olan “Merhamet” hakkında söyleşmek istiyoruz. Merhamet niteliği neyi kapsar? Merhamet;
  • Affetmenizin zor olduğunu düşünecek kadar kalbinizi kırmış olan kişi/kişileri, yine de sevme ve bağışlama,
  • Size haksızlık eden bu kişi/kişiler, pişmanlık gösteriyor ve bu durumu düzeltmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlarsa, size verdikleri acıya rağmen onlara iyilikle yaklaşma, becerisidir.
  •  
Tüm bu yetenekler, Merhamet niteliğini somutlaştırır ve aynı zamanda, Şefkatniteliğini de, yani kalbin yumuşaklığını, hassasiyetini ve sevecenliğini de ortaya çıkarır. Çünkü Merhamet ve Şefkat, ele ele yürürler.
Merhamet, Sevgi enerjisinin kolaylıkla ve zarafetle akmasını sağlar ve kişinin ya da olayların iyileşmesi için “şifalandırıcı” bir yol oluşturur. Merhamet, direkt olarak Kaynaktan (Yaratan’dan) gelen Yüksek Sevgi’nin, İlahi Sevgi’nin bir niteliğidir. Bu nitelik, üzücü ve nahoş bir duruma dâhil olmuş olan bütün Ruhlara, haysiyet ve saygı bahşeder. Ve Merhamet, şayet kalbi kırılan kişinin niyetinde ve tutumunda bu nitelik mevcut ise, ortamı yumuşatır ve ibreyi, iyiye doğru döndürebilir. Merhamet, olumsuz tepki vermek yerine, olumlu etkileme şeklidir. Bunun için, öz disiplin, itidal (duyguların dizginlenmesi) ve yüksek bir bakış açısının Bilgeliği gereklidir.
Sevgi’nin bu niteliği, yüksek farkındalık safhasına erişmek üzere büyürken, öğrenirken ve gelişirken, hepimizin hata yapabileceği anlayışıyla, başkalarının kusurlarını görmezlikten gelir ve sadece o kişinin içindeki iyi olanı görür. Kalbin içinde, güçlü bir değişimi ve büyümeyi gerçekleştirebilen, büyük bir enerji mevcuttur. Ve Merhamet niteliği, bu güçlü enerjinin rahatça ve zarafetle akmasını sağlar ve kişilerin birbirlerini kabullenmesini kolaylaştırır. Kişinin kendisini karşısındakinin yerine koymayı denemesi, Merhamet ve Şefkat duygusunun oluşmasında, çoğunlukla yardımcı olur. Ve hepimizin aynı Kaynak’tan geldiğimizi, hepimizin ikinci bir şansı hak ettiğimizi, yeni bir inanç ve Sevgi anlayışına layık olduğumuzu, bize öğretir.
Sevgi, Evrendeki en etkili Güçtür. Ve bu güç, Merhamet ve Şefkat nitelikleri ile birlikte kullanıldığı zaman, kişilerin ya da durumların arasında harika dönüşümler ortaya çıkabilir. Bu iki niteliği hissetmek ve “uyandırmak” için, kişinin kendi kalp mekânına bağlanması ve karşısındaki kişiye karşı empati duyması gerekir. Merhamet ve Şefkat gören kişi genellikle, yanlışlarını düzeltmesi ve günlük yaşantısının İlahi düzenini yeniden kurması için, kendisine verilen ikinci bir şansa şükran duyduğundan dolayı, daha yüksek bir Sevgi seviyesine taşınmış ve yükseltilmiş olur.
Kendilerine ve başkalarına karşı Merhamet niteliğini uygulayan kişiler, öfke ve intikam dürtüsüyle hareket eden kişilerden, ruhsal olarak çok daha fazla geliştikleri söylenebilir. İncitici ve acı veren durumlarda merhametli davranabilmek için, kişinin duygularına hâkim olması gerekir. Ve bu şekilde davranma isteği de, kişinin içindeki sessizlik mekânından gelir. Bu gibi zorlayıcı durumlar karşısında kişinin kendi dengesini koruyabilmesi için, içsel sessizliğe çekilmesi ya da meditasyon yapması, çok yararlıdır. Hepimizin Bir olduğunu unutmayın, Sevgililer. Dolayısıyla bu değişim zamanlarında birbirinizle olan etkileşimlerde, Merhametli davranın.
Bir sonraki söyleşimize kadar, bu nitelikler hakkında biraz düşünün, değerli Sevgililer. Ve sizlere yardımcı olmak için daima yanınızda olduğumuzu bilin. Tek yapmanız gereken şey, bizi çağırmaktır.
BEN Baş Melek Gabriel
Bu çeviri Mor Alev Dostu tarafından yapılmıştır. Kendisine çok teşekkür ederiz. “Sevginin Yüzleri” yazı dizisinin diğer mesajlarını blogun sol tarafındaki “Konular” başlığı altına “Sevginin Yüzleri Yazı Dizisi – Baş Melek Gabriel (Cebrail)kategorisine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Dizinin amacı ve bir araya gelme hikayesi ise şu bağlantıda: Yeni Yazı Dizisi – Baş Melek Gabriel (Cebrail)’den SEVGİNİN YÜZLERİ
©2011-2014 Marlene Swetlishoff, http://www.therainbowscribe.com
Telif Hakkı© 2014 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (http://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir
Copyright © 2014 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included.http://moralev.com/

0 comments:

Yorum Gönder