7 Mart 2022 Pazartesi

ULTRON ÇAĞI: NİHAİ DÖNÜŞÜM

 

Ultron çağı geldi. Çok sayıda nesil ve platform boyunca insan ruhuna nihai dönüşüm inşa edilmiştir.
Bazıları "İşte başlıyoruz" derken, diğerleri soruyor, bir oyun sonu olacak mı?
Zaman döngüsü boyunca yayınlanan ipuçlarını gözlemleyerek, oyunun sonunun olmadığını görüyoruz. Sadece bir çağın sonu oluyor. Bir çağdan diğerine geçiş , göksel saate göre hareket eder, bu göksel döngü dışa doğru spirallenir. Çağların döngüsü, Yunanlılardan, Hesiod İnsanın Beş Çağından astrolojik zodyak (2160 yıl) ve ekinoksların (25.920 yıl) Hint Yugalarına (4.320.000 yıl) kadar tüm geleneklerde ve kültürlerde tanımlanmıştır.
Çağların döngüsü, zodyak erkeğinin burçlarında insanlığa yansır. Bu yazışmaya göre Zodyak Adamı görüntüsü, insanlığın Balık burcunda ayaklardan yükseldiğini ve şimdi alt bacakta, Kova Çağında, Özgürlük ve Teknoloji Çağında ( özellikle elektrik ) ve Su Taşıyıcısında olduğunu göstermektedir. . Bu anlamda insanlık, Koç'ta başa dönme ve aydınlanma yolunda çalışıyor.
 
"Döngü" kelimesinin anlamı içinde, insanlığın bir doruğa yükselişi ve ardından kaçınılmaz bir iniş; ve insanlığın en karanlık noktasına ulaşıldığında, kaçınılmaz bir ilerleme harekete geçer. Birçoğu zamanın hızlandığını düşünüyor. İnsanlar hızlandırılmış büyümeyi deneyimler ve bir yaşam boyunca birden fazla yaşam yaşıyormuş gibi hissederler. Dünya ve üzerindeki tüm yaşam muazzam bir düzeltme sürecinden geçiyor.
Hopilere göre, kaos ve Yaradan'ın yollarıyla uyumlu olmayan bir hayatın damgasını vurduğu Hopi Dördüncü Dünyasının sonunda yaşıyoruz. Hopi yaşlıları, barışın, refahın ve maneviyatın hüküm süreceği Beşinci Dünya'nın ileride olduğuna inanıyor. Tüm bu geleneklere göre, dünya her ters gittiğinde, öfkeli bir yaratıcıyı suçlayabileceğimiz yeni bir başlangıç ​​vardır. Barış her zaman zor, her zaman “bir sonraki savaştan” sonra.
Ekinoksların presesyonu dünyadaki her şeyi etkiler:
Satya Yuga - Qori Wata - Altın Çağ - (kısmen) Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep Çağı'ndan (13.000 yıl) günümüze Kova Çağından
Azalan Çağ
Treta Yuga - Qolqe Wata - Gümüş Çağ - Yay ve Oğlak
Çağı Dwapara Yuga - Anka Wata - Tunç Çağı - Enerji Çağı (2400 yıl) Boğa Çağı ve Koç'un bir parçası
Kali Yuga - Awka Wata - Demir Çağı - Materyalizm, Karışıklık, Bencillik, Aldatma, Karanlık Çağ, Koç ve Balık'ın bir parçası -
Artan Çağlardan ayrılmış :
Dwapara Yuga - Enerji Çağı - Balık ve Kova'daki Yaş (kısmen) -biz buradayız
Treta Yuga - Yükseliş Çağı - İkizler ve Boğa Çağı
Satya Yuga - Altın Çağ - Yengeç, Aslan, Başak Çağı (kısmen)
Yeni bir başlangıç
Bazıları bilinmeyen birçok başka zaman döngüsü vardır. Ama dürüst olalım: Bu zamanda dünyaya tatil için gelmedik, belirli bir amaç için geldik. Her yaşta inişler ve çıkışlar beklemeliyiz, özellikle ikili bir gerçeklikte. Kali Yuga'dan (Balık'ta) şu anda içinde bulunduğumuz Dwapara Yuga'nın (Kova'da) başlangıcına kadar , insanlık yeniden bilinçte yükseliyor. Bu, hayatta olmak için dikkate değer bir zaman.
