6 Mart 2014 Perşembe

Arkturus Grup Mesajı: Merhamet, Sevgi’nin Eylemsel Şeklidir. Sempati İse, Bu Eylemin Üç Boyutlu Kavramıdır… – Marilyn Raffaele

 budha tiger
Sevgili okuyucularım, Arkturuslular ve Marilyn Raffaele’den yine günlük hayatımızda çok işe yaracak bilgilerle yüklü bir mesaj geliyor. Kolaylıkla birbirine karışan kavramları bizim için açıklıyorlar. Özellikle tarafsızlık-taraflılık ve yardımcı olmak karmaşasını, kendini bir başkasının dramı içinde bulma durumunu çok sık yaşayan kişiler görüyorum ve buna zaman zaman ben de dahil oluyorum. Eğer siz de bu kişilerdenseniz, yani birilerine yardım ederken en sonunda kendinizi kötü hissediyorsanız, bu mesajı dikkatle okuyun lütfen. Bu arada eklemeliyim, Budha’nın altın ve koyu kırmızı enerjisi ile çalışmak da tarafsızlık, merhamet ve sağlıklı merkezde kalmak konusunda çok yardımcı olacaktır. Mor Alev Dostuna bu çıkardığı son derece anlaşılır ve temiz çeviri için binlerce teşekkürler. Orijinal mesaja buradan ulaşabilirsiniz.

Herkese selamlar,

Her geçen gün Işığın, Gaia üzerinde yoğunlaştığını ve böylece çoğunluğun daha önce göremediği veya görmek istemediği sorunlara, konulara yönelik, dünya çapında yeni bir farkındalık getirdiğini, gözlemliyoruz.

Ortaya çıkan olaylara bakılırsa, Dünya gittikçe kötüleşiyor denebilir. Ancak şu anda tanık olduğunuz olaylar, yeni ve daha yüksek bir anlayışla ele alınması gereken konuların açığa çıkması için, Işığın karanlık bölgeler üstünde parlamasıdır.

Birçok Hükümet, işlerin artık eskisi gibi “kendi çıkarları” doğrultusunda yürümeyeceğini anlamaya başladı. Değişime direnç göstermeyi seçen çoğu “Lider”, nihayetinde öyle veya böyle ortalıktan kaybolacak. Gerek zirveden, gerekse “halk” tabir edilen alt kademeden birisi olsun, bitmiş enerjilere sıkıca tutunmakta ısrar eden herkes, bazı zorlukları deneyimlemeye başlayacak. Zira sadece inanç ve kavramlarla varlığını sürdüren bir oluşum, bu yeni enerjilerle desteklenmeyecek. İçinize dönün Sevgililer ve hala sıkıca tutunduğunuz hangi kavram ve inançlar olduğunu, dürüstçe araştırın.

Şimdi, Merhamet konusu hakkında konuşmak istiyoruz. Bu konu genelde sempati veya bilgisizce türetilmiş farklı kavramlarla karıştırılıyor. Merhamet, Sevgi’nin bir başka şeklidir ve başkasının acısını veya üzüntüsünü algılama, ancak o duyguların içine girmeme becerisidir. Merhamet genelde, (özellikle aileler veya arkadaşlar arasında) duygusallığın öne çıktığı bir anda herhangi bir yardım teklifinde bulunmak, anlamına geliyor. Hâlbuki Merhamet duygusu içinde olan bir kişi, ASLA BİR DİĞERİNİN ENERJİ ALANINA GİRMEZ. Bu, sempatidir.

Bir birey ruhsal olarak geliştikçe, enerji alanında her zamankinden daha fazla Işık yaymaya başlar ve diğerleri de bu enerjinin içine çekilir. Her bir Ruh, kendi gerçek doğasının Bütünlüğünü deneyimleme arzusundadır. Ancak bu “içsel arzuyu” sadece, ulaştıkları bilinç seviyesinin sınırları elverdiği kadar gerçekleştirebilirler. Onların enerji alanlarına girmekle, olmayan bir şeyin içinde sonsuza kadar bir şeyler arayan ve böylece ruhsal olgunluğa erişememiş ruhlar elde edersiniz. (Mor Alev Dostu: Kişilerin, kendi yapmaları gereken şeyleri sizin “yardım amaçlı” yapmanız veya yaşamaları gereken zorlukları sizin kolaylaştırmanız, onların kendi bilinç seviyelerinin sınırlarını genişletme olasılığını ortadan kaldırır veya erteler. Böylece dar bir bilinç seviyesinin sınırları içinde, olgunlaşmaya çabalayıp dururlar).

Böylece henüz olgunluğa erişememiş olan Ruhlar, kendilerince “uygun” kıyafetler giyerek, güzel veya güçlü olarak veya maddi varlıkları sayesinde, Bütünlüğü deneyimlemeye çalışırlar. Birçoğu ise, aradıkları Sevgi’yi cinsellikle karıştırırlar ve böylece başkaları tarafından kendilerini kullandırırlar. Genel olarak bir Toplum zıtlık ve ayrımcılık bazında oluştuğu için, bünyesinde yüzlerce çeşit mutluluk formülü üretmeyi sürdürür. Ancak bunların hiç birisi, Ruhun bilinçli olarak yeniden Kaynağa bağlanma özlemini gidermez.

Bir Ruhun olgunlaşmasıyla, kronolojik yaşın hiç bir ilgisi yoktur. Şu anda, genç bedenlerde yaşayan epey olgunlaşmış ruhlar bulunmaktadır. Buna karşılık, uzun zamandan beri Dünya’da yaşamını sürdüren ama hala daha olgunlaşmamış olan Ruhlar vardır. Ruhsal olarak henüz olgunlaşmamış bireyler, Işığı yoğun olan kişilerden genellikle uzak dururlar. Zira bu Işık enerjisi, aslında yanlış olan ama onların sıkıca tutundukları inanç sistemi için, tehdit oluşturur. Çoğunlukla, Işıkta olan kişileri sevmeme nedenlerinin bilinçli olarak farkında bile değillerdir. Olgunlaşmamış Ruhlar, her şeye karşı gelmeyi sürdüren diğer kişiler tarafından eleştirilere maruz kalmaktan ve rahatlarının bozulmasından korkarlar. Bu durum, Dünya’daki çoğu korkunun temelidir.

Bütünlüğü aramaya başlayan her Ruh, ilk etapta arkadaşlarına, yabancı kişilere, Guru’lara, kısacası sorularını cevaplandırabileceğini düşündüğü herkese ulaşır. Yana yakıla aradıkları şeyin aslında kendi içlerinde olduğunu henüz bilmezler. Başkasının enerji alanındaki yüksek titreşimi hissederek oraya doğru çekilirler. Bu arayış genellikle, çok basit sorularla başlar. “Bunu nasıl atlattın? “Neden hep bu kadar sakinsin?” “Şu ya da bu konu hakkında ne düşünüyorsun?” Bu ve buna benzer soruları soran kişi, sizin bir meslektaşınız, arkadaşınız ya da ailenizden birisi olabilir. Çoğunuz sevgi dolu kişilikler olduğunuz için, aniden yüklerinden kurtulmak isteyen bu kişilere yardım etmekten çok mutlu olursunuz. Ancak esas dikkat etmeniz ve farkında olmanız gereken nokta şudur, Sevgililer. Kendinizin, onların enerjisinin içine çekilmesine izin vermeyin. O zaman bu, Merhamet değil, Sempati olur.

Genelde başkalarının acılarıyla özdeşleşmek, sevgi dolu bir davranış olarak takdir görür. “Ah zavallı. Seni anlıyorum, acını hissediyorum, o bunu sana nasıl yapabildi?” vs. vs. Bu şekilde davrandığınız anda, onların enerji alanını paylaşırsınız ve kendinizi o enerjilerin içine çekilmeye hazır kılarsınız. Kaç defa, bu tür insanlarla konuştuktan sonra kendinizi tamamen “tükenmiş” hissetmediniz? Bu durum sadece, kendinizi daha fazla enerji çekmek isteyen kişilere açtığınızda, ortaya çıkabilir. Sevgililer, onlar ne yaptıklarının farkında değiller ama mutsuzluk ve Bütünleşme arzusu içinde, bilmeden başkalarının enerjisini emerler. Bu terimini biz de sevmiyoruz ama sizlerin kullandığı “enerji emiciler” terimi buradan geliyor.

