2 Mart 2014 Pazar

MUTLULUK DIŞARIDA DEĞİL SADECE KENDİ İÇİNİZDE BULUNABİLİR

 
Bugün niyetinizi mutluluk konusu üzerine odaklamak istiyoruz.Çoğu insanın bulunması zor o mutluluk hissinin peşinden koşarken umutsuzluğa yakalandığını görüyoruz.Sürekli mutlu olma halinden ziyade neden çoğu zaman kısa süreli mutluluklar yaşandığını anlatacağız.Görüyorsunuz çoğu insan mutluluğu sürdürmekten ziyade sürekli olarak mutluluğun peşinden koşma hali içinde Sürekli mutlu olma durumuna ulaşılabilir mi? Doğrusu bu sizin ulaşılabilirler listenizdedir. Ancak öncelikle mutluluğun elde edilmeyen değil de muhafaza edilen bir şey olduğuna dair görüşlerimizi sizinle paylaşmak istiyoruz.

Cesur bir açıklamayla başlayacağız : hiçbir şey sizi mutlu edemez.Öncelikle halihazırda kendi içinizde bulunan mutluluğu bulmalısınız,işte ancak o zaman aradığınız mutluluğu bulabilirsiniz.Çoğu insan mutluluğa, bir amaca ulaşırsa,belirli bir ürüne sahip olursa ya da o muhteşem partneri bulursa sahip olacağı izlenimi altında.Ancak bu şekilde olamaz,çünkü realitenizdeki her şey sizin dışarıya yansıttığınız hisler ve titreşimlerin bir yansımasıdır.Bu bir aynadan sizi,aradığınız o canlılığı ve gençliği hissedebilmek için olduğunuzdan daha genç ve canlı olarak göstermesini beklemek gibidir. Siz değişmediğiniz sürece aynanın yansıttığı görüntü değişmeyecektir.

Bu benzetme size gülünç gelebilir,fakat insanların çoğu kendi dışında bir şeyler ararken böyle düşünüyorlar.Unutmayın hiçbir şey halihazırda uyumlu olmadığınız bir şeyi size getiremez.Hiç bir nesne hatta başka bir varlık zaten içinizde tutmadığınız bir şeyi size verme yetisine sahip değildir.Çoğu insan devamlı olarak maddi bolluk arayışı içinde olup mutluluğu beklemektedir,böylece neşe ve içsel huzur bunu takip edecektir,ama durum böyle değildir.Peki o halde neden hala bir hediye aldığınızda,yeni bir ürün satın aldığınızda veya yeni biriyle tanıştığınızda mutluluk patlamaları yaşamaktasınız?Çünkü zihniniz bunun sizi mutlu edeceğine inanıyor;kısa bir süre sonra ''yenilik'' etkisini kaybetmeye başladığında o boşluk duygusunun hala orda olduğu görülüyor.Sadece içsel neşenin izlenmesi sizi huzur ve mutluluk dolu o yere götürecektir.Mutluluk bulunamaz,sadece yaratılır.Çoğu insan bolluk mahrumiyetinin onlara mutsuzluk getirdiğine inanıyor,buna şöyle cevap vereceğiz,hayır mutsuzluğunuz size mahrumiyet getiriyor.

Bolluk derken sadece maddi zenginliği kastetmiyoruz.Bu sadece bolluğun bir çeşididir. Sağlık,zenginlik,arkadaş,sevgi,problem ve korkuda bolluk içinde olabilirsiniz.Ama garanti ederiz ki daima herhangi bir şeyde bolluk içindesiniz.

Eğer huzur arıyorsanız önce onu kendi içinizde bulmalısınız,ancak o zaman sonrasında huzur hissini arttıracak olan deneyimleri çekersiniz.Eğer aradığınız mutluluksa,önce onu kendi içinizde bulmalısınız.Ulaştığınız her bir amaç,başarı veya satın aldığınız şeyde daimi değil kısa süreli yaşanılan hisler bulacaksınız.Peki neden böyle ? Çünkü ego her zaman fazlasını isteyecektir;o her zaman daha fazlasını istemeye devam etme motivasyonuyla hareket eder.Ama size şunu hatırlatmak istiyoruz ki, hepiniz tam olarak şu anda aradığınız neşe ve huzuru bulma yetisine sahipsiniz.

Görüyorsunuz sahip olduğunuz her duygu bir seçimdir.Şunu merak ediyor olabilirsiniz,peki o zaman neden mutsuz,sinirli ve memnuniyetsizliği seçeyim ? Evet bunu bize siz açıklayın.Her hangi bir durum içinde beklentilerinize ve inançlarınıza bağlı olarak reaksiyon gösteriyorsunuz.Kendiniz için belirlediğiniz beklentiler ise doğal olarak gördüğünüz her bir koşula karşı oluşturduğunuz perspektif ve genel reaksiyonunuzla bağlantılıdır.Siz dışında hiçbir şey mutluluğunuzu,neşenizi ve içsel huzurunuzu alıp götüremez.

Negatif duygu ve hislerin hiç bir zaman bilinçli istekler olmadıklarının farkındayız,bunlar daha ziyade o dönemde gerek duyulan ve sonrasında negatif reaksiyonların oluşmasına yol açan inanç ve beklentilerdir.Çoğu insan geleceğe aradıkları mutluluğu ve huzuru getirecekmiş gibi bakıyor.'' Şu olduğu zaman mutlu olacağım veya eğer şöyle olsa huzur bulurum '' diyor.Fakat gelecek şu anda verdiğiniz seçimler doğrultusunda belirlenmektedir.Nasıl şu anda yaptığınız şeyi değiştirmeden sahip olduğunuzdan farklı bir şey yaratmayı beklersiniz ? Şu anda aramakta olduğunuz o neşe ve huzuru koruyun ve kesinlikle sizi memnun etmeye devam edecek olan durumları çekeceksiniz;korkularınıza,endişe ve evhamlarınıza odaklanmak size daha fazla endişe edilecek şeyler getirecektir. Unutmayın eğer endişeliyseniz geleceğe odaklısınız,pişmansanız geçmişe,ancak tamamen an içinde olarak aradığınız içsel huzur ve mutluluğu bulabilirsiniz.

Mutlu olmayı seçmek,şu ana kadar realitenizde tezahür eden koşullar ne olursa olsun her birinizin verebileceği bilinçli bir seçimdir.Bu koşullar sahip olduğunuz inanç ve düşüncelerce yaratılmaktadır.Şu andan sonra yaratacağınız şeyler düşünceleriniz ve şimdi yaptığınız seçimler tarafından belirlenecektir.Ruhsal durumunuzu ve böylelikle titreşiminizi değiştirebilirsiniz,bunu yaptığınızda realiteniz değişecektir.Değişmek zorundadır çünkü o sadece size uyumlu olduğunuz şeyi getirir.

Çoğunun uzun zamandır aradığı o bulunması zor içsel huzur tüm zaman boyunca içinizdeydi,ancak onlar içeride derin bir şekilde hissettikleri boşluğu doldurmak için düşünebilecekleri her yere baktılar.Ancak bizler burada huzuru kendi dışınızda bulamayacağınız hatırlatmak için bulunmaktayız,huzur,neşe ve mutluluk içten gelir.Bu varoluş halini muhafaza etme kapasitesine sahip olmayan herhangi bir ruh yoktur,her biriniz tam olarak şu anda aradığınız neşeyi hissetme seçimini yapabilirsiniz.Şimdiki an dışında hiç bir an yoktur.Gelecek,doğrusal zamandaki inanç tarafından canlı tutulan bir ilizyondur.Her zaman sadece şimdiki an mevcut olacaktır.

Geleceğin eli kulağında deneyimlerine ve geçmişin pişmanlıklarına duyulan endişe ve stresten kurtulup şimdiki ana değer verdiğiniz zaman şimdiki anda ne hissettiğinizi saptayabilirsiniz.Tam şu anda ihtiyacınız olan her şeye sahip misiniz? Tam şu anda bedeninizin ihtiyacı olan havaya,suya ve barınmaya sahip misiniz?

Eğer şu anda sahip olduklarınızla mutlu değilseniz,herhangi miktardaki bir para,insan,arkadaşlık veya maddi bir obje de bunu değiştiremez.Ama garanti ederiz ki eğer andaki titreşiminizi değiştirirseniz aradığınız şeyi çekeceksiniz.

Kendiniz dışında huzur,mutluluk ve neşe yaratmak ve çabalamak geriye doğru bir çaba ve tezahürdür.Huzuru,neşeyi ve mutluluğu gelecekte aramak o atasözünde geçen meşhur havucu ulaşabileceğiniz noktadan ötede asılı durmasını sağlayacaktır.Mutluluğun bu kadar geçici görünmesinin nedeni çevrenizdeki koşullardan değil ,daha ziyade onu yaratmak yerine bulmaya çalışmanızdandır.Lütfen bir önceki cümlede paylaştığımız bilgiyi anlayabilmek için kendinize zaman ayırın çünkü bu uzun zamandır hasretini çektiğiniz huzur ve mutluluğu muhafaza etmenin anahtarıdır.

Umarız bu mesajı yararlı bulursunuz ve bizler size bir şekilde hizmet edebilmişizdir.

Sevgi ve Işıkla,Melek rehberleriniz

Kaynak: http://www.angelic-guides.com/2014/02/21/happiness-cannot-be-found-outside-of-you-it-can-only-be-created-from-within/

Çeviri:Utku Maden

Copyright © 2012-2014 by Taryn Crimi. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. http://www.Angelic-Guides.com/

0 comments:

Yorum Gönder