30 Haziran 2021 Çarşamba

EGO NEDİR VE ONU NASIL AŞABİLİRİZ?

 ego

Ego, insan bedenimizin kimlik ve koruma için kullandığı üç boyutlu bir araçtır. Beşinci boyuta yaklaşırken, kimisi egodan kurtulmamız gerektiğini, kimisi onu evcilleştirmemiz gerektiğini, kimisi de onu sevmemiz gerektiğini söylüyor.
Ama egomuz nedir ve onunla ne yapmalıyız?
NEDEN BİR EGOMUZ VAR?
Egonun görevi bizi korumak ve üçüncü boyuttaki örtülü enkarnasyon deneyiminde kim olduğumuzu bilmemizi engellemektir. Aynı zamanda, Üst Ruhumuzun daha yüksek titreşimsel boyutlarda var olan yönleriyle karşılaştırıldığında "alt benlik" olarak da anılır. Daha yüksek boyutlu benlikler olarak, fiziksel bir beden alırsak düşük boyutlu varoluş deneyiminin bir parçası olarak kim olduğumuzu unutacağımızı biliyorduk .
 
Ego, gerçekte olduğunuz şey değildir. Bu sizin kendi imajınızdır ve başkalarının görebileceği imaj bile değildir. Bu bir takdir maskesidir, kontrolü elinde tutmak ister ve korku tarafından yönlendirilir. Kendinizi %100 sevememenizden kısmen sorumludur - çünkü gerçekte kim olduğunuzu gizler.
Bu alt benliğe ve onun yönlerine neden sahip olduğumuzu anlamak, yükseliş aydınlanma süreci için esastır. Peçe kaldırıldığında, iyileşmemiz gereken alanlarımıza daha fazla ışık tutulur. Benliğin özüne ulaşmak için, altında ne olduğunu ortaya çıkarmak için maskenin tüm katmanlarını soymaya başlamalıyız.
GÖLGE ÖZ
Gölge benlik “alter egonun” bir parçasıdır ve onunla yüzleşmek ruhun karanlık gecesinden geçmek demektir. Egonun işinin bir kısmı, ruhunuzun diğer bölümlerinin bu realitede iyileşmesine izin vermektir, çünkü titreşimsel yazışma yasası nedeniyle bu parçalarımızı bizimle birlikte daha yüksek boyutlara götüremeyiz. Amaç, tüm düşük enerjilerimizi iyileştirmek ve daha yüksek titreşimli bir varoluşta tekrar bütün olmaktır.
Gölge benliğimizle yüzleşmek korkutucu bir deneyim olabilir ve muhtemelen bireyin en büyük korkusudur. Üçüncü Göz Ayna Meditasyonunu yapmaya hazır olduğunuzda, kendinizin çeşitli çok boyutlu yönlerini görmenin harika bir yoludur. Sadece onların bir parçanız olduklarını kabul ederek ve onların şifalanmalarını ve kalp alanınıza entegre olmalarını niyet ederek, gölgelere ışık atılır ve sonunda yeni bir varoluş biçimine ulaşılabilir.
Bilinçaltımız kaynağa bağlıdır. Bilincimiz (ego) bazen tam tersini hisseder. Örneğin, bir kişinin yaşamı tehdit eden bir hastalığı olduğunda, bilinçaltı veya yüksek benlik, ruhunuz olan enerjinin gerçek bir ölümü olmadığını bilirken ego ölümden korkabilir.
GERÇEKTEN KİM OLDUĞUMUZA UYANMAK
Tıpkı planladığımız gibi, hayatımızın bir tetik noktasında, fiziksel bir insan deneyimi yaşayan çok boyutlu ruhlar olduğumuzu fark etmeye ve uyanmaya başlıyoruz. Bağlı olduğumuz daha yüksek bir yönümüz olduğunu fark ettiğimizde, ego kimliğini kaybedeceğinden korkmaya başlar. Manevi merdiveni tırmanmanın bir kısmı egonuzu "kaybetmek" ve kendinizin daha yüksek bir yönüne odaklanmak için farkındalığınızı genişletmektir.
Son olarak, yüksek benliklerimiz ve üst ruhumuzla olan bu bağlantıyı bir kez güçlendirdiğimizde, ne egonun kimliğine ne de üçüncü boyutun deneyimine ihtiyacımız olmayacak. Ancak burada egoyu tamamen kaybetmek, şimdi fiziksel olarak yaşama amacını geçersiz kılacaktır. Bunun yerine, gerçekle başa çıkma yolunda ilerlemeye devam ederken, gerçeği bizden tutan perdenin etkisi altında kalmasına yardımcı olmak için ego ile çalışabiliriz.
EGO İLE NASIL ÇALIŞILIR
Egoyu "kaybetmek" için, önce onun ruhsal uyanış sürecimizin çok gerekli bir bileşeni olduğunu anlamak önemlidir. Gerçekte kim olduğumuzdan başka bir kimlik hissetmek, kendimizi tatmin etmek için biraz daha fazla öğrenme ihtiyacı duygusuna derin bir geri çekilmeyi ateşledi. Sonuç olarak, kendimizi sevmekten başka bizi tatmin edecek hiçbir şeyin olmadığını anlayana kadar, bizi daha fazla tatmin edecek birçok şeyi denemeye devam ettik.
Bu noktada, cevapları kendi dışımızda aramaktan başarısızlığa sürüklendiğimiz için egomuza büyük bir alkış borçluyuz. Egoyu yaratıldığı görevden kurtarmak için şükran gereklidir.