"Transhümanizm Çağı", yaklaşık 300-500 yıllık bir geçiş döneminin parçasıdır. Eski çağın fikirleri ve dürtüleri, 1000 yıla kadar yenininkilerle örtüşür. Yaklaşık MS 4200'e kadar Dwarpa Yuga , Kova Çağı, Enerji Çağı'nın başındayız . Bu geçiş çağı, bir döngünün sonunu ve diğerinin başlangıcını işaret eder. Son Dwapara Yuga'ya benzer olacak, ancak yeni bir seviyeye dönerken daha yüksek, daha sofistike bir seviyede ifade edilecek. Enerji, "mucizeler" yaratmak için yeni yollarla uygulanabilir.
Transhümanizm, yaşamı zenginleştiren ilke ve değerler tarafından yönlendirilen, bilim ve teknoloji aracılığıyla akıllı yaşamın evrimini mevcut insan biçiminin ve insan sınırlarının ötesinde sürdürmeyi ve hızlandırmayı amaçlayan bir yaşam felsefeleri rotasıdır. – Max More, Entropinin İlkeleri
Kitaplardan ve filmlerden, son yirmi yılda sürekli artan çeşitlilikte transhümanist kavramlar gösterildi. Fikir ilk olarak 1998'de seçilmiş etki alanlarında hümanizmin bir uzantısı olarak tanımlandı . Ama insanları, kendini gerçekleştirmenin karşıtı olan bir potaya dahil eden bir dönüşüme katılmaya nasıl ikna edersiniz?
Bu geçiş için savaşa gerek yok. Bunun için yalvarsınlar. Bunun için imza atsınlar. Dönüşüm, rıza ve sözleşmeye dayalı anlaşma yoluyla teknolojiyle başlasın ve bitsin .
Enerji Çağı olan Dwarpa Yuga'da insanlar Sanayi Çağından Bilgi Çağına, ardından Bilgisayar Çağına, Dijital Çağa ve Yeni Medya Çağına geçmişlerdir . Filmlerde gördükleriniz gerçekte oynuyor. Grafen nanoparçacıkları, gıda ve tıpta sürecin bir parçasıdır. Grafen, hava, su, toprak, kan ve tuzlu su çözeltilerinde bulunan yeni plastiktir. Dönüşümün bir işareti olarak her yerde ve her şeydedir.
Mutasyon, evrimimizin anahtarıdır. Gezegenimizdeki tek hücreliden baskın türe evrimleşmemizi sağladı. Bu süreç yavaştır, tipik olarak binlerce yıl sürer. Ama her birkaç yüz bin yılda bir, evrim bir sıçrama yapar.
Grafen, şimdiye kadar yapılmış en güçlü, en sert ve en hafif malzemedir. Silikon bazlı yarı iletken cihazlarda uygulama bulan optik, termal, mekanik ve elektriksel özelliklere sahiptir. Grafen insan karbon bazlı vücuduna girdiğinde, manyetik özellikler kazanır ve bir süper iletken haline gelir.
Marvel çizgi romanlarının ve filmlerinin "tanrılarının" süper kahramanlar olarak kabul edildiği Avenger filmlerini düşünün . Aslında, gerçekte, süper iletken insanlar veya insan ötesidirler. Ve sinemaya giden hangi insan onlar gibi olmak istemez ki? Bu nedenle, medyada yayılan yarı iletken çiplerin eksikliğiyle ilgili yanlış raporları görmezden gelin.
