25 Şubat 2015 Çarşamba

Bob Fickes: Hayatımızı ve Dünyamızı Değiştirmenin Zamanı Geldi

 earth washed
Bu yazı Mor Alev Dostu tarafından çevrilmiştir. Mor Alev Dostuna ve Bob Fickes’e çok teşekkürler.
Küresel bilincin yükseldiğini gösteren işaretlerden biri de, Dünya’da neler olup bittiğini daha fazla görmeye başlamamızdır. Daha önce hiç bilmediğimiz olaylara şahit olmak, bazen çok rahatsız edici olabilir. Şayet odayı loş bir ışık aydınlatıyorsa, her şey düzgünmüş gibi görünür. Ancak odanın ne kadar dağınık ya da pis olduğunu, ışığın parlaklığını arttırınca fark ederiz.
Işık, yaşamımızda düzeltilmesi gereken alanları görmemize yardımcı olur.
Son zamanlardaki olaylar, yaşamımızın daha iyiye doğru gittiğine işaret etmektedir. Ama bizler; “Aman Tanrım, hayat gittikçe kötüleşiyor! Bu Dünya’ya neler oluyor böyle?” gibi tepkiler veriyoruz. Oysa Dünya, her zamanki Dünya’dır. Sadece daha önce direkt olarak bakmadığımız ve böylece yok sayabildiğimiz alanları şimdi görüyoruz. Ve artık bir şeyler yapmak zorunda olduğumuzu biliyoruz.
 
