5 Aralık 2012 Çarşamba

AMONA - AŞAĞI GÜÇLER

 
Bu dünya Katalaktik (bir nev’î maddî hercümerç) bir karışıklığın eşiğine gelmiş bulunmaktadır. Bununla ilgili bütün aşağı güçler son kozlarını oynamaktadırlar. Bunlar sizden pek çok insanı da etkileyebilir. Bunu insan gurubu öğrenmek istese bile, perde aralanmayacaktır. Herhangi birinizin, uyanmakta olan spiritüel bedeninin ilerlemesini geciktirmek için aşağı güçler her türlü
çareye baş vuracaktır. Burada bir varlığın, başka bir varlığın tekâmülünü çekememesi söz konusudur. Her ikisi de ayrı devrelerden geçmiştir, fakat biri kendi isteği ile yavaşlamış ve diğerine göre geri plânda kalmıştır.



Aşağı güçler devamlı olarak dünya plânetindeki sizleri etkileyen vibrasyon neşriyatında bulunurlar. Bu, çok üzücü bir şey olmasına rağmen bu adî vibrasyonların tesirinden çok azınız haberdarsınız. Memnuniyet verici tek husus şudur ki, bu vibrasyonlar gelişi güzel her yöne yayılmaktadır. Sizin yapacağınız, bu trajedi sahnesi olan karanlık ormanda kaybolmamaktır. Bunlar için en küçük zihnî enerji bile sarfedilmemelidir. Eski bir atalar sözü şöyle der: «Güneş doğmadan zifiri karanlık vardır.» İç bedenimizi zedeleyen endişelerden vaz geçin. Üzerinde işlenmedikten sonra, gelişme çökmeye mahkûmdur.


Heyecansal gerginlikler önemli olmayan gelip geçici şeylerdir. Bunlar sizi kullanmak isterler. Kelimeleri ağzınıza bunlar koyar, düşünce ve aksiyonlarınızı etkilerler. Bu bakımdan bu gibi gerginliklerin sizi etkilemelerine meydan vermeyin. Onlar açık bir kapı arayan başı boş unsurlardır. Kendilerini insan zihin ve bedeninde denemek isterler. Onları kabûl etmeyin, kendi kendinizin bekçiliğini yapın ve onların size tesir etmelerine meydan vermeyin.
Bir şeye sinirlenmenize engel olamadığınız zaman, menfî düşünce ve aksiyonların sizi istilâ etmesine müsâde ediyorsunuz, demektir. Onların bozgunculuk ve ayrılıktan daha fazla hoşlarına giden bir şey yoktur. Bunun için bir dakika içinize dönün, onlar saldırmaya hazırdır. 


Tekrar hatırlatıyoruz: Düşündüklerinizi kendinize, kendiniz cezbedersiniz. Daima yüksek seviyeli düşünceleri, sevgi, saygı, sevinç gibi şeyler düşünün ki, yüksek güçlerin ışığı size yönelsin.
Bunun tersi, karmakarışık menfî düşünceler, gerek ferdî gerek kolektif gelişim ve çalışmaları doğuran unsurlardır. Şimdi, sizi bekleyen büyük güçlerle temasa geçme zamanıdır. Sadece ışık nüfuz edicidir. Su ateşi söndürür. Büyük alevin ateşi de büyük olur. Bu şekilde gittikçe kozmik ışığa doğru büyür. Karanlığın nüfuz etme yeteneği yoktur zira, o doğmadan ölür. Işık karanlığı yakar ve ışığa ışıkla varılır.


Her gelenin kalbinizi incitmesine izin vermeyin. Kalbinizden kini temizleyin, zira onda hiç bir güç yoktur. Kırıcı amaçlarla bir şeyin karşılığını vermeyi düşünmeyin, sadece kendinizi incitmiş olursunuz. Karanlık güçler sizin yapıcı yanlarınızı yıkmaya çalışacaklardır, güçlenmenizi istemezler zira, sizi yıkıcı faaliyetlerde kullanacaklardır. Onların saldırılarına karşı koyun. Gücünüz içinizde devamlı olarak teşekkül edecektir. Mağrur, sabırsız ve merhametsiz olmayın. Zira bunlar, gelip geçici gölgeler gibidir, devamlı bir huzur ve sükûn hali getirmezler.


İyi olmayan pek çok güç sizin dışınızdadır. «Kurt masalı» örneğinde olduğu gibi, bunlar size koyun postunda yaklaşırlarken tetikte bulunun. Böylece içinizden bir ikaz duyar onları tanırsınız. Bu güçler –dişi veya erkek- sizin dışınızdadır ve göze görünmez karanlık güçlerdir. Bu varlıklar insanların arasında çalışırlar. 


Onlardan daima kendinizi koruyun. Tekâmülü hoşlarına gitmeyen bir ruha saldırmak üzere bir çok yılan karanlıkta pusu kurmuştur. Onların size ne yolda etki edebileceklerini söyleyemem, fakat daima uyanık olmanızı tavsiye ederim. Başınızı dik tutun her şey yoluna girecektir. Onlar kendi bencil ihtiyaçları için birçok şeyi yırtıp atacaklardır, fakat siz, onlara aldırış edipte dikkatlerini çekmeyin, eski ata sözünü aklınızda tutun: «Her pırıldayan, altın değildir.»

1 comments:

BİR-i dedi ki...

Bu celsenin alındığı tarih nedir?

Yorum Gönder