24 Ağustos 2021 Salı

Genç Görünmenizi Sağlayacak On Yiyecek

 

Deri, vücudumuza ne kadar iyi ya da kötü davrandığımızın en canlı kanıtıdır. Ne yersek oyuz demek zaten kötü şöhretli ve diyetin vücudun en geniş organını da etkilemesi mantıklı.deri olan insan vücudu. Yaşlanma süreci durdurulamaz ama doğru seçilmiş bir diyet ve doğru bir yaşam tarzı ile en azından yavaşlatabiliriz. Temiz havada bolca aktif egzersiz, rahatlama ve kaliteli uykunun yanı sıra, öncelikle zengin bir antioksidan kaynağı olan meyve ve sebzelerden zengin, sağlıklı bir diyetle bunu başarabiliriz. Kirli ortamdan serbest radikallerin zararlı etkilerini en aza indirmek için etkili araçlardır. Bol meyve ve sebze, deniz ürünleri ve balık ve genel olarak hafif bir diyet, zamanın insan cildindeki tezahürlerine karşı en iyi savaşçılardır.

 

Son araştırmalar, Akdeniz diyetinin, kısalması yaşlanma ile ilişkili olan kromozom kollarının uç kolları olan telomer uzunluğunun korunmasına yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Çalışmalar, belirli besinlerin çevresel faktörlerin neden olduğu hasarı önleyebileceğini doğrulamaya yardımcı oldu. Diğer şeylerin yanı sıra, bu maddeler cildin nemini korur ve cilde parlak bir görünüm kazandırır.

Tam değerli, minimum düzeyde işlenmiş gıdalara dayalı sağlıklı ve dengeli bir diyet, hem çeşitli hastalıklara yakalanma ve gelişme riskini azaltmada hem de yaşlanma ile ilişkili süreçleri yavaşlatmada kilit rol oynar. Birisi vücudunu zararlı ve düşük kaliteli yiyeceklerle tıkarsa, bunun görünüşünü, özellikle de cildini etkilemesini güvenle bekleyebilirler.

Tabii ki, kalıtım faktörleri, bol miktarda güneş ışığı, kaliteli cilt bakımı ve sıvı alımı da büyük rol oynar, ancak kırışıklıklar olmadan, yumuşak ve pürüzsüz, harika çekici bir cilde sahipseniz, doğru bir şekilde zengin bir diyete dayalı olarak daha iyi görünüp hissedebilirseniz. yiyecekler, en azından denemelisin.

Aynı zamanda cildi dış ortamın olumsuz etkilerinden ve serbest radikallerin zararlarından koruyan inflamatuar süreçleri nötralize edebilen gıdalardır. Düzenli tüketimleri ile cildin sağlıklı ve güzel kalma şansı hızla artacaktır.

Meyveler.

Küçük çilek meyveleri, yüksek konsantrasyonlarda antioksidanlar, lif, C vitamini ve diğer önemli besinler ile karakterize edilir. Genellikle koyu kırmızı, mavi ve mor renkleri, antosiyaninlerin antioksidan içeriği ile ilgilidir. Yaban mersini, böğürtlen, ahududu ve kızılcık ayrıca çok miktarda başka antioksidanlar - flavanoller ve ayrıca hücrelerin yaşlanmasını ve dejenerasyonunu yavaşlatmaya yardımcı olan vitaminler ve mineraller içerir.

Koyu yapraklı sebzeler.

Ispanak ve lahana başta olmak üzere bazı sebzelerin koyu yeşil yaprakları antioksidanlar, lutein ve zeaksantin içerir ve vücudu ultraviyole radyasyonun olumsuz etkilerinden korumaya yardımcı olur. Cilt, yoğun güneş ışığına her maruz kaldığında zarar görür ve tekrarlanan güneş hasarının kümülatif etkisi cildin üst tabakasının DNA'sında hasara, kalıcı iltihaplanmaya, oksidatif strese ve T hücresi bağışıklığının baskılanmasına neden olur. Bu cilt kanseri riskini artırır ve yaşlanmasını da hızlandırır. Tekrarlanan araştırmalar, daha fazla yeşil ve sarı sebze tüketen kadınların daha az kırışıklığa sahip olduğunu göstermiştir.