Bazı kutsal kitaplarda şöyle yazar; “Zamanın sonuna yaklaştıkça, iyi olan daha iyi olacak ve kötü olan daha kötüye gidecek.” Ancak bu doğru bir işleyiş tarzı değildir. İşin gerçeği, Işığın parlaklığı arttıkça, düzeltilmesi gereken çok daha fazla şeyleri görüyor olmamızdır. Yaşamlarımızda kendini gösteren Karma olgusunu, görmezlikten gelemeyiz. Bilinç seviyemizi yükselttikçe, bir şeyleri değiştirmekle ilgili yükümlülüğümüzü de aynı oranda üstlenmeliyiz.
Bazı insanlar bana, “Meditasyona başladıktan sonra yaşamım kötüleşti”diyorlar. Ben de onlara şöyle söylüyorum; “Hayır, yaşamınız kötüleşmedi. Sadece daha önce görmezlikten geldiğiniz ya da bir kenara ittiğiniz şeyleri, şimdi görüyorsunuz.”
Meditasyon yaptıkça ve aydınlanma yolunda ilerledikçe, yaşamımızın her alanına “yeni gözlerle” bakıyor olacağız. Daha önce görmezlikten geldiğimiz ya da ertelediğiniz sorunları, artık görmek zorunda kalacağız.
Meditasyon ya da diğer spiritüel uğraşlar, yaşamımızın kalitesini artırmak için gerekli değişiklikleri yapmamızı sağlarlar. Hayatımızı değiştirebilmemiz için, bilincimizi geliştirirler.
Ancak, Meditasyon yaptığımızdan dolayı daha iyi bir yaşamı hak ediyoruz diye düşünerek, sadece arkamıza yaslanıp, bizim adımıza tüm değişiklikleri Tanrı’nın ya da Evren’in yapmasını bekleyemeyiz. Kendimiz “oldurmadığımız” sürece, hiçbir şey olmaz!
Işığın gitgide daha da parlamasıyla Evren’in açığa çıkardığı ve bize gösterdiği sorunlardan kaçamayız veya onları yok sayamayız. Çünkü sorunlar artık, görmezlikten gelinemeyecek kadar net bir şekilde görülmektedirler.
Şöyle bir kozmik kural vardır. “Evren bize asla, halledebileceğimizden daha fazla sorun vermez.” Belki geçmişte bu sorunların üstesinden gelebilmemiz mümkün değildi. Belki o dönemde zihnimiz, “bu sorunu halledebilecek bilgiye sahip değilim” diye düşündü. Ama artık, sorunlarımızı çözmek için hazırız! Ve de her şeyin üstesinden gelebiliriz!
Böyle bir durum karşısında, önce bir adım kenara çekilmek ve sadece rahatlamak çok önemlidir. Derin bir nefes alın ve sizi zorlayan sorununuzla sakince yüzleşin. Sorunu çözmek için ilk önce hangi adımı atmanız gerektiğini, dingin bir şekilde merkezinizde kaldığınızda kalbiniz bilecektir. Sorununuzu, tek bir girişimde çözmek zorunda değilsiniz. Ne de olsa bu sorununuz, uzun zamandan beri güçlenerek bu güne kadar gelmiştir. Dolayısıyla bir çırpıda çözmeye çalışmanız gereksizdir. Sorununuzun bulunduğu “gerçekliğinizi” değiştirmek için, kendinize zaman tanıyın. Adım adım ilerleyin ve sadece elinizden gelenin en iyisini yapın. İlk adımı atmadığınız sürece, yeni edindiğiniz becerilerinizin neler olduklarını bilemezsiniz.
En önemlisi de kendinize güvenin. Ve eskiden bu sorunu çözmeye hazır olmadığınıza, ama artık hazır olduğunuza inanın. Çünkü Meditasyon size, sahip olduğunuzu bildiğinizden daha fazla yetenek kazandırmıştır. Ve bu yeni yeteneklerin neler olduğunu, ancak sorunu çözmek için ilk adımı attığınızda bilebilirsiniz, daha öncesinde değil.
Unutmamanız gereken bir şey daha var. Probleminizi çözme aşamasında kendinizi yorgun hissederseniz, ara verin ve mutlaka Meditasyon yapın. Meditasyona zaman ayıramayacak kadar meşgul olduğunuzu düşünerek, yapmamayı seçebilirsiniz. Ancak sizi bu noktaya (problemlerinizi çözme noktasına) getiren unsur, Meditasyondur. O size, başarılı olmanız için gereken “içsel bir güç ve berrak bir bilinç” sağlayacaktır.
Her gün Meditasyon yapın ve bundan haz alın. Karşılaştığınız sorunlarınızla yüzleşin. Hedefinize ulaşmanın ve yaşamınızı değiştirmenin en hızlı ve en rahat yolu, her seferinde bir adım ilerlemek, sonra Meditasyon yapmak ve sonra bir adım daha ilerlemektir.
Kendinizi cesaretlendirin ve onurlandırın. Bilincinizi geliştirin ve elinizden gelenin en iyisini yapın. Hepsinden önemlisi de, Meditasyon yaptığınız zamanların keyfini çıkarın ve bu işlem için ayırdığınız süreden dolayı tedirgin olmayı bırakın. Sadece rahatlayın ve her şeyi salıverin.
Meditasyon, hayatınızı geliştirmeniz için bir hazırlıktır. Bu imkânı bilgece kullanın. Çok geçmeden yaşantınızın çok daha iyi olduğunu göreceksiniz. Hayatınızın tadını çıkarın ve kendinize karşı daha anlayışlı olun. Siz her sorunun üstesinden gelebilirsiniz! Hepinize hayır duaları gönderiyorum.
Bob Fickes (www.bob-fickes.com)
Enerjilerin çok yoğun olduğu bu dönemde salıverme, arınma ve hayatınıza yeniden yön vermek konularında dönüşümünüzü hızlandırmak ve Yüksek (Öz) Benliğinizle daha yakın bir iletişim kurmak için Mor Alev’le kişisel olarak çalışmak ve randevu almak istiyorsanız lütfen “Yükseliş Enerjileri ile Kişisel Danışmanlık” bağlantısına gidin ya da moralev@outlook.com adresine yazın.
Telif Hakkı© 2015 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (http://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir. Copyright © 2015 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. http://moralev.com/

0 comments:

Yorum Gönder