20 Mart 2015 Cuma

CUMA GÜNÜNÜN ASTRONOMİK OLAYLARININ METAFİZİKSEL ÖNEMİ – THOTH

images81KJU7P3
Bu cuma, 20 Mart’ta son derece nadir bir fenomene tanık olacağız, üç göksel olay kesişiyor: Güneş Tutulması, Süper Ay ve Ekinoks. sadece ay görünmez olmayacak (yeni ay), Güneş de tutulma sırasında kısmen veya tamamıyla bloke olacak, Dünyanın belirli bölgeleri karanlığa gömülecek. Dünyada neredeyse gece ve gündüzün eşit olduğu Ekinoks ile birleşen bu karanlık temasının metafiziksel ve enerjisel önemi nedir?
Bu sabah 3:30′da Thoth’un açıklamalarını almak için uyandırıldım.
Güneş ile bağlantımız insan egosunu veya bilinçli düşüncelerimizi temsil eder, Ay bizi çoğunlukla psişe veya süptil zihniyetler tarafından güdülen hislerimize bağlar. Işığın yokluğu tezahürün duraklamasına benzer, nefes alma ve nefes verme arasında gözlenen dinginliğe çok benzerdir. Hem Güneş hem de Ay bize görünmez olduğu zaman, bu alışkanlık davranışlarımız ve gerçek içsel hislerimiz arasında daha yakın eşzamanlılık için zihinsel ve duygusal bedeni uyumlamak üzere meditasyon yapmak için (‘duraklama’) bir pencereyi temsil eder. Ekinoksun uygun ortamına karşı, ayrıca zihinsel ve his kalıplarımızı tüm yaratımları doğuran orijinal titreşime resetleme fırsatına sahip olacağız – dualitede mükemmel denge (‘gece gündüz eşitliği’).
Cuma günü için Thoth’un öğretisi ile uyumlu önerilen meditasyon:
1. Sizi sarmalayan bir piramit oluşturun.
2. Piramidi üçüncü göz, boğaz ve kalp çakranıza koyun.
3. Her iki elinizi çekirdek yıldız çakrasına koyun *
4. Çekirdek yıldız çakrasına odaklanarak, bedeni saat yönünde ve saatin tersi yönde döndürün; her bir yönde 9 ar kez (amaç: çekirdek yıldızı manyetiklerin veya dualitenin var olmadığı Dünyanın sıfır-noktası alanına hizalamak)
5. Piramitlerin lotus çiçeklerine dönüştüğünü gözünüzde canlandırın, lotus düşüncelerin aydınlanmasının, hislerin arınmasını temsil eder.
* Çekirdek Yıldız Çakrası
Renk: Altın 
Yeri: Bedenin merkezinde, göbeğinizin 2,5 veya 3,75 santim üzerinde. Hara çizgisi üzerinde uzanır.
Özellikleri: Çekirdek özümüz; fiziksel bedende ışık enerjisinin kaynağı;Ebedi İlahi Olana bağlantımız olan içsel İlahi Özümüzü taşır; içimizdeki bireyselleşmiş ilahi olandır.

0 comments:

Yorum Gönder