10 Mart 2023 Cuma

İYİLEŞTİREN İNSANLAR

 


Zarar veren insanlardan çok bahsediyoruz, iyileşen insanları unutuyoruz.

Hayatımızın bulutlu günlerinde gerçek güneş ışığı olan insanlar var. Bize ulaşan, bizi cesaretlendiren, bize neyin iyi olduğunu hatırlatan ve duygularımızı düzenleyen insanlar. Kafamız karışık olduğunda bize rehberlik eden gerçek ilahi pusulalardır.
Zehirli insanlar olduğu gibi, bize yaklaştıklarında Ruhumuzu iyileştiren ilaçlı insanlar da vardır. İnsanı bu hale getiren kusurların olmaması değil, sevginin hareketlerindeki inceliktir.
Pozitif düşünmenin çok ötesine geçen bir hediyedir. Günden güne kimsenin izlemediği durumlarda kendini gösteren davranış.

Amaç, öğretilmesi zor sanatı - çünkü kitaplarda bulunmaz- ve belki de bunun için giderek nadir görülen sanatı kendinizde geliştirmektir.
Nedenini bile anlamadan ayırmadan açtığın insanlarda bulduğun bu "koku". Her şeye ve hiçbir şeye gülümseyen insanları bulursunuz. Dostça söz vermeyi bilen insanları bulursunuz yargılamadan eleştirmeden. Onlar hayatı karmaşıklaştırmayı öğrenmiş hafif insanlar.
Onların yanında şüphemiz rahatlama, korkularımız sığınak bulur. Onların etrafında kahkahalarımız hafifler ve ağlamalarımız bırakmaktan korkmaz. Onlarla birlikteyken daha özgün oluruz ve Hayat daha çok Işık ve Sevgi alır.
Onlar bize tek kelime etmeden huzuru ulaştıran sihirli insanlar. Özenle ruhumuzu sessiz ve sakinleştir ve kalbimize iyimserlik tohumları ek.
Varlığıyla bizi kucaklayan, tüm rahatsızlığımızı rahat ettiren güzel insanlar.
Çevremizde iyileşen daha fazla insanı gözlemleyelim, çünkü bunlar gerçekten fark edilmeye değer. Ve er ya da geç dünyanın onlarla dolu olduğunu anlayacaksın!

1 comments:

Adsız dedi ki...

:((

Yorum Gönder