26 Mayıs 2013 Pazar

DÜNYA ÜZERİNDE GERÇEKLEŞEN HERŞEYİN RUHSAL BİR YÖNÜ VARDIR

 
İsa John Smallman aracılığıyla

Beklemek, beklediğiniz olayın ne zaman veya hangi gün gerçekleşeceğini bilmediğiniz zaman oldukça sıkıcı ve bıktırıcıdır. Hazır olmak istiyorsunuz, fakat neyin beklentisinde olacağınızı bilmiyorsunuz ve böylece kendinizi nasıl hazırlayacağınızı bilmiyorsunuz. Tam bilinçliliğe uyanışınız gerçekleştiğinde tamamen hazır olacaksınız. Hazır olma dışında her hangi bir şey imkansızdır, çünkü mevcut dünyevi yaşamınız boyunca bu ana giden yoldaydınız, herhangi bir şekilde sevgiyle dolu olmayı indirgeyen engel ve blokajları serbest bırakmayı öğrenme sürecinde sizlere ders üstüne dersler sunuldu. Ve bu cephede inanılmaz gelişme kaydettiniz çünkü bu nokta ruhani evriminizde uyanışınızın kaçınılmaz olduğu noktadır. 



Besleyebileceğiniz herhangi endişe ve kaygıyı salıverin,çünkü daha öncede söylendiği gibi, uyanış yapılmış bir anlaşmadır. Hiç bir şey onun Tanrının niyetinde olduğu gibi gerçekleşmesini engelleyemez.Tanrı kaygılanmaz, siz de kaygılanmamalısınız. Kaygılanma, çok daha verimli kullanabileceğiniz enerjiyi harcar. Ve hala kazalar, çatışmalar, depremler, ekstrem hava olayları ve tarifsiz ızdıraplara dair haberleri görüp ‘’kaygı kanalına’’ çekilmemek sizin için oldukça zor.

Dünya üzerinde gerçekleşen her şeyin ruhsal bir yönü vardır, merhamet göstermek için fırsatlar sunma, ihtiyaçları paylaşma ve birbirinizle iş birliği ve uyum içinde ilişki kurmanıza yardım etmeyi öğreten dersleri öğrenme. Kaygılanma ve yargılama bu fırsatları zayıflatır ya da onları çok fazlasını vaat edip çok daha azını veren bir hitabet perdesi ardına gizler. Problem içinde olan bir insana yapılacak ufak bir sunu – nazik bir söz, o anki ihtiyacına uygun bir hediye- kaynağından dışarıya doğru tüm yönlere doğru dalgalanan ve iyiliği yapanın bile tahmin edemeyeceği bir alanda etkili olan bir sevgi dalgası yaratır, hayal edebileceğinizden bile büyük bir sevgi dalgası. Sevgi dolu her düşünce, söz ve eylemin meydana geldiği konumun ötesinde beklenmedik, muhteşem sonuçları vardır.

Eğer sevgi dolu düşüncelerin, kelimelerin ve eylemlerin ne kadar güçlü etkileri harekete geçirebileceğini görebilseydiniz onlarla daha sıklıkla ilgilenmeye karar verirdiniz. Aslında bunu yapmaya niyet ederek bir yere kadar sahip olduğunuz etkilerin farkındalığını genişletiyorsunuz ve sizi kendiniz hakkında iyi hissettirecek, ilham veren, hatta bunu daha fazla yapmanız için sizi motive eden daimi geri bildirimlere kendinizi açarsınız.

Sizin de oldukça iyi bildiği üzere hizmet sevginin ayrılmaz bir veçhesidir, fakat çoğu zaman yeterince hizmet ettiğinizi düşünüyorsunuz. Bunun nedeni ise basit bir şekilde hizmetin hizmet edilene sağladığı mutluluk ve size sunduğu tatmin yerine ne kadar çok iş yaptığınıza, hatta belki de bazılarından ne kadar çok çabaladığınıza ve bunun sizi ne kadar yorduğu üzerine odaklanmanızdır. Çabalarınızı ölçtüğünüz ve ne kadar verdiğiniz hakkında çetele tuttuğunuzda alıcıdan size geri dönen sevinç ve mutluluk önerdiği enerji artışıyla birlikte sizden kaçar. Bu yüzden serbestçe verin ve neye mal olduğunu ölçmeyin. Bunu ölçmek zorunda değilsiniz çünkü Babanız yarattığınız sevgi dolu her olayı görür ve onu sonsuza dek onurlandırılacak, asla unutulmayacak yerde muhafaza eder ve ilizyonun sizi bağladığı derin pinekleyici durumdan uyandığınız zaman yaratımlarınız gerçek ihtişamlarıyla size açıklanacak.

Görebileceğiniz üzere eğer farkında olursanız sizler sonsuz yaratıma sahip olan varlıklarsınız, çünkü bu şekilde yaratıldınız. Babanız sizi kendi görünümünde yaratmıştır böylece yaratım sevinci içinde yer alabilin, diğerlerine hizmet etmenin sevincini ve bu tabi ki kendine hizmet anlamına da gelir çünkü aslında diğeri diye bir şey yoktur, hepimiz bir olduğu için ayrım yoktur. Sizler bu gerçeği sakladınız, sonsuz duygusal yeteneklerinizi bireyselliğinizi ve ayrılığınızı doğrulayan görme, duyma, tat alma, dokunma, ses, koku alma gibi limitli fiziksel olanlarla değiştirip kapattınız veya dışladınız, bunu yaparak bu realiteyi bilinçli farkındalığınızdan da sakladınız.

Bu sınırlı beceriler sizin için oldukça verimli çalışıyor gibi görünüyor, bununla ilgili olarak herhangi bir şekilde farkındalık ya da bilgi birikimi alanınızı genişletecek olan diğerlerinin olası varlığını genelde inkar edersiniz. Her ne kadar uyanış sürecinize yardımcı olan tanrı vergisi yeteneklere sahip insanlar diğer hissediş şekillerini açıkca ortaya koysalar da insanlığın çoğu beş duyuları tarafından hissedilmeyen şeyleri kabul etmeyi tercih etmiyor. İnsanlık güvenli olduğunu düşündüğü sınırlayıcı ve kısıtlayıcı çevrenin görülen emniyetini tercih ediyor. Bilinmeyene atlamayı tarif eden ''Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak'' deyiminiz var; fakat bu örnekte bilinmeyen Realite, o bilinmeyen çünkü onu bilmeyi tercih etmiyorsunuz. Ve o kesin suretle ''dolu'' değil.

Bilinmeyenden korkma ilizyonun bir veçhesidir, fakat Tanrı'nın realitesinde hiç bir şey bilinmeyen, gizli ya da kılık değiştirmiş değildir. Uçmak, havada süzülmek ya da yüzme şeklinde sevgi enerjisinin sınırsız alanlarını sağlayan tüm bilgi, bilgelik ve olasılıklar siz bu ilahi durumların muhteşemliğini canlandırdıkça mümkündür. Sonsuz sevincin sizi beklediği neşelendirici diyarlara uyanacaksınız, başka bir olasılık düşünülemez.

Sevgili kardeşiniz İsa.

Çeviri:Utku Maden

0 comments:

Yorum Gönder