17 Mayıs 2013 Cuma

BİLİNÇALTI ZİHİN HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAZ

 
Bugün dikkatinizi hafıza konusuna çekmek istiyoruz,daha spesifik olarak bilinçaltı zihninize ve  sınırsız kapasitesine nasıl ulaşabileceğinizi ele alacağız.Bu mesaj hatırlama problemleri çekenlerin yanı sıra,bilinç ve bilinçaltı zihninin başka bir yeteneğini öğrenmeye ilgi duyanlar içindir.

Neden bazı insanların mükemmel hafızası varken diğerleri her şeyi unutuyormuş gibi görünüyor? Görüyorsunuz insan hafızası çok eğlenceli bir şey.Aslında herkesin kusursuz bir hafızası vardır.Bu nasıl olabilir ? Bilinçli olarak karşılaştığınız her bilgi anında bilinçaltı zihnine yüklenir ancak bu ''anıya'' sadece bilinçli zihniniz size izin verdiğinde ulaşabilirsiniz.O zaman neden diğerleri çok fazlasını hatırlarken bazı insanlar bilgileri unutur ? 



Aradaki tek fark kendi ''hafızaları'' hakkındaki inançları ve inançlarının erişilebilir olduğuna izin verdiği bilgiler.Mesajımızı daha detaylı açıklamak için bilgisayar benzetmesini kullanacağız.Şimdiye kadar öğrendiğiniz,okuduğunuz ve duyduğunuz her bilgi parçasının tam olarak bilinçaltı zihninize kaydedildiğini,ancak bir ''şifreyle'' korunduğunu hayal edin. Eğer doğru şifreyi girmezseniz bilgilere erişiminiz engellenecektir.Şimdiye dek öğrendiğiniz tüm bilgilere erişime izin verecek olan ''şifre'' inançlarınızdır.İnançlar ayrıca neyin bilinçli zihinde neyin bilinçaltı zihninde depolanacağını belirlemekten de sorumludur.

Şimdiye dek sakladığınız tüm bilgiler bilinçaltı zihninizde yer alır.Bilinçaltı zihin hiç bir zaman hiç bir şeyi unutmaz.Şunu bilmenizi istiyoruz ki zihniniz şu ana dek karşılaştığınız her bir olayı,konuyu ve açıklamayı muhafaza eder.Bu bilgiye ulaşmak için ihtiyacınız olan tek şey ''şifre''dir.Şunu bilin ki sadece bu yaşamınızda öğrendiğiniz değil tüm yaşamlarınızda öğrendiğiniz bilgiyi kastediyoruz.

Bilinçaltı zihniniz yaşadığınız tüm yaşamlarda öğrendiğiniz,duyduğunuz,okuduğunuz bilgileri  tutar,fakat her hangi bir yaşam sırasında direkt olarak tarafınızdan öğrenilmeyen bilgi her şeyin ‘’Akaşik Kayıtlarında’’ saklanır.Tabi ki bilinçli olarak bağlanmak kaydıyla bu bilgilere erişme olanağına sahipsiniz.Ne olursa olsun bilinçaltı zihninizin bu bilgiye ulaşımı her zaman vardır ve  gerekli olduğunda ‘’gereken’’ bilgiyi oradan indirebilir.Bazıları Akaşik Kayıtları ‘’süper-bilinç’’ olarak adlandırmayı seçebilir.Tercih ettiğiniz adlandırma bir değişiklik yaratmaz,basit bir şekilde tüm evrensel bilginin tutulduğu ve birisi tarafından herhangi bir zamanda o bilgiye nasıl ulaşılacağını sizinle paylaşıyoruz.


Tüm bu bilgiler ona nasıl ulaşacağını  bilmek koşuluyla herkese açıktır.Bugün teknolojinizde bu tezahürün küçük bir sunumunu görmektesiniz.İnternet buna müthiş bir örnek.İnternet inanılmaz ölçüde bilgi içeren milyarlarca site içermektedir,ancak ondan faydalanmak için bu bilgiye nerede ve nasıl ulaşacağınızı bilmeniz gerekmektedir.Peki neden bilinçaltı zihninde bilinçli zihinden çok daha fazla bilgi tutulmaktadır? Şimdiye kadar her bir yaşamınızda karşılaştığınız tüm bilgileri  muhafaza ve organize etmek bilinçli düşüncenizin çok fazlasıyla meşgul olmasına yol açardı.Bilinçaltı zihninizde kaydedilir ki böylece istediğiniz zaman o bilgiye ulaşabilirsiniz.Tabi ki tekrardan tamamen bilinçli bir varlık haline geldiğinizde tüm bilginin farkında olacaksınız,ancak bu realite şu anda algılanan yaşam üzerine spesifik olarak odaklanmanızı gerektirmektedir..Bilginin hiçbir zaman saklı olması gerekmez,daha ziyade muhafaza ve organize edilmesi gerekir ki gerektiği zaman ulaşılabilsin.

Bilinçli zihniniz bir filtre gibi çalışır.O sadece belirli bir zamanda gerekli ya da yararlı olduğuna inanılan bilgiyi tutar.Günlük bazda ne kadar çok bilgiye maruz kaldığınızı düşünmeye çalışın.Veri miktarı oldukça şaşırtıcıdır.Ancak bilinçli zihin sadece gerekli,önemli ya da ilgili olduğunu gördüklerini tutacaktır.’’Filtre’’ tutuğunuz mevcut inançlarca belirlenir.