Aynı zamanda, size sadece bir evrim hikayesinin sadece boğayı sımsıkı tutanlar tarafından anlatıldığının farkına varın. Evrim birden fazla düzeyde gerçekleşir. Robotların aksine, insanlar çok boyutlu varlıklardır. Aynı zamanda gelişen görünmeyen yönlere açık olun. 2022'nin başlarında daha yüksek bir frekans yaşayacağız. Bu, içeri girme zamanıdır. Kendini gerçekleştirme ve kişisel barışı bulmak için gerçek doğanız olan doğa ile bağlantı kurun, kuruntu ve beyin yıkamanın ortasında bile.
Yapay zeka şekilleniyor
Forbes Magazine'e göre, yapay zeka (AI) bir silikon rönesansını yönlendiriyor . Ancak, bunun tersi olabilir mi? Üretilen (sentetik) silikon devrimi, hem AI (robotik) hem de blok zincirini yönlendiriyor. Bu aynı zamanda transhümanizm çağına da işaret ediyor. Filmler bu çağı The Last Frontier (Star Trek) olarak tanımlamaya çalışmıştır .İnsan ve makinenin birleşimi. mRNA aşılarında bulunan grafen nanopartiküller, elektromanyetik ızgaraya ve diğer cihazlara bağlanmak için katalizör görevi görür. Bir İtalyan doktor, cep telefonunda bir sinyal algılayarak aşılı kişileri ofisine gelmeden önce teşhis edebildi.
Grafen nanoparçacıkları, kanda, doğada bulunmayan yapılandırılmış şekillere kendi kendine birleşebilen küçük sentetik robotlar olarak görünür. Kandaki grafen bazlı nanoteknolojinin büyütülmüş görüntüleri ile The Avengers: Age of Ultron filminden alınan görüntüler arasındaki benzerliğe dikkat edin . Bu nanobotlar bir bilgisayar anakartına benziyor mu? Bir şehir? yapay zeka mı?
Nanobotlar solucan benzeri Hydra olarak görünebilir. Suyılanı nanobotları , su yılanı olarak bilinen Suyılanı takımyıldızına ürkütücü bir şekilde benziyor.
Hydra, Fırat'tan bir taş takımyıldız haritasında tasvir edildi. 1200 yıllarından itibaren MÖ 1000 yıllarına tarihlenen yılan, orada Büyük Derinlik Kuyusu'nun kaynağıyla özdeşleştirilir ve büyük ejderha Tiamat'ın çeşitli göksel işaretlerinden biridir. – Gerardus D. Bouw, Ph.D, “Ejderha Draco”
2015 yapımı The Avengers, The Age of Ultron filminde bir robot olan Ultron, dünyanın sadece bir bölgesinde bulunan bir metali, yani dünyada kullanılan aynı metali kullanarak kendini daha iyi, daha güçlü, daha sert ve daha güzel hale getirmeye çalışır. Kaptan Amerika'yı koruyan kalkan.
Gezegendeki en çok yönlü madde ve onu frizbi yapmak için kullanıyorlar. – Ultron, Yenilmezler: Ultron Çağı
Ultron , sınırların ötesine geçmek için ultra kelimesinden ve büyüyen biri olan tron'dan gelir . Dönüşümün mesajı açıktır. Ancak robotlar hiçbir şekilde özgüven sahibi olamazlar. Böylece asla insan gibi olmayacaklar.
Bu son, bizi başlattığım yolun sonu. – Demir Adam, Yenilmezler: Ultron Çağı
Hiçbir şey kalıcı değil. - Natasha Romanoff, Yenilmezler: Ultron Çağı
Biz İntikamcılarız. Bütün gün silah tacirlerini basabiliriz, ama oradaki o mu? Bu... bu oyunun sonu. - Tony Stark, dünyaya düşen metal adamların/tanrıların istilasıyla karşı karşıya, Yenilmezler: Ultron Çağı
Dördüncü Devrim
Kim kazanır veya kaybederse kazansın, her zaman sorun vardır. - Nick Fury, Yenilmezler: Ultron Çağı.
