20 Mart 2014 Perşembe

Sizler Tanrı’nın yüzlerinden biri ve evladısınız. Nokta. – Michael ve Yüksek Benlikleriniz Konseyleri

 Little Blue Butterfly by chibitomu
Sevgili Okuyucularım, bu mesajda Michael ve Konseyler bu blogun hemen hemen bir sene önce “Enerji Nedir?” yazısı ile kapsamış olduğu konuya geri dönüyor. Bence çok isabetli bir şey, çünkü yeni okuyucuların arşivden bir yıl öncesine gittiğini sanmıyorum. Hem bu mesajda konu yine son derece zarif ve isabetli kelimelerle anlatılmış, hem de Mor Alev Dostu yine harika bir iş çıkarmış. Michael, Konsey, Ron Head ve Mor Alev Dostuna çok teşekkürler!  Mesajın orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.

Son mesajımızda, “Yumuşak Güç” (yani zorbalık etmeyen güç) konusunu ele alarak, içinizdeki bu gücün ne olduğunu ve harika birer Varlık olmak için bu enerjiyi en iyi şekilde nasıl kullanacağınızı anlatacağımızı söylemiştik. Şimdi bu konuyu konuşacağız. Ayrıca (aracılığı ile konuştuğumuz)bu kanal, bunun basit veya kısa bir konu olmadığının farkında. Şimdi anlatacaklarımız, burada olanlar için yepyeni şeyler değil. Ancak bu sefer, genelde kısa paragrafların içine sığdırdığımız bilgilerin aksine, bu konuyu daha kapsamlı ele almak istiyoruz.

Işık ve Enerjinin ne olduğunu ve bunların kişisel olarak nasıl kullanıldığını bilen kişilerin yanı sıra, daha fazla bilgiye ihtiyaç duyan ve Yükseliş aşamalarında oldukça yeni olan birçok kişinin bu mesajları okuması, harika bir olay. Gerçi bazılarınızın, okuduğu bu bilgilerin bir bölümünü kabul etmeyeceğinden, bazılarınız için de bunların hoş bir hatırlatma olacağından eminiz.

Öncelikle Işık, Enerji, Titreşim, Ses vs. gibi kelimeleri kullandığımızda, aynı şeyin farklı oluşumlarından bahsettiğimizi açıklayalım. Bizim için bunların arasında hiçbir fark yoktur. Aslında bunların hepsi, Siz’siniz. Hepiniz, sizi oluşturan eşsiz bir Işığa, eşsiz bir Enerjiye, Frekans ve Sese sahipsiniz. Şimdi bunları kendiniz, kolektif bilinç ve de öz-farkındalığa sahip olan tüm Evren için, en etkili şekilde kullanmanın yollarından bahsedeceğiz.

Öncelikle, Fizikçilerinizin de itiraz etmeyeceği bir noktaya işaret etmemize izin verin;  Evrende, Enerjiden türemiş olmayan hiçbir şey, yoktur. Einstein bunu kanıtlamak için bir ömür harcadı. Aslında Nikola Tesla da ondan aşağı kalmadı. Kısacası, içinde bulunduğunuz Evrende gözlemlediğiniz her şey, sadece Enerjiden oluşmaktadır. Ve Enerji titreşimdir, frekanstır. Şimdi bu ne anlama geliyor, ona bakalım. Açıkça anlaşılır olmasına rağmen, söyleyeceklerimiz sizi şaşırtabilir.

Kendi enerjinizde meydana gelen her değişimden etkilenmeyen, hiçbir şey yoktur. Bunu bizzat deneyimlemek için tek ihtiyacınız olan şey, bir çift diyapazondur (ses çatalı). Gerçi bu deneyimi yapabileceğiniz çok farklı gereçler de var. Bildiğiniz gibi, bir diyapazondan çıkan titreşim diğerini de etkiler ve ikisi de birbirine uyumlu olduğu takdirde, birinden çıkan çınlama sesi diğerinin de çınlamasına neden olur. Ses konusuna devam edecek olursak; Kaynağından çıkan bir Ses’ in, her yöne yayıldığını biliyorsunuz. Ancak temas ettiği her şeyde, değişim meydana getirdiğini anlamanız gerek. Bu durumun aynısı, Enerji için de geçerlidir. Temas ettiği her şeyde, değişime neden olur. Şu anda konuştuklarımızın temelinde yatan konu da bu olacaktır.

