8 Aralık 2012 Cumartesi

EDGAR CAYCE YENİ ÇAĞ HAKKINDA NELER SÖYLÜYOR?

 cayce_med
vin J. Todeschi
Edgar Cayce konuyla ilgili ne söyledi? Önemli olan şu ki “2012″ tarihi okumalarda tartışılmıyor. Ancak, okumalar Kova Çağına ilerleyişimiz ve çağlar arasındaki bu geçişin neyle ilgili olabileceği üzerine bilgi sunuyor.
Okumalar en sonunda bu Yeni Çağın bir özelliğinin “saflık” olarak tanımlanabileceğini belirtiyor. 22 Aralık 2012′de (Maya Takviminin sona erdiği günün ertesi) uyanıp “Aman Tanrım, saflık çağına girdik” şeklinde düşünmeyeceğimize dikkat çekmek önemlidir. Bunun yerine, çağlar arasında kademeli bir geçiş var. İnsanlığın sonunda geriye bakıp “Biliyorsun, gerçek değişimin 2012′nin sonunda gerçekleşmeye başladığı görülüyor” demesi şu andan itibaren bir veya iki nesil sonra oldukça mümkündür.

Akılda tutulacak bir diğer önemli faktör, büyük olasılıkla Aralık 2012 gelip geçecek ve bir çok insan “Hiç bir şey olmadığına” kanaat getirecek. Dünya 22 Aralık’ta, aynen 21 Aralıkta olduğu gibi görünebilir. Ama Edgar Cayce okumaları oldukça farklı bir olasılık ileri sürüyor. Aslında Cayce sadece bu yeni çağın sorumluluğunu gerçekten kabul edenlerin ve bunu uygulamaya başlayanların kendilerinde neler olup bittiğinin farkında olacaklarını ifade ediyor!
Saflığa ilave olarak, okumalar Kova Çağının her bireyin diğer her bireyden sorumlu olduğu anlayışı açısından küreselleşme olacağını öne sürüyor. En sonunda, kollektif tarihimizde bu gerçeğin bilincinde olduğumuz zaman gelecek. Uluslar tüm diğer uluslara ve o uluslarda yaşayan vatandaşlara karşı sorumluluklarını anlayacak. Cayce okumalarında kapsanan kavramlardan biri, en sonunda dünyadaki herkesin kardeş olmasıdır. Ve bu gerçeğin bilinçli kavrayışı sonraki çağın vaadinin parçasıdır.
Küreselleşme ve saflığa ilave olarak, Edgar Cayce okumaları ayrıca ruhsal bilincin bu periyotta öyle bir gelişim yüksekliğine erişeceğini ifade ediyor ki, en sonunda her birey İlahi Olan ile direkt iletişim kurabilecek.
Geleceğin bu vaatleri hala çok uzak. Çağlar arasında bir geçiş periyodu olduğu için, kısa sürede dünyada barış ve herkese karşı iyi niyet bekleyemeyiz. Aksamaların, gecikmelerin olacağının farkında olmalıