14 Eylül 2014 Pazar

Baş Melek Gabriel (Cebrail)’den Sevginin Yüzleri (2) : ŞEFKAT

 Living on a Dollar a Day-The Lives and Faces of the World's Poor
Değerli Sevgililer,
Bu hafta sizlerle Koşulsuz Sevgi’nin bir başka niteliği hakkında konuşmak için geldim. Bu nitelik;
  • kendinize ve anlaşmazlık yaşadığınız kişilere karşı merhametli olabilme,
  • onların bakış açısını fark edebilme ve anlayabilme,
  • ve bu anlayış çerçevesinde, kalbinizi kırmış olsalar bile, onlara karşı kibar ve nazik olabilme,
  • kendinizi onların yerine koyabilme,
  • ve görüş farklılıklarına rağmen onları sevebilme yetisini kapsayan, Sevginin yüksek bir seviyesidir. Ve biz bu niteliğe “Şefkat” diyoruz.
Gündelik yaşantınızdaki kişilerle olan test edici ve zorlayıcı problemlere, sevgi ve barış dolu çözümler getirmenin bir yolu her zaman vardır. Bu çözüm yolu çoğu zaman, Varlığınızın içsel çekirdeğinde bulunan Şefkat niteliğine dokunduğunuzda bulunur. Ve Varlığınızın en derininde, (isterseniz siz buna çekirdeğinde deyin), kişiyi karşısındakine karşı duyarlı yapan, aranızdaki tüm farklılıklara rağmen o kişiyi kabul etmenizi sağlayan, kalbin yumuşaklığının yattığını, bilmekle bulunur.
 
Çoğu kez Sevgililer, başkalarının size verdiği acı ya da yara olarak algıladığınızkavramların, yani kendi algılarınızın arasına sıkışmış bir vaziyette, yaşamın içinden geçiyorsunuz. Bu durumdaki bir kişi için, bu yaraları şefkat duygusunun içine taşıması, oldukça güçtür. Ama artık bu yöne doğru hareket etmeye başlamanız için, sizi zorlayacağız. Hepinizin BİR olduğunuzu, hepinizin tüm yaşamın vazgeçilmez birer parçası olduğunuzu ve bu yaşamı deneyimlemek için bu Dünya’ya geldiğinizi özde bilen Ebedi Sevgi’nin yaşadığı Kalplerinizin derinliklerindeki hassas yerleri, bulmanızı rica ediyoruz. Sizler, yaşam yolu boyunca yaptıklarınızdan öğreniyorsunuz ve bazen de bu yaptıklarınızla, karşınızdakini fark etmeden incitebiliyorsunuz.
Sizi inciten ya da yaralayan kişi de bir şekilde kendi içinde, “yaralanmayı” deneyimliyor. Çözümü gerektiren tüm durumlarda başvuracağınız mercii, Şefkat mertebesi olduğundan dolayı, bu durumda da Şefkat duygusunu öne çıkarmayı öğrenmeniz, akıllıca olur. Kalbinizin içindeki bu yer, sonsuz bir pınardır. Fiziksel Gezegendeki hayat yolculuğunda birlikte yürüdüğünüz yol arkadaşınız için, ebedi ve sonsuz Sevgi, Şefkat ve hoşgörü meşalesidir. İnsanlığın tümü, Sevgi’nin bu yüksek seviyesine bağlanma yeteneğine, doğuştan sahiptir. Ve kendi içinizdeki dengeyi sağlamanız için, bunu yaparken de bilinç alanındaki her şeye denge getirmek için, şimdi yüzeye çıkarılan bu nitelik de, Şefkattir.
Şayet bu sonsuz Sevgi ve Şefkat pınarına dalmanız gerekiyorsa, çok derin kazmalısınız Sevgililer. Ve bu pınarın suyunu hem kendinize, hem de diğerlerinin üzerine, bolca dökmelisiniz. Bu zamanda gerekli olan şey, bu ebedi Sevgi’yi içinizde hissetmenize ve aynı zamanda kendinize yönlendirmenize izin vermektir. Hepiniz, Yaratan’ın Sevgi’sine layıksınız. Hem de o kadar çok layıksınız ki… Dolayısıyla kendinizi sevmenize izin verin. Başkalarının da Sevgi’sine layıksınız. Ve sizin, herkesi sevebilme yeteneğiniz var. Kendinizi sevin, Sevgililer. Ve bu Özsevgi’nin içinde, güvende olduğunuzu bilin. Şayet Sevgi’ye sahipseniz, her şeye sahipsiniz demektir.
Diğerlerinin görünüşte size verdikleri acıları, yaraları veya kırgınlıkları bir kenara koyun. Onların, sizin düşüncelerinizi ve duygularınızı, size geri yansıttıklarını idrak edin. Bu duygu ve düşünceleriniz, onları değerlendirmeniz, derinlemesine düşünmeniz ve fark etmeniz için ortaya çıkıyorlar. Bu ebedi Sevgi merhemini, önünüze çıkan her şeye sürün.  Hayatınız boyunca başınıza gelen her şey, sizi şu anda olduğunuz yere taşımak için, yaşamınıza getirildi. Ve şu anda bulunduğunuz yer, Yüksek Farkındalık seviyesidir. Yaşadığınız bu deneyimler olmasaydı, bu farkındalığa da sahip olamazdınız. Günlük yaşantınızda meydana gelen olaylara yüksek bir bakış açısından bakabilmek, içsel bir “derin düşünme” becerisi gerektirir.
Farkındalık konusunda biraz çalışırsanız ve kalbinizdeki Ebedi Sevgi pınarına girmek için biraz alıştırma yaparsanız, Işık ve Sevgi’nin içinizde büyük miktarlarda oluşmaya başladığını ve sizden de dışarı aktığını göreceksiniz.
Diğer söyleşimize kadar, bu fikirler üzerinde biraz düşünün. Sevgim daima sizinledir, Tanrının Sevgili Çocukları…
BEN Baş Melek Gabriel
Bu çeviri Mor Alev Dostu tarafından yapılmıştır. Kendisine çok teşekkür ederiz. “Sevginin Yüzleri” yazı dizisinin diğer mesajlarını blogun sol tarafındaki “Konular” başlığı altına “Sevginin Yüzleri Yazı Dizisi – Baş Melek Gabriel (Cebrail)kategorisine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Dizinin amacı ve bir araya gelme hikayesi ise şu bağlantıda: Yeni Yazı Dizisi – Baş Melek Gabriel (Cebrail)’den SEVGİNİN YÜZLERİ
©2011-2014 Marlene Swetlishoff, http://www.therainbowscribe.com
Telif Hakkı© 2014 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (http://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir
Copyright © 2014 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included.http://moralev.com/

0 comments:

Yorum Gönder