Hafıza konusuna değindiğimize göre neden bazılarının kısa dönem hafıza kaybına diğerlerinden daha fazla maruz kaldığını açıklama zamanıdır.Ruh aktif olarak beden içinde topraklanmadığı zaman kısa bir süre önce ne yaptığını hatırlayamaz.Bu sadece yaşlılarla ilgili bir şey değildir,aslında çoğu genç ve öte yandan sağlıklı olan bireyler de  belirsizlik içeren anlar deneyimleyebilir.Buna en temel örnek birinin kitap okurken bazı sayfaları bilinçli olmadan okuduğunu fark etmesi olabilir.Diğer bir örnek ise kendinizi  bir odaya girmiş bulduktan sonra bir anda durup neden orda olduğunuzu merak etmenizdir.Bu ruhunuzun bedeni terk ettiğinden değil,daha ziyade ruhunuzun ve bu yüzden beden bilincinizin başka bir ‘’zaman ‘’ ve ‘’mekan’’a odağını kaydırmasından dolayıdır.Bu bedeni görünürde ‘’otomatik pilot’’ durumunda bırakır.

Beden halen ritüel görevlerini yerine getirme kapasitesine sahiptir,çevresinden çok az ya da hiç farkında olmayarak.Bireyler hala nefes alır,yiyip,yürüyüp,uykuya dalabilir ve bedeni izleyen biri için tüm bunlar ''normal'' görünebilir.Ruhun ayrılması veya odağının fiziksel bedenden oldukça sıkça kayması bazıları için şaşırtıcı görünebilir ,ama bu oldukça normal bir durumdur.Ruhunuz odağını bedeninizden her gece siz uyurken ayırmaktadır.

Şimdi birinin bilinçaltı zihninde tuttuğu bilgiye nasıl erişip onu bilinçli olarak nasıl öne sürebileceğine değinelim.Yapabileceğiniz bir kaç şey var.İlki henüz sizinle paylaşmış olduğumuz şeyi gerçekten anlayıp onunla bütünleşmektir.''Şimdiye dek karşılaştığınız tüm bilgi bilinçaltı zihninizde  yer almaktadır.Bilinçaltı zihin hiç bir zaman hiç bir şeyi unutmaz ''.Bir bilgi bilinçli olarak tanıtıldığı zaman o hemen sizin bilinçaltı zihninizde depolanacaktır.Bunu gerçek anlamda bildiğiniz zaman  inançlarınızı değiştirmeye başlayıp,gerek duyduğunuzda bilinçli zihnin tüm bilgiye erişimini mümkün kılacaksınız.

Bu bilgilere erişmeyi öğrenme konusunda her zaman size yardım etmeye açığız.Uyurken size yardımcı olmamız için bizi davet edebilirsiniz.Bu sizinle çalışmak için mükemmel bir zaman çünkü  bilinçli zihninizin artık bir ''filtresi'' yok.Sizinle çalışabilmemiz için gerekli olan tek şey uykuya dalmadan önceki niyetinizdir.Ayrıca bir kez o ''şifreye'' sahip olduğunuzda  her bir olayı bilinçli olarak hatırlamak zorunda olmadığınızın da farkında olun,bunun yerine doğru cevap için bilinçaltında yer alan bilgileri tarama yeteneğine sahip olmanız gerekmektedir.Diğer bir benzetme ise hesap makinesinin kullanımı şeklindedir.Mutlaka matematiği kendiniz uygulayabilmek zorunda değilsiniz,sadece doğru cevaba nasıl ulaşabileceğinizi bilmek zorundasınız.

Şu anda çok az sayıda insan karşılaştığı herhangi bir bilgiyi anında ''hatırlayabilme'' yeteneğine sahip ve çoğu zaman bu insanlar otistik olarak etiketlendiriliyor.Onlar muazzam ölçüde bilgiyi hatırlama yeteneğine sahipler ya da daha doğrusu onlar bilinçaltı zihnindeki muazzam bilgiye erişmek için bilinçaltına erişme yeteneğine sahipler.Doğru inançlar ile bilgi herhangi bir dirençle karşılaşmadan geçmekte özgürdür,açık kapı politikası gibi.Bilgi kişinin mevcut filtreleri ve inançları temelinde bilinçten bilinçaltına akmakta özgürdür.Bu zamanda bu potansiyel tüm insanlarda yer almaktadır,ancak şu anda sadece ''süper insan'' yeteneklerine sahip olduğu düşünülen nadir sayıdaki insanda bulunur.Bu her birinizle birlikte değişiyor.

Umarız bu mesaj sizi bekleyen sonsuz olasılıklardan sadece biri hakkında bir şekilde sizi aydınlatmıştır.

Sevgi ve ışıkla,meleksi rehberleriniz.

Çeviri:Utku Maden

Kaynak: http://angelicguides.wordpress.com/2013/05/15/the-subconscious-mind-never-forgets/

Copyright © 2012-2013 by Taryn Crimi. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. http://AngelicGuides.wordpress.com

0 comments:

Yorum Gönder