Kısa bir not daha ekleyelim; Kaynağından çıkan bir Sesin meydana getireceği değişimler, sizin boyutsal mesafenizde gittikçe eksilir. Diğer bir deyişle, mesafe uzadıkça ses yüksekliği de azalır.  Şimdi size, bunun tam aksi olan bir şey söylemek istiyoruz. Sesin, (mesafe sürecine bağlı olarak) meydana getirebildiği her değişimden türeyen Enerjinin yayılması ise, asla durmaz ve asla tükenmez. Enerjinin durumunu değiştirebilirsiniz ama onu asla yok edemezsiniz. Belki biraz abartılı olacak ama “Asya’da kanat çırpan bir kelebek, Florida’da kasırgaya neden olur” diye bilinen cümle, konumuzu en iyi şekilde açıklıyor. Her düşünce, her kelime ve her eylem, her yerde her şeyi etkiler.

Bunların hepsi iyi hoş da, kişisel bazda anlamı nedir? Bunu düşünmek için biraz zaman harcayalım.

Öncelikle kendinizde oluşturduğunuz değişimle başlayalım. Belki bir şeylere karşı davranışınızı, inanç sisteminizi, gerçek diye kabul ettiklerinizi veya kendi öz-değerinizi algılama biçiminizi değiştirdiniz.

Aslında birbiriyle bağlantılı olarak, bu değişimlerin hepsini gerçekleştirmiş olabilirsiniz. Bu da sizin, kişisel Enerji frekansınızda değişim meydana getirecektir. DNA yapınız değişecek ve nihayetinde fiziksel bir değişim oluşacaktır. Gününüzde bunlar, çoğu kişi tarafından kolayca algılanıyor.

Ancak zaman ve mekân yanılsaması içinde bulunan birimlerinize göre, bazı yönlerinizin hatta tüm benliğinizin değişmiş olması, o kadar kolay algılanmayacaktır. Zira onlardan bazıları, sizin eski tarz yaşam dediğiniz şekilde yaşamını sürdürüyor olacaktır. Sizin için artık, geleceğinizi etkilediğiniz kolayca anlaşılır bir durumdur. Ancak şu anda söylediklerimizi iyi takip ettiyseniz, kendinizde oluşan her değişimin, geçmişinizi de etkilediğini göreceksiniz. Bu, sizlerin kabul ettiği “Bilginin” tam tersidir ama gerçek budur.

Şimdi tekrar, var olan her şeyin hatta tüm cisimlerin Enerjiden oluştuğu konusuna dönelim. Tüm Enerjiler, ‘Bilinç’lidir. Dolayısı ile her şey, farkındalığa ve zekâya sahiptir. Algıladığınız her şeyin bir deneyim olduğunu ve böylece yeni oluşumunuz için sizleri güçlendirdiğini, çelişkilerinizi yok ettiğini ve eğittiğini, kolayca anlayabilirsiniz. Bunun sonucu olarak siz veya bir başkası, algıladığınız her şeyde bir deneyim kazanıyorsunuz ve bu da Bütünleşmek demektir. Bu sizi büyük bir değişimci, Evrenin harika bir varlığı yapar. Kendinizi hiç bu şekilde düşündünüz mü?

Bu tür kavramlar biraz yıldırıcı olabilir ama eminiz ki sizler yılmayacaksınız. Bu konular hakkında düşünmeye başlayan hemen hemen herkes, Bütünün eşsiz ve yeri doldurulamaz bir parçası olduğunu da, anlamaya başlayacaktır. Sizin ne yaptığınız, nelere sahip olduğunuz veya sizi oluşturduğuna inandığınız hangi ölçüm kriterleri olursa olsun, fark etmez. Sizler  Tanrı’nın yüzlerinden biri  ve evladısınız. Nokta.  Bugünkü konuşmamız burada sona eriyor.

İlahi ruhlar olarak bizler, ilahi ruhlar olan sizleri saygı ile selamlıyoruz. Namasté.

Mor Alev Dostundan Küçük bir dip not:

Namasté kelimesi;

Hindistan’da saygıyla eğilerek selam veriş eylemidir. Ayrıca Sanskritçe kökenli bir sözcük olarak asıl anlamı: “içimdeki Tanrı, içindeki Tanrıyı selamlar” demektir.
Tanrı’nın bir parçası, O’ndan kopan bir zerre olarak kendini hisseden insanların; kendisi gibi Tanrı’nın diğer parçaları, zerreleri olan insanlara selam verişi.
Bu bilgiler, medyasozluk.com sitesinden alıntıdır.

Telif Hakkı©2014 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (http://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir. Copyright © 2014 by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. http://moralev.com/

0 comments:

Yorum Gönder