Salatalıklar.

Harika bir sıvı kaynağıdırlar - salatalıkların yüzde 96'sına kadar sudur. Cildin nemini korumaya yardımcı olurlar. Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir minerallerinin yanı sıra kükürt başta olmak üzere çeşitli eser elementlerin içeriği çok önemlidir. Kükürt, cilt hücrelerinin, saçların ve tırnakların sağlığı için gereklidir. Ayrıca kanı zehirli maddelerden temizler. Yüksek silika içeriği, kırışıklık oluşumunu önleyen kolajen oluşumuna yardımcı olur. Salatalık dışarıdan da yardımcı olur - büyükannelerimiz salatalık soyarken neden yüzlerine kabuk koyduklarını biliyorlardı :)!

Guava.

Kollajen üretimini destekleyen ve cildin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olan C vitamininin en zengin doğal kaynaklarından biridir. Ek olarak, çok çeşitli diğer sağlık yararları vardır.

Domates.

"İç" bir güneş koruyucu görevi gören ve cildi UV radyasyonundan, yaşlılık lekelerinin oluşumundan ve yaşlanmadan koruyan yüksek karoten pigment likopen içeriği ile karakterize edilirler. Likopen, serbest radikallerin hücre DNA'sı üzerindeki etkisinin neden olduğu hasarı önleyen ve kansere karşı koruyan çok güçlü bir antioksidandır. Domates ayrıca cilt hücrelerindeki nem ve besin içeriğini düzenleyen C vitamini ve potasyum içerir.

Avokado.

Avokadonun sağlığa faydaları hakkında koca bir yazı yazabiliriz. Bununla birlikte, içerdiği yağ asitleri, ciltteki yağların sağlıklı bir dengesinin korunmasına yardımcı olan cilt sağlığı için önemlidir, ayrıca cilde, tırnaklara ve saça önemli besin desteği sağlayan E ve H vitaminleri (biotin) önemlidir.

Nar.

Punicalagin ve ellagic asit, vücudu toksik maddelerin etkilerinden koruyan, cildin ve kan damarlarının durumunu iyileştiren güçlü bir anti-inflamatuar etkiye sahip biyoaktif maddeler içerir. Ancak aynı zamanda bir dizi başka sağlığı geliştirici özelliği de vardır.

Vahşi balık.

Vahşi doğada yaşayan balıklar, özellikle sardalya, ringa balığı, uskumru ve somon gibi yağlı türler, cildin elastikiyetini ve elastikiyetini olumlu yönde etkileyen omega-3 yağ asitlerini içerir, kırışıklık oluşumunu azaltmada büyük etkiye sahiptir, katkıda bulunur. sebum oluşumuna, cildin nemlenmesini olumlu yönde etkiler, yaşlanmasını yavaşlatır, akne önleyici gibi davranır ve güneş ışınlarının cilde zarar vermesini engeller.

Ceviz.

Özellikle yaşlanmaya karşı etkili ve antienflamatuar özelliklere sahip çoklu doymamış yağ asitleri ve E vitamini açısından zengindir. İnsan sağlığı için diğer faydalar birçok taraf alacaktır.

Bitter çikolata.

Kaliteli bitter çikolata, polifenoller, flavanoller, kateşinler ve diğerleri gibi çok çeşitli antioksidanlar içerir. Kakao çekirdeklerindeki antioksidanlar flavanoller cildi ultraviyole radyasyonun etkilerinden korur ve ultraviyole radyasyona orantısız maruz kalmanın neden olduğu cilt iltihabını azaltmaya yardımcı olur. Yüksek kaliteli bitter çikolata, cilde kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olur ve cildin nemi tutma yeteneğini artırarak kırışıklıkları önler.

** Kaynak

0 comments:

Yorum Gönder