Makaleler açıkça "İnsanlığın sonuyla karşı karşıyayız" dediğinde , Dördüncü Devrim'e girmiş oluyoruz . İnsanlığın Sonu diye bir yaş yoktur . Bununla birlikte, kendi kendini süper kahraman ilan eden Jeff Bezos, Peter Thiel ve sinir ağı mucidi Elon Musk tarafından yönetilen "ileri teknoloji yoluyla sonsuz yaşam" ile övünen yapay bir sibernetik dünyası var.
Bu 4. devrim, gerçekliği yeniden şekillendirmek ve yeniden düzenlemek için siber uzayda gerçekleşiyor. Yapay bir dünyanın inşasına dair kanıtlar, Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından 2009 yılında başlatılan insan beyninin bir haritası olan Human Connectome Projesi tarafından sağlanmaktadır . mRNA aşı üreticisi Moderna'nın Baş Tıbbi Sorumlusu tarafından yaşamın yazılımı olarak tasvir edilmiştir.
Bu yapay gerçeklik "yapımcıları", bu yazılıma girebileceklerini ifşa etmekte başarısız oluyorlar. Göreviniz, insan ruhunu her şeyin yolunda olduğuna ikna etmektir. İronik olarak, bilim adamları, uygun olduklarında, gen düzenlemeden kripto para birimine kadar gerçekliği değiştirmek için dijital kodları hacklediklerini iddia ediyorlar.
Dördüncü Devrim "Yeni Altın Çağ" olarak lanse ediliyor, ancak bu sadece aldatmacanın altın çağı. Transhümanist "Altın Çağ", tüm popülasyonların nesiller boyunca davranışlarını modelleyebilen sosyal mühendisler tarafından mümkün kılınmıştır. Sosyal mühendisliğin babası Ed Bernays'ın Sigmund Freud'un yeğeni olduğu söylenir. Eddy, propaganda fikrini halkla ilişkilere dönüştürdü. 1917'de Ed Bernays, Amerikalıları I. Dünya Savaşı'na girmeye ikna etmek için propaganda kullanmak üzere Başkan Woodrow Wilson tarafından işe alındı.
Bugün, Ed Bernays'ın rolü, Alman seçkin bir politikacı [?] ve Dünya Ekonomik Forumu'nun kurucusu ve "CoVID-19: The Great Reset" kitabının yazarı olan Klaus Schwab tarafından oynanıyor.
Dördüncü sanayi devrimi, fiziksel, dijital ve biyolojik kimliklerimizin birleşmesine yol açacaktır. – Klaus Schwab, Chicago Küresel İlişkiler Konseyi, 2019
Tüm bu filmlerin arkasındaki toplum mühendisleri performanslarıyla neyi ifade etmek istiyorlar? zihin kontrolü? İç savaş mı? Yok olma olayı mı?
Dönüşüm tarifi
Göksel saat tarafından yönetilen bir dünyada son yoktur, sadece sürekli bir doğum, ölüm ve yenilenme döngüsünde yeni başlangıçlar vardır. Zaman döngüsü fenomeni, zaman döngüsü filmlerinde gösterildiği gibi insan ruhunun bir parçasıdır - Groundhog Day , About Time , Edge of Tomorrow , Looper ve Mind Games. Filmler zihni manipüle eder. Akıl gerçeği yansıtır. Zihni kontrol edenlerin gerçekliğin kendisini kontrol ettiği sonucu çıkar. Şimdi nöronal aktivasyonu tetikleyen frekanslara sahip bir nanoçip ekleyin, ardından beyni modüle etmek için nano malzemeleri fototermal stimülasyonla enjekte edin ve dönüşüm için bir tarifiniz var. Ama bu süreç aynı zamanda özgürlük, barış ya da aydınlanma getiriyor mu?
