30 Mayıs 2013 Perşembe

SAHİP OLDUĞUNUZ İNANÇLAR ÖYLE KÖKLEŞMİŞ Kİ ONLARI ASLA SORGULAMIYORSUNUZ


İsa John Smallman aracılığıyla
 

İnsanlığın geçirmekte olduğu yükseliş süreci gerçekten çok güzel ilerliyor.Dünyadaki iyi haberlere odaklanan alternatif haber sitelerinde buna dair belirtileri arayın - inanılmaz sayıda haber var - ve ana akım medyada yayınlanan kötü haberler ümidinizi kırmasın.

Meditasyon ya da dua esnasında yalnız insanların veya gezegenin sıkıntı içinde olduğunu bildiğiniz durumlarına sevgi,şefkat,şifa ve affediş  yollamaya niyet edin - çünkü bu oldukça etkilidir.Ve tabi daha çok insan sevgi dolu niyetlerin gücünü fark eder, ona açık olup onunla ilgilenmeyi günlük bir görev haline getirip İlahi sevgi alanıyla bağlantının müthiş faydalarını paylaşırsa yükseliş  süreci de o kadar hızlanır.Hiç bir zaman çok az bir geri dönüşüm aldığınız sevgi dolu niyetlerinizin çok az işe yarayan,anlamsız ya da yetersiz olduğunu düşünmeyin çünkü size garanti ederim ki onlar oldukça güçlü ve etkili,onlar dünyayı değiştiriyor.


Çoğu insan dünya üzerinde- algıladıkları dünyada - şaşırtıcı değişiklikler bekleyip umut ediyorlar  ve hayal kırıklığına uğruyorlar.Bu , kendi algılarını değiştirmedikleri için oluyor.İlizyon içinde alışkın olduğunuz bir kültürel çevre içinde doğar ve sonrasında normal bir şekilde yetişirsiniz ve onun doğruluğunu kabulünüz,onun makullüğü onun içine batırılmış olan varlığınızdan güçlenip onaylanmaktadır.Neyin doğru,yanlış,kabul edilebilir,tolere edilebilir veya kabul edilemez olarak değerlendirilmesine rehberlik eden o inançlar içinizde o kadar çok kökleşmiş ki onları asla sorgulamıyorsunuz çünkü onların farkında değilsiniz.Farklı kültürel geçmişe sahip insanlarla ilişkiye girdiğinizde hemen onların normal gördüğü ilginç konseptlerin farkına varırsınız.Temelde,yüz yıllar boyunca,çoğu insan sorgulamadıkları bir tutum içinde büyüdüler  - '' benim kültürüm normal oysa benim kültürümden farklı olanlar değişik,temel değerlerden yoksun ve hatta tehdit edici ''-  ve bunun sadece bir inanç olduğunun farkında değiller;eğer isterlerse değiştirebilecekleri bir inanç.Onu sorgulayabileceklerine dair düşünce o kadar kökleşmiştir ki şimdiye dek nadiren ortaya çıkmıştır.

Şu anda gerçekleşmekte olan ise çok daha fazla insanın kendi kültüründen farklı olanları deneyimliyor olmasıdır ve onları hemen yargılamak yerine onlarla ilgilenip,onları öğreniyor ve bu yaşam şekillerinin her ne kadar kendilerinkinden farklı olsalar da temel ihtiyaç ve isteklerinin aynı olduğunu keşfediyorlar.İnsanlığın temel ihtiyaçları  ( her biri birbirinden bağımsız olduğundan önem sırasına koymaya gerek yoktur ) : beslenme,giyinme,emniyetli bir şekilde barınma ve sevilmedir.Bu temel ihtiyaçların yeterli ve tatmin edici karşılanmaması halinde hayatı idame ettirmek problemlidir  ve insan potansiyelin bütünlüğünü geliştirme ve geliştirme fırsatı büyük ölçüde kısıtlanmaktadır.

Bu yeni,devam eden etkileşim ve diğer kültürleri kabulleniş algıda büyük değişikliklere yol açmaktadır.Dünya çapında niyetleri kolektife insanlığın dayanışma farkındalığını getirmek olan halka yakın organizasyonlar ortaya çıkıyor;sizi ayırmaya ve çatışmaya sürüklemeye devam eden sorunlara dikkat çekip onları çözmek için sevgi dolu bir işbirliği farkındalığı ortaya çıkıyor;şiddetli çatışmalara son verecek uyumlu bir iş birliği sağlanmazsa insanlığın kendini yok edebileceği ya da daha ziyade çılgın seçim ve kararların esnek olmayan,kibirli ve kendine hizmet eden çeşitli elitist gruplarca verilebileceği bir farkındalık.

Ana akım medya bu halka yakın hareketlerden habersiz gibi görülüyor ve onunla ilgilenmiyor,muhtemelen maaşlarını ödeyenler bu seçimi onlar için veriyor.Yani görmek istediğiniz değişikliklerin gerçekleşmesini buralardan takip etmek verimli olmayacaktır.Yine de internette ‘’spiritüel gelişim’’ ya da benzer ilham verici  konulara bakacak olursanız bu halk merkezli organizasyonların yaygınlaştığını onaylayan ve algıda derin değişiklerin büyük ölçülerde meydana gelmekte olduğunu açıkça gösteren oldukça fazla sayıda öneri bulacaksınız .İşte bu değişikliklerin farkına varıp onları arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşmalısınız.

Dünyaya,insanlara,problemlere,dini ve politik inançlara bakışınız vermiş olduğunuz ve değiştirebileceğiniz bir seçimdir.Çoğunlukla da yargılamalardır.Bir yargılama yaptığınızı fark ettiğinizde ondan geri çekilin.Onu tekrar değerlendirin.Bu bir ön yargı mı ? alışkanlık mı ? nefret mi ? huzursuzluk mu ? Her ne olursa olsun o sizi bir çatışma için kuruyor ve çatışmanın çatışmaları çekme eğilimde olmasını bekliyor.

Durumları ve olayları yargılama olarak adlandırmayı algılamak yerine onları sevgi olarak adlandırmayı algılayacak kararları verin.Bunu yaptığınız zaman durumun ya da olayın farkına varır varmaz istemsiz stres ve tansiyonun gitmesini sağlayabilir ve kendinize odaklanabilirsiniz,olanları gözlemleyebilir ve sevgi ile bir karar verebilirsiniz ;nasıl cevap vereceğinize ilişkin sevgi dolu bir seçim.

Yargılama arayışı yerine sevgi arayışı görmek algıda esas olan,gerekli olan temel değişikliktir ve şimdi bu sizi kolektif olarak uyanışa doğru sürüklüyor. Ve çok sayıda ışık taşıyıcı ve yol gösterici algıda bu değişimi yaptığı için,onun enerjisi,pozitifin enerjisi,o sevgi dolu değişim büyüyor ve gelen bir akıntı gibi yolundaki her şeyi temizleyerek hızla yayılıyor.

Kendinizi kolektif  niyet içinde bulduğunuz her durumda sevgi içinde olma niyetini ekleyin ve mucizelerin meydana gelmesini izleyin.

Sevgili kardeşiniz İsa.

Çeviri:Utku Maden

Kaynak: http://johnsmallman2.wordpress.com/2013/05/22/the-beliefs-that-you-hold-are-so-deeply-ingrained-that-you-never-question-them/

0 comments:

Yorum Gönder