Arayış içinde olanlara yardımcı olmak isteyen bir Işık işçisinin, Merhamet enerjisiyle çalışması gerekir. Pratikte bu, size anlatılan sorunları sevgiyle dinlemek veya gözlemlemek, o kişilere bazı önerilerde bulunmak ama kesinlikle o enerjinin içine girmemek, anlamına gelir. Bu olayların üçüncü boyut bilinciyle ortaya çıktığını ve desteklenmeyi hak etmeyen yanılsamalar olduğunu fark edin. Bu derin farkındalık sizleri, yapmanız gereken gündelik işlerden, yerine getirmek zorunda olduğunuz sorumluluklardan veya mecburiyetlerden ASLA alıkoymaz. Önemli olan, tüm bu işleri yaparken merkezde kalmanız ve her bireyin kendi Yüksek benliği, Rehberleri ve Dünya’ya gelmeden önce bu tür deneyimleri isteyerek seçtiği bir yaşam planı/sözleşmesi olduğunu hatırlayın.

Daha önce de söylediğimiz gibi Sevgi/Aşk asla, birisinin kapısının önünde paspas olmak değildir. Aynı zamanda sadece akrabanız veya çocukluk arkadaşınız olduğu için, eşit titreşimlere sahip olmadığınız bu kişilere, sonsuza kadar bağlı kalmanız anlamına da gelmez. Ancak onlardan birisi sizden yardım talep ederse, bunu yerine getirebilirsiniz. Sevgi ve Merhamet göstermek demek, kendinize çektiğiniz, hakkında bir şeyler okuduğunuz veya duyduğunuz her bireyin gerçek varlığını ve amacını, bilinçli olarak hatırlamak demektir. İhtiyacı olan kişilere destek verin, ancak her zaman onlara kendi hatalarından ders çıkarma özgürlüğünü tanıyın. Bazen onları sadece, yalnız bırakmak gerekebilir. Birisini “kurtarma” hakkı veya görevi olduğuna inanan sadece, EGO’dur. Herkes, büyümek ve gelişmek için insani deneyimler yaşayan, ruhani bir varlıktır.

Işık sadece aile bireyleri, arkadaşlar veya iş arkadaşları gibi yakın çevrede bulunan kişileri kendisine çekmez. Aynı zamanda, Işık yolculuğuna henüz başlamamış olan uzaktaki kişileri de kendisine çeker. Bazen, (aşırı dozda uyuşturucu, kaza veya komada kalma sonucu) Işığın bulunduğu tarafa geçtiklerinin farkına bile varamayanlar kişiler vardır. Bu kişiler genellikle, evrimleşmiş bir enerji alanının Işığı tarafından çekilmiş olurlar. Şayet, yarı uyur/yarı uyanık durumda olan bir kişiyle karşılaşırsanız, korkmayın. Ancak onlara, yardım ve rehberlik bulacakları Işığa doğru gitmelerini söyleyin, Sevgililer. Ayrıca Işık varlıklarını, Melekleri veya o kişinin ruhsal akrabalarını çağırıp, kişinin bulunması gereken tarafa gidebilmesi için rehberlik etmelerini isteyin. Bazen Işığın bulunduğu taraftan ayrılmak istemeyen olursa, o zaman sadece “git” demek gerekir.

Merhamet, Sevgi’nin eylemsel şeklidir. Sempati ise bu eylemin üç boyutlu kavramıdır.

Bu bir Işık çalışmasıdır. Bu, gerçeğin tohumlarını ekerek, diğerlerinin gelişmesine yardım etmektir. Söylemek istediğimiz; sizin kendi enerji alanınız, sizde olan şeyi arayan başkalarını kendisine çektiği için, onların bilinç durumlarına girebilme “günahının” farkında olun. Zira o kişilerle aynı problemler seviyesinde olursanız, hiç kimseyi yukarı kaldıramazsınız. İnsan olarak kaldırabilirsiniz ama Ruhen kaldıramazsınız.

Bu Merhamettir, Sevgidir ve Işık çalışmasıdır.

Bizler, Arkturus Grubuyuz. 02.03.2014

Telif Hakkı©2014 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (http://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.
Copyright © 2014 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. http://moralev.com/

1 comments:

lordofsunshine dedi ki...

Bir katkıda bulunmak isterim, çeviri gayet başarılı, çok teşekkürler ama "merhamet" kelimesi burada yanlış kullanılıyor... Kullanılması gereken asıl kelime "şefkat"tir...

Yorum Gönder