2 Aralık 2012 Pazar

YAŞLANMA SÜRECİ GEREKLİ DEĞİLDİR

 
Bugün dikkatinizi yaşlanma sürecine odaklamak istiyoruz.Yaşlanma süreciyle ilgili kökleşmiş birçok inanç var ve biz bu konu üzerine ışık tutmaya yardımcı olmak istiyoruz.Çoğunuz yaşlanmanın kaçınılmaz olduğ
unu düşünüyor ; kesinlikle yaşanması gerektiğini.Ancak durumun bu şekilde olmadığını bildirmek istiyoruz.



İnsan vücudunun sürekli yenilendiğini biliyorsunuz ve bu yüzden aslında hiç bir zaman bozulma sürecini deneyimlemez.Ancak bu inanç ve anlayış uzun yıllar önce Lemurya ve Atlantis medeniyetlerinin yıkılmasıyla kaybolmuştur.Bedeniniz halen kendini hastalıklardan iyileştirip yenileyebilir fakat inançlarınız her zaman neyi deneyimleyeceğinize karar vermiştir.Yaşlanma süreci için çare arayan birçok insan var,tüm bu arayışlar boyunca bunun bir şişede ya da hapta değil de içerde bulunabileceği fark edilmemiştir.İşte bunun daha iyi anlaşılmasında yardımcı olmak istiyoruz.



Aslında her 10 yılda bir tamamen yeni bir fiziksel beden oluşturduğunuzu biliyor muydunuz? 10 yıl önce kemiklerinizi,kaslarınızı,organlarınızı ve dokularınızı oluşturan hücrelerin hepsi yenilendi.Öyleyse neden insan bedeni halen yaşlanıyor?Çünkü inançlarınız bunun böyle olacağını söylüyor.Hatırlayabileceğiniz en eski yarayı örnek olarak ele alalım.Hücreler yenilenmeye devam eder ve nihayetinde hepsi yenileniyor.Peki neden hala insanlarda yara izi oluşuyor ? Çünkü yenilerini yaratmaya devam ediyorsunuz.İnançlarınız çocukken özel bir olaydan dolayı bu yara izine sahip olduğunuzu söylüyor.Yeni hücreler de bu yara izini yeniden oluşturmak üzere ortaya çıkıyor.Bu oluşuma sahip olmayacak hücreleri yaratma gücünün kendi içinizde olduğunu bilin ve bu karar tamamen size bağlıdır.



Hem Atlantis hem de Lemurya medeniyetleri bedenin çok uzun yıllar dayanabileceğinin farkındaydı.Bir bedenin bozulmaya başlamadan önceki yaşam süresi yaklaşık 500 yıldı.Onların bedenleri de aynı sizinki gibi yapılmıştı fakat onlar bedenin yaşlanmak üzere olduğu inancına sahip değildi.Şu an için sağlıklı bir insanın ortalama yaşam süresinin 75 yıl olduğunu söyleyebiliriz.Bu birkaç yüzyıl öncesi ortalamasına göre oldukça uzundur ancak binlerce yıl öncesinden ise oldukça uzaktır.Bir insanın ne kadar uzun yaşaması ''gerektiğine'' dair kollektif inancınız da değişiyor,şimdi yüzyıllar öncesinden iki kat daha uzun yaşam süresine sahip olmayı kabul edilebilir görüyorsunuz ve yaşam süreciniz her yeni jenerasyonla birlikte uzuyor.Çoğu, insanların daha uzun yaşam süresine sahip olma nedeninin teknoloji ya da sağlık hizmetleri olduğunu iddia ediyor,ancak size böylesine bir teknoloji ve sağlık hizmetlerinin oluşmasına izin verenin de değişen algılarınız ve inançlarınız olduğunu söylüyoruz.



Dünyada hiç bir zaman yaşlanmayacağınız bir zaman gelecek.Şimdilik fazla ,daha fazla insanın ''kaydedilmiş'' tarihteki insanlardan daha uzun süre yaşayacağını söyleyebiliriz.150 yılına kadar yaşamak çok uzak olmayan bir gelecekte standart olacak.Şimdilik teknoloji ve bilim yaşlanma sürecini yavaşlatmak için ortaklaşa çalışmaya devam edecek,ancak bu bilimsel gelişmeleri ileri sürenin kollektif inanç sisteminden başka bir şey olmadığını da bilin.Sadece kendi inançlarınızla yaşlanma sürecinin önüne geçeceğiniz zamanın geleceğini bilin.

