25 Aralık 2012 Salı

ÖĞRENMEK İSTEDİĞİNİZ ŞEYİ SİZE ÖĞRETENE KADAR HİÇ BİR ŞEY BİR YERE GİTMEZ


 
Bugün dikkatinizi hayat dersleri üzerine odaklamak istiyoruz.Hiç bir dersin size zorla dayatılmadığını;bundan ziyade her yaşamda odaklanmak istediğiniz dersleri kendiniz seçtiğinizi bilin.Tabi ki her zaman bu gibi kararları değiştirme yeteneğine sahipsiniz,ancak bunun büyük bir kısmı bilinçaltı seviyesinde gerçekleşir.



Çoğunuz sadece kendi yaşamında değil çevrenizdekilerin yaşamı içinde de bir çok zorlu durum deneyimliyorsunuz. Bu,özellikle enerjinin yoğun olduğu bu zamanda beklenen bir şeydir.Çok zaman önce salıverdiğinizi düşündüğünüz bir çok şey yüzeye çıkıyor.Her ne kadar bu , büyük travmatik bir olayla hepsinin bir defada salıverilmesinden ve korkularınızın ağırlığıyla sadece tek bir darbeyle karşı karşıya bırakılmak zorunda kalmaya kıyasla daha yumuşak bir salıverilme olsa da,bunun ne kadar sinir bozucu olabileceğinin farkındayız.


Bir çok durumda , bir keresinde başa çıkmak çok travmatik olabilir.Çoğunlukla ruhunuz,size daha yavaş bir hızda öğrenme sağlayan ve ders içinde yolunuzu kolaylaştıran daha küçük travmatik deneyimlerle başlamayı tercih eder.Eğer ders alınırsa bir daha aynı dersi daha büyük bir olayla deneyimleme ihtiyacı duymazsınız.Ancak her zaman kendinizi ''test'' edecek fırsatları tezahür ettirmeye devam edeceksiniz;bununla kastımız şudur ,zaman zaman, o derste ustalaştığınıza emin olmak için dersten öğrendiğinizi kullanmanızı gerektiren senaryolar tezahür ettireceksiniz.

Ayrı bir bakış açısıyla, sevgi dolu bir şekilde cevap verebilene kadar korku veya yargılarınızı gerçekten salıvermemişsiniz demektir.Ayrı derken hiç bir şekilde kayıtsız anlamında demiyoruz. Bu basit bir şekilde durumun umurunuzda olmadığı anlamına gelir,fakat ayrı derken durumun nasıl çözülmesi gerektiğiyle ilgili olarak bağlılıklar ve yargılamalar olmadan onu gözlemleyebilmenizi kastediyoruz.Tek niyetiniz herkesin en yüksek hayrına hizmet etmektir ve onu kalbinizde huzurla salıverebilirsiniz.Ancak,her ne kadar dersi getiren olay çözülse de eğer ders yeterince öğrenilmemişse ve bir kenara atılmışsa , gerçekten dikkatinizi çekmek ve senaryonun ortaya çıkmasından sorumlu olan korku ve inançlarla yüzleştiğinize emin olmak için daha ve daha büyük olayları tezahür ettirmeye devam edeceksiniz. Öğrenmek istediğiniz şeyi size öğretene kadar hiçbir şey bir yere gitmez.



Çoğu zaman dersler en yakınlarınız aracılığıyla size ulaştırılır.Dersin ya da ''sorunun'' diğer kişiden kaynaklanmadığı konusunu çoğunuz yanlış anlıyor,bundan ziyade diğer insan sahip olduğunuz inançlarınızı size geri yansıtıyor.Çatışmanın kaynağı o olmadığı için o insanı hayatınızdan çıkarmak size herhangi bir kar getirmeyecektir.Çoğunuz bunda zorlanıyor,çünkü her şeyin sizin dışınızda olduğuna inanmanız öğretildi;aslında yanlış yöne bakıyordunuz.Dünyanızdaki her şey içinizde yaratıldı.''Olumsuz'' deneyimden sorumlu olan inancı başarılı bir şekilde sildiğiniz zaman size bu dersleri getiren olaylara daha fazla ihtiyaç duymayacaksınız.



Çoğu,eksiklik,güven,öfke,iç huzur,kendini sevme konusunda uzun süredir çalıştığını söyleyecek.Neden hala bu inançları temizleyemiyorum ? Buna şu şekilde cevap vereceğiz,sadece sonuçlara olan bağımlılığınızdan kurtulduğunuz zaman bu korkularda ustalaştığınıza emin olabilirsiniz.Çoğu kökleşmiş inançlarınızın birçok yaşamınızdan kaynaklanan derin kökleri var.Ruhunuzun sınırlandırıcı inançları temizlemesini tercih etmesine benzer bir örnek soğanın soyulmasıyla karşılaştırılabilir.Özüne ulaşana dek her defasında sadece bir katmanı soymayı tercih edersiniz.Size sınırlayıcı başka bir inancı salıverme imkanı sağlayan her bir durumda bu benzetmeyi aklınıza getirmenizi istiyoruz;kendinize nazik davranın.Hiç bir şeyi yanlış yapmıyorsunuz,korkuyu aktive eden her yeni bir durum ortaya çıktığında ruhunuz sadece daha fazla alıştırma yapmanıza imkan veriyor.


Zorlukla karşılaştığınız her zaman onu çözmek için her zamankinden daha çok hazırlıklı olduğunuzu bilin.Çoğunuzun sadece bu yaşamda başardığı korkularla nasıl ustalışacağını öğrenmek , diğerleri için bir çok yaşam gerektirmiştir. Bu hayat derslerle ''doludur'',bu zamanı bu kadar keskin yapan da budur.Ruhlar daha önce hiç bir zaman bu kadar çok sınırlayıcı inancı sadece tek bir yaşamda temizlemeye odaklanmaya cesaret etmemişti.Bunu seçtiniz çünkü bu sefer başarılı olacağınızı biliyordunuz.Her bir yeni deneyimle korku yerine sevgiyi seçme fırsatı veriliyor.Huzur içinde olun.



Umarız bu mesaj bir şekilde size hizmet etmiştir.



Sevgi ve ışıkla,bizler sizin melek rehberleriniz.



Çeviri:Utku Maden



Kaynak: http://angelicguides.wordpress.com/2012/12/20/nothing-ever-truly-goes-away-until-it-has-taught-you-what-you-wanted-to-learn/

0 comments:

Yorum Gönder