12 Ocak 2015 Pazartesi

Baş Melek Gabriel (Cebrail)’den Sevginin Yüzleri (14): AŞMIŞLIK HALİ

 Charlie Hebdo - 11-01-2015
Arkadaşlar, “Sevginin Yüzlerinde” bugün Türkçeye çevrilmesi ve ifadesi zor bir kavramı ele alıyoruz. Öncelikle, bu zor çeviri için Mor Alev Dostuna teşekkür ediyorum.
“Bir şeyi aşmak” ne demektir? Bu kelimeleri Türkçede kullanınca sanki işin içine biraz kibir ve biraz da üstünlük kompleksi karışıyor. Oysa, Gabriel’in bize verdiği mesaja bakınca, aslında son derece alçak gönüllü ve merhametli olmanın getirdiği bir davranış tarzından bahsedildiğini anlıyoruz. Bunu, geleneksel ya da alışılmış düşünce kalıplarından kurtulup bir yüksek mertebeye çıkmak, özgürleşmek olarak da düşünebilirsiniz.
Değerli Sevgililer,
Bugün sizlere, “aşmışlık (hali)” olarak tanımlanabilen Sevgi’nin diğer bir niteliğinden bahsetmek istiyorum.
Bu nitelik;
Birilerinin herhangi bir yasa, kural ya da davranış biçimlerine aykırı hareket etmeleri halinde, sebep oldukları durumların üstesinden gelebilmek için;
Kişinin, “anlayış” seviyesinin yüksek katmanlarına çıkabilme, kalbinin içinde bağışlama duygusunu hissedebilme ve durumu yüksek bakış açısından değerlendirebilme yeteneğini içinde barındırır.
 
Bu niteliği uygulayabilen bir kişi, Öz Benliğinin yüksek suretleriyle hareket ediyor demektir. Ve bu kişinin, ancak böyle yaparak bazı durumları aşabildiği söylenebilir. Yine de bir şeyin geçekten aşılmış olabilmesi için, kişinin bunu kalpten hissetmesi gerekir.
Aşmışlık niteliğine haiz olmak, bardağın yarısını boş görmek yerine, daima yarısını dolu görebilme yeteneğine de sahip olmak demektir. Yaşam boyunca karşınıza hangi sorun çıkarsa çıksın, yine de hayata karşı olumlu bir tutum sergilemek demektir. Bu nitelik kişiye, dünyevi bedene enkarne olurken “aşılanmış” olması gereken bir niteliktir. Ve yaşamınız boyunca her birinizin bir şekilde karşılaşmak zorunda kaldığınız sınavlardan bir tanesidir. Dolayısıyla, hiç de kolayca somutlaştırılabilen bir nitelik değildir. Çünkü tüm insani engellerin ve kısıtlamaların üstesinden gelebilmek için, karşılaştığınız her duruma Yüksek bakış açısından bakmanızı gerektirir.
Yeryüzünde birçok ruh, bir şekilde “engelli” sayılan ve hareketlerini büyük ölçüde kısıtlayan fiziksel bedenlerin içinde bulunuyorlar. Buna rağmen, bu niteliği uygulayarak engelleri aşıyor ve hayatlarını dolu dolu yaşamanın bir yolunu buluyorlar. Bu denli zorlayıcı yaşamları olmasına karşın, yine de başkalarına Işık tutan bir meşale ve önemli bir ilham kaynağı oluyorlar. Ve insanlara;
Hayatta önemli olan şeyleri, bizim tutumuzun belirlediğini ve gerçekliğimizin, “hayat” denen bu fırsatı bedende iken tam anlamıyla deneyimleme kararımız sayesinde yaratıldığını” gösteriyorlar.
Dünya’ya bu şekilde bedenlenmiş olan çok sayıda ruh vardır. Bu ruhlar, “tüm zorlukların üstesinden gelmek ve onları aşmak için her bireyin içinde sınırsız bir güç bulunduğunu” kanıtlayarak, insanlığın bunu fark etmesine yardımcı olmuşlardır.
Aşmışlık niteliği, bu niteliği somutlaştırma ve uygulama yeteneğine sahip olan bir Ruha, büyük ödüller bahşeder. Bu kişiler, henüz bu niteliği uygulamamış kişilere nazaran, çok daha hızlı ilerleme kaydederler. Çünkü onlar, yaşamları boyunca kendilerine en iyi şekilde hizmet edecek olan bir şeyi keşfetmişlerdir. Yani, “yaşamın büyük sırrına ermişlerdir. Bir şekilde, gerçek Varlıklarının büyük potansiyelini ve ihtişamını görmüşlerdir. Ve asla geriye bakmadan yollarına devam etmişlerdir.
Şayet kişi bir “engelin” etrafından dolaşmanın yollarını veya çözümünü arıyorsa ve bu konuda rehberlik almak için kendi içine dönüyorsa, o zaman bir çözüm de ortaya çıkacaktır.
Aşmışlık niteliği, “Ruhun yüksek gücüne” inanmayı ve bu güce tam bir teslimiyet halini gerektirir. Bu niteliği uygulayan kişiye, birçok mucizeler hâsıl olur. Ve kişi bu niteliği, Yaratan’a olan inancıyla uyguladığı takdirde, hiçbir şeyin imkânsız olmadığını bilir. Yaratan, her Varlığın içinde sevgi dolu ve mükemmel bir şekilde tezahür bularak ortaya çıkmayı sever. Bunun için ruhun kendisini sadece, Yaratan’ın “sevgi dolu ilgisine” açmak istemesi yeterlidir ve öyle de olur.
Kısacası, mevcut engellerini aşmak isteyen her Ruh, Yüksek Âlemlerin katına çıkmak zorundadır. Ve oraya ulaştığında sorunlarının çözümü, hayal bile edemeyeceği kadar harika şekillerde ortaya çıkacaktır.
Bunları biraz düşünmeniz için, tüm Sevgim ve size olan Adanmışlığım ile şimdilik sizlerden ayrılıyorum.
BEN Baş Melek Gabriel (Cebrail)
“Sevginin Yüzleri” yazı dizisinin diğer mesajlarını blogun sol tarafındaki “Konular” başlığı altına “Sevginin Yüzleri Yazı Dizisi – Baş Melek Gabriel (Cebrail) kategorisine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Dizinin amacı ve bir araya gelme hikayesi ise şu bağlantıda: Yeni Yazı Dizisi – Baş Melek Gabriel (Cebrail)’den SEVGİNİN YÜZLERİ
©2011-2015 Marlene Swetlishoff, http://www.therainbowscribe.com
Bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak, Yüksek Benliğinizle daha yakın bir ilişki kurmak ve Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak için randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.
Telif Hakkı© 2015 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (http://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir
Copyright © 2015 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. http://moralev.com/

0 comments:

Yorum Gönder