Ego ile çalışın ki sonunda görevinden kurtulsun, üçüncü yoğunluk ifade eden bilincinizin örtülü veçhesi sırasında tek kimliği yaratmak için yaptığı mükemmel iş için egonuza yüksek sesle teşekkür edin. Şimdi kendinizin daha yüksek yönlerini keşfetmek istediğinizi ve bunu kendi realitenizde ortaya çıkarmak için birlikte çalışmanız gerektiğini, bu, bir noktada yönetimi ele geçirmek için yüksek benliğinizin kontrolünü ele geçirmek için kenara çekilmek anlamına gelse bile
PROGRAMLAMADAN HABERDAR OLUN
Egoyu "evcilleştirmenin" bir kısmı, sosyal hayatın bir parçası olarak aldığımız programlamayı tersine çevirmektir. Ego alt görünüşlü bilgisayarsa, programlama da yazılımdır. Bizi düşük titreşimlerin yanıltıcı gerçekliğinde tutan yazılımı kaldırmanın zamanı geldi.
DİKKAT VE KASITLI DÜŞÜNME İLE TERSİNE ÇEVRİLEBİLECEK BİRKAÇ PROGRAM:
Rahatsız olmayı bırak. As Don Miguel Ruiz diyor ki: şahsen bir şey yapmayız. Başkalarının söyledikleri veya yaptıkları, kendi sahte benliklerinin kendi gerçekliklerinin bir yansımasıdır. Çoğu zaman insanlar bilinçli olarak bilinçaltının düşündüklerinin tersini söylerler. Bilinçaltımız altın kuralı takip eder ve daha fazla bilinçaltımızın veya yüksek benliğimizin gerçekliğimize girmesine izin verdikçe, başkalarına da onları incitebilecek şeyler söylemekten kaçınmaya başlarız.
Kazanmak isteme ihtiyacını bırakın. Oyunlar ve zorluklar bazen ilerlememiz üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir, ancak rekabetin olmadığı daha yüksek bir yaşam biçimine doğru ilerledikçe, 3B oyunları bırakmayı öğreneceğiz.
Haklı olma ihtiyacını bırakın. Hepimiz olayları farklı gördüğümüz için, bir kişinin hakkı mutlaka başka bir kişinin hakkı değildir. Haklı olduğunuzu kanıtlama ihtiyacından vazgeçtiğinizde, sürtüşme ve tartışma olasılığını azaltırsınız. Ancak, bu ipucunun amacı pasif olmak veya gerçeğinizi savunmaktan vazgeçmek değildir. Bunun yerine, daha düşük titreşimli durumlardan uzaklaşmak ve bunun yerine gerçeğinizde bir örnek oluşturarak titreşiminizi korumaya odaklanmak daha iyidir. Bu süre zarfında, savaşlarınızı akıllıca seçmek ilerlemenin anahtarıdır.
Üstün olma ihtiyacından vazgeç. Hepimiz bireysel bir deneyime sahip olan tek Yaratıcının bir kıvılcımıyız. Bazıları aydınlanma yolunda diğerlerinden daha hızlı olsa da, farklı bir yol izleyenleri yargılamamalıyız, çünkü sonuçta tüm yollar aynı hedefe çıkar. Daha yüksek boyutlarda bile bireyselliğimizi koruyoruz ama biliyoruz ki hepimiz her şeyi içeren aşk denizinde yüzüyoruz. Üstünlük çoğu zaman bilgi ya da tecrübe ile karıştırılır ve bu, medeniyetlerin zaman içinde yok olmasına yol açan yapıların arkasındaki suçlulardan biridir.
Daha fazlasını isteme ihtiyacını bırakın. Ego güdümlü materyalizm insanlığın çöküşüdür ve bizi ekonomik sistemlerinin kölesi olarak borç altında tutmak isteyenler tarafından körüklenmektedir. Bunların içsel kara deliği doldurmadığını fark ettiğiniz anda, onlara olan ihtiyacı bırakmaya başlarsınız. Daha yüksek yolda, takıntıları, bağımlılıkları veya duygusal bağları serbest bırakırken esenlik için gerekli şeyler arasında bir denge olması gerekir. Hayatınızdaki gereksiz dağınıklığı ortadan kaldırarak, genişleme için kendinize yer açıyorsunuz.
Kendinizi başarılarınızla özdeşleştirmeyin. Pek çok insan, iş unvanı veya medeni durumu dışında, gerçekte kim olduklarını öğrenmek için kendi içlerine bakmaktan korkar. Bu, emeklilik söz konusu olduğunda veya çocuklar üniversiteye gittiğinde bir yaşam krizi yaratabilir. Üniversite diploması, iş unvanı, sosyal statü ve ilerleme sürecinde size hizmet edecek hiçbir ödül yoktur.
itibarını düşür Başkalarının senin hakkında ne düşündüğü seni ilgilendirmez. Bazı insanlar, başkalarının onları nasıl gördüğüne o kadar takıntılı hale gelir ki, kendilerini sahte kimliklerde kaybederler. Bir kişiyle veya diğeriyle nasıl ilişki kurduğunuzu hatırlamak bir görev haline gelir. Gerçek, otantik benliğiniz olmak, kendinize olan sevginizi göstermenin en iyi yoludur. Bazı insanlar uyanış süreçleri veya dünya dışı temasları hakkında diğer insanlarla çok şey paylaşabilir, ancak egoları itibarlarını mahvetme korkusuyla bunu yapmalarına izin vermez.

0 comments:

Yorum Gönder