26 Şubat 2023 Pazar

Amerika'nın En Büyük Elektrik Şebekesi, Kötüleşen Güvenilirlik Riskleriyle Karşı Karşıya

 

Yeni bir rapor, ABD'nin en büyük elektrik şebekesinin elektrik üretim ünitelerini yeni arzın getirilebileceğinden daha hızlı kapattığını ortaya koyuyorçevrimiçi, Illinois'den New Jersey'e kadar uzanan 13 eyalette 65 milyondan fazla müşteriyle elektrik güvenilirliğini tehdit ediyor.

PJM Interconnection  Cuma günü, “ kaynak kullanımdan çıkışları , yük artışı ve yeni neslin giriş hızı arasındaki potansiyel zamanlama uyumsuzluğu nedeniyle  geçiş sırasında artan güvenilirlik riskleri sunan  ” şebeke genelinde devlet ve federal karbon giderme politikalarının endişe verici eğilimini  inceleyen  yeni bir çalışma yayınladı . .


İşte rapordan öne çıkan önemli noktalar:

  • Elektrik talebindeki büyüme  oranının  , bölgedeki yüksek talep gören veri merkezlerinin çoğalmasıyla birlikte elektrifikasyondan artmaya devam etmesi muhtemeldir .
  •  Termik jeneratörler, ekonominin yanı sıra devlet ve özel sektör politikaları nedeniyle hızla kullanımdan kaldırılıyor .
  • Uzun vadeli etkileri tam olarak bilinmeyen, konumlandırma ve tedarik zinciri de dahil olmak üzere endüstri güçlerinin bir kombinasyonu nedeniyle, kullanımdan kaldırmalar yeni kaynakların inşasını geride bırakma riski altındadır .
  • PJM'nin ara bağlantı sırası, öncelikle aralıklı ve sınırlı süreli kaynaklardan oluşur. Bu kaynakların çalışma özellikleri göz önüne alındığında, 1 MW'lık termal üretimi değiştirmek için bu kaynakların birkaç megavatına ihtiyacımız var.

Rapor şu uyarılarda bulundu:

Yakın tarihte ilk kez , bu eğilimler devam ederse PJM azalan rezerv marjlarıyla karşı karşıya kalabilir."

"Yeşil geçiş" ile ilgili önemli bir sorun, güneş ve rüzgar gibi güvenilir olmayan enerji üretimi biçimleri olan yenilenebilir enerjinin eklenmesidir. Bunu hızla kullanımdan kaldırılan fosil yakıtlı enerji üretim üniteleriyle birleştirmek, üretim kapasitesini 2030'a kadar yaklaşık %21 oranında azaltacaktır. Rapor, yeni enerji üretimi eklemeye yönelik mevcut hızın, kömür ve doğal gaz yakıtlı üretimin kullanımdan kaldırılmasını telafi etmeyeceğine işaret etti. yükselen talebin ortasında.

Raporun tamamı burada:

Açık olan şu ki, PJM'nin şebekesi daha az güvenilir hale geliyor (  burada  ve  burada okuyun ) ve muhtemelen karbondan arındırılmış bir geleceğe geçişte daha da kötüleşecek.

**ZeroHedge tarafından

** Kaynak

0 comments:

Yorum Gönder