Bir cevap, Avengers'ın barışı korumak için yetersiz olduğu The Avengers: The Age of Ultron filminde bulunur , bu nedenle Ultron dünyayı bir kez ve herkes için yok etmek (sıfırlama) için kontrolü ele alır, dediği gibi, sayısız şey oldu.
Dinozorlar sona ermeden önce bile bir düzineden fazla yok olma seviyesi olayı vardı. Yer sakinleşmeye başlayınca Tanrı ona bir taş atar. Ve inan bana, dağılmak üzere. – Ultron, Yenilmezler: Ultron Çağı
Ultron, insanlık tarihini inceleyerek, 1938'de Nazi Almanyası ile bir barış anlaşması imzaladıktan sonra İngiltere Başbakanı Neville Chamberlin tarafından söylenen "zamanımızda barış" ifadesinin yanlışlığını keşfeder. Çelişki mi? Barış işareti aynı zamanda bir "savaş için zafer" işaretidir. Dante'nin Cehennem adlı etkileyici şiirinde tasvir edildiği gibi, insanlar şeytanlarla uzlaşmaya istekli olduğu için barış asla sürmez - ilahi bir komedi. İnsanlar, ne zaman yeterli olduğunu bilemeyecek kadar ahlaksızlıktan muzdariptir ve eylemlerinin sorumluluğunu alamazlar.
Ultron, dünyayı kurtarmakla yok etmek arasındaki farkı söyleyemez. Sizce bunu nereden çıkardı? – Wanda Maximoff, Yenilmezler: Ultron Çağı
iyi insanlar olduğunuzu biliyorum. iyi niyetli olduğunu biliyorum. Ama sen bunu tam olarak düşünmedin. Barışmanın tek bir yolu var... senin yok olman. – Ultron, Yenilmezler: Ultron Çağı.
Seçim yolu
İnsanlığın iyileştirilmesi ve indirilmesi sürekli bir süreçtir. Çağların yaratılış ve yıkım döngüsü, kontrol sorunları olan bir intikamcı tanrıya işaret ediyor. Hangi nihai amaç için? Elektromanyetik bir ağa bağlantı için mi? İzleme amaçlı mı? Beden ve zihin kontrolü için mi? Bütün bir türün dönüştürülmesi için mi? Film yapımcıları böyle düşünmenizi tercih ederdi.
Biz Borg'uz. Kalkanlarınızı indirin ve gemilerinizi teslim edin. Biyolojik ve teknolojik özelliklerinizi kendimize ekleyeceğiz. Kültürünüz bize hizmet etmek için adapte olacaktır. Direnç boşuna. – Borg, Uzay Yolu Yolcusu
Sentetik ölümsüz bir varlık olan Ultron'un aksine, insanlar ebedi varlıklardır. İnsanlık, tıpkı dünyanın kendisinin çok boyutlu olması gibi, fiziksel bedeni, ışık bedenlerini ve çok boyutlu bir doğanın enerji bedenlerini içerir.
Demir Çağı'nda insanlar ruhsal yönlerini unutup maddi bir varlığa odaklandılar. Bu yeni enerji çağında, insanlık artık enerjinin ve bilincin daha süptil yönleriyle etkileşime girme ve fiziksel sınırlarının ötesine geçme fırsatına sahip.
Seçim yolunda, transhümanizmi seçersiniz... ya da benliğinizin daha yüksek boyutlarına genişlersiniz. Statükoyla mı yaşıyorsunuz ve dünyanın kaynaklarını boşa mı harcıyorsunuz? Yoksa dünyayla ve onun tüm duyarlı sakinleriyle kutsal bir ilişkiniz var mı? Görünüşe göre seçimin sonucu belirleyecek, dünya için değil, yaşadığın dünya için.
Tipik insanlar: Yüzeyi çizerler ve içeri girmeyi düşünmezler. – Ultron, Yenilmezler: Ultron Çağı
 https://www.facebook.com/groups/596628730786157/

0 comments:

Yorum Gönder