Merak ediyor olabilirisiniz , eğer beden kendini yenilemeye devam ediyorsa neden insan ölmek zorunda ? Bu mükemmel bir soru , biz bunun '' yeniden ayarlanmaya (reset) izin vermek için olduğunu söyleyebiliriz ; bu realiteden çıkıp yeni mücadeleler,yeni deneyimler yeni ilişkiler sunan başka bir deneyim yaşamak amacıyla farklı ''ayarlarla'' reenkarne olmak için.



Yüksek boyutlarda,burada sadece 3.ve 4.boyutlarda deneyimlediğiniz yaşlanma sürecini değil ölümü de deneyimlemediğimizi bilmenizi istiyoruz.Fiziksel bedenin ''ölümünden '' ziyade , yaşamak istediğimizi deneyimlediğimiz zaman sadece odağımızı veya enerjimizi bulunduğumuz realiteden çekeriz.Odağımızı parçası olduğumuz birçok diğer realiteden birine doğru kaydırırız.Biz yüksek boyutlarda ''ölüm'' sürecini üzücü bir olay olarak görmeyiz,bunun yerine kutlama yapmak gelenekseldir.Bu düşük boyutlardaki sizlere çok acaip gelebilir çünkü siz algılanan kayıplardan sonra çok büyük üzüntü yaşıyorsunuz,ancak yüksek boyutlarda olduğunuzda hiç bir varlıktan hiç bir zaman kopmayacağınızı bileceksiniz.İstediğiniz zaman onlarla bağlantıya geçmede özgürsünüz.Bu bir kolej mezuniyetini görmeye benzer .Öğrenci o çalışma alanında öğrenebileceği her şeyi öğrenmiştir ve şimdi başka bir deneyime geçmeye hazırdır.Öğrencinin başarılarını kutlarsınız,kayıp için yas tutmazsınız çünkü öğrencinin çok büyük bir iş başardığını ve hayatının diğer ''bölümüne'' hazır olduğunu bilirsiniz.Artık koleje gitmeyecek olmaları onların var olmadıkları anlamına gelmez.İşte biz ''ölüm'' sürecini buna benzer bir şekilde görürüz.



Peki yaşlanma süreciyle ilgili olan inançlarınızı tam olarak nasıl değiştirebilirsiniz? Evet oldukça basit , yaşlanmama beklentisinde olarak.Yaşlanmanız için hiç bir neden yok.Gülüyoruz çünkü bizim açımızdan oldukça basit olan şeyleri insanlar oldukça karmaşık hale getirme eğilimindeler , ancak dünyanızda yaşlanma sürecini ''bir gecede'' durdurabilmek için ne kadar muazzam bir bilinç sıçraması gerektiğinin de farkındayız.Yine de sizlere yaşlanmayla ilgili inançlarınıza bakmayı tavsiye ediyoruz.Çevrenize bakın , aynı ''yaşta'' olan bir çok insan göreceksiniz fakat bazıları daha genç bazıları ise daha yaşlı görünüyor.Neden böyle ? Yaşlanma sürecini nasıl deneyimleyeceklerine karar veren inançlarıdır.Bazıları yıllara meydan okur,kavramsal yetenekleri hiç bir zaman azalmaz,bazıları ise siz onları yaşlı olarak görmeden önce yaşlanma belirtileri göstermeye başlarlar.Bilim eninde sonunda yaşlanma sürecinin genetik nesille ya da hücrelerdeki kaçınılmaz bozulmayla değil bundan ziyade zihnin beklentileriyle alakalı olduğunu öğrenecek.



Yaşlanmayla ilgili inançlarınız neler ? Onları değiştirmek istiyor musunuz ? Yaşlanma semptomlarını deneyimlemeyi beklediğinizde kaç yaşında olacaksınız ? Yaşlandığınızda kırışıklıklara sahip olmayı mı bekliyorsunuz ? Gri saçlara sahip olmayı ve bastonla yürümeyi mi umuyorsunuz ? Ya da kendinizi capcanlı hissetmeye devam edip,''gençliğinizden'' enerjiyle dolu olmayı mı umuyorsunuz? İnançlarınızın asla gizli tutulamayacağını bilin,onlar her zaman yüzünüzden görünecektir.Sadece ne kadar genç kalmayı bekliyorsunuz ?



Umarız bu mesaj bir şekilde size hizmet etmiştir.



Sevgi ve ışıkla,bizler sizin melek rehberleriniz.



Çeviri:Utku Maden

0 comments:

Yorum Gönder