14 Şubat 2014 Cuma

Sevgililer Gününde Sevginin Her Şeklini Kutlamak: St. Germaine’den Sevginin Tanımı ve Yeshua’dan Üç Altın Öğüt

Amor vincit omnia, et nos cedamus amori
Sevgi her şeyi fetheder, işte o yüzden biz de sevgiye teslim olacağız
Sevgililer Günü karışık duygular uyandıran bir gün, bu kadar çok ticarileşmesi, insanların belirli beklentiler içine girerek kendilerine hayal kırıklığı yaşatmaları bir tarafta, bugüne kadar yeryüzünde sevginin kutlandığı tek gün olması ise diğer tarafta. Peki, Sevgi Seli’nin ilk dalgalarını hissetmeye başladığımız bu günlerde SEVGİ NEDİR?
St. Germaine bu soruya şöyle cevap veriyor:
 
“Eski zamanlarda, yani kaybolmakta olan 3 boyutlu dünyanın illüzyonunda sevginin bütünlüğü o kadar kısıtlı, o kadar yanlış anlaşıldı ki ve hatta pek çok yönden – evet benim yaşamış olduğum zamanlarda bile- bir meta, hatta bir silah, bir kontrol metodu olarak kullanıldı. Sevgi bunlardan hiç biri değildir.
Şairler, yazarlar çok zarif şekillerde sevginin nazik, düşünceli, özverili, coşkulu, yüce ve yoğun olduğunu yazdılar. Ama sevgi gerçekten nedir? Sevgi, Kaynak’la, Yaratan’la, Tek olanla, Bütün’le bağlantıda olmanın, bir bütün olmanın, birleşmenin deneyimi ve bunu bilme hali, farkındalığıdır. Evet, sizler için, bu fiziksel vücut içinde, kalp bilincinizde ve aynı zamanda tüm vücutlarınızla (yani fiziksel, duygusal ve enerji vücutlarla) Tanrı’yla olan bağınızı deneyimlemek demektir Sevgi.
Peki, kişi nasıl sevgiyi gerçekten bilir ya da deneyimler? Bunu gerçekten bilmek zihinsel ya da duygusal bir işlem değildir. Bu tam ve bütün teslimiyet durumudur ve bu varoluş sizin tanımlama olarak düşündüğünüz şeyin dışındadır. Sıklıkla, zaman ve mekân ile belirlenen insan gerçekliğinde bir şeyleri ölçme arzusu vardır. Beni ne kadar seviyorsun? Beni X yapacak kadar çok seviyor musun? Seni X den daha çok seviyorum… Bunların hiçbiri sevgiyi tarif etmez.
Sevgi doğal ilahi varlığınıza eşit olmak, yakın olmak durumudur. Ve bu durumda ilahiliğiniz, kutsallığınız ve bütünlüğünüzde ayrım ve ayrılık yoktur. Yani siz her vücutta, formda, her hücre, her molekül, her ifade, her bakış ve görüşte verdiğiniz, aldığınız sevginin ta kendisi olursunuz. Gördüğünüz ve düşünebildiğiniz her şey bu bağlantı ve yaratılışın ifadesidir.”
184379_206583686025408_5872614_n - CopySevgi bütünle olan ilişkimiz ise neden sadece romantik aşkı kutlayalım bugün? Elbette, romantik sevgi bizi çok yönlerden tamamlayan bir olgu, özellikle de her birimiz için büyük dersler taşıyan bir öğretmen. Ancak sizleri bugün sadece ikiz alevlerimiz, eşimiz ya da sevgilimize olan değil, her şeye olan sevgimizi kutlamaya davet ediyorum. Özellikle Gaia’ya ve Gaia’da yaşayan her varlığa, her insana, her güzel olguya olan sevginizi hissetmeyi ve çoğaltmayı; bugün ve bundan sonra her gün her nefesinizde sevgi alıp şükran vermeyi, şükran alıp sevgi vermeyi niyet etmenizi rica ediyorum. Bu sizi hafifletecek ve hayatınızın her yönünde olumlu bir süreç başlatacaktır.
Aranızdan bazıları bugünü eksiklikler hissederek geçirecekler, belki zor bir ilişki ya da ilişkiler içindesiniz, belki sevgiyi bir türlü hissedemiyorsunuz. En önemli ilişki kendi kutsal benliğinizle olan ilişkinizdir. Kendinizi sevemezseniz nasıl başka varlıklara sevgi vereceksiniz? Kendinizle olan ilişkide denge ve sevgiyi bulduğunuzda bu denge dışarıya yansımaya başlar ve diğer bütün varlıklarla aranızda kutsal ilişkiler kurulur. Yeshua kendinizle ve diğer kişilerle olan ilişkileriniz için şu altın öğüt ve metotları veriyor:

Zor ilişkileri rahatlatmak için kalp çakrası çalışması:

“Zor ilişkiler ve zor insanlar sizin için birer fırsattır. Biz bunu söyleyince “ben bu zor insanları hayatımda istemiyorum, şu anda bu fırsata ihtiyacım yok” diyorsunuz. Gerçekte bu kişiler sizin yarattığınız ve kendinize çağırdığınız kişiler. Çünkü “zor”  her zaman çift taraflı bir olaydır. Bu kişiler en büyük öğretmenlerinizdir, size hem gezegensel hem de kişisel bazda çözülmemiş sorunları, keşfedilmemiş bölgeleri hatırlatırlar. Bu sorunlar, bu bölgeler açılmalı, temizlenmeli ve şifalanmalıdır. Bu hediyemin bir görseli var. Fiziksel ya da enerjik olarak kolunuzu ulaşmak istediğiniz kişiye doğru uzatın. İşaret ve orta parmağınızla o kişinin kalp çakrasına dokunun. Ve sanki lazer ışını gönderiyormuş gibi kendi kalbinizden onun kalbine sahip olduğunuz tüm sevgiyi gönderin. Burada kalmayın, bizim sevgimizi, Tanrı’nın sevgisini, evrende bir kanal olup taşıyabileceğiniz tüm sevgiyi gönderin. Bu kalpten kalbe bir hediyedir. Ve bir açılımın başlamasına izin vermiş olursunuz. Kalpler yumuşayınca sorunlar çok daha kolay çözümlenir, uzlaşmaya gidilir, sevgi ifade edilir.”

love infinitySevginin sonsuz akımı:

“İlişkilerde biraz ılınma, biraz düzelme sağlandığında “sonsuzluk” aracını kullanın, yani sonsuz sevgi akımını. Sonsuz işareti yan yatmış sekiz rakamı gibidir. Bunu her ikinizin kalplerinin arasına yerleştirin. Bir kalpten diğerine ve geriye bilgi ve sevgi toplar ve dağıtır. Sonsuz akım çeşitli renklerde olabilir, ruhunuzun renginde. Bu özellikle arkadaşlıklarda çok faydalıdır ve tabii ki kutsal ortaklıklarda. Bu devamlılık sağlar, aradaki bağı güçlendirir. Hiç durmadan 7/24 çalışır. Örneğin aradaki bağda bir kırıklık olduysa, bağı onarır ve güçlendirir. Eğer akım size yeterli gelmiyorsa birkaç adet sonsuz akım yaratabilirsiniz.”

Espri ve kahkaha:

“Son olarak önereceğimiz şey ise lütfen espri anlayışınızı, gülme kabiliyetinizi unutmayın. Bozulup kızdığınız şeye gerçekten bakın, onu merhametle görün, onun esprisini görün. Benim gözlerimle bakın, Kutsal Anne’nin gözleriyle bakın ve komik olma olasılığını görün. Kendinize ve duruma zarif ve kibar davranın. Kahkahanın ortamı yumuşattığını hatırlayın.”
Arkadaşlar, bugün sevgi günü ve dolunay. Türkçe bloglarda Aslan burcundaki bu dolunaya dair çok güzel yorumlar gördüm, o yüzden burada benzer bilgileri tekrarlamıyorum. Ama enerjileri çok güçlü bir gün daha yaşadığımızı unutmayın lütfen. Bu nedenle bugün günün kartını çekmeye de gerek görmüyorum. Adı üzerinde SEVGİ GÜNÜ yaşıyoruz.
Umarım hepiniz sevdiklerinizin yanında geçireceksiniz bugünü. Ancak, bugün sevilmediğini düşünen, yalnız olduğunu hisseden ruhlara şunu söylemek istiyorum, derin bir nefes alın ve o güzel kalbinizin kapısını açın. İçeriye girip oturun ve sonra biraz da dolaşın, kendi güzelliğinizle ve mükemmelliğinizle tanışın. Sonra içerideki merdivenden 13 kat yukarıya çıkın ve kendinizi Kutsal Anne’nin kollarına bırakın. Sevgiyi bilmeyi isteyin ondan. Bundan sonra bir daha asla yalnız hissetmeyeceksiniz.
Hepinize sevdiklerinizle beraber çok mutlu bir sevgi günü ve dolunay diliyorum.
Mor Alev
Bu yazıda bölümleri verilen St. Germaine ve Yeshua mesajlarının tam transkriptlerine counciloflove.com dan ulaşabilirsiniz. Bu mesajların İngilizce telif hakkı Linda Dillon’a aittir.
Telif Hakkı© 2014 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (http://moralev.wordpress.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir
Copyright © 2014  by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. http://moralev.wordpress.com/

0 comments:

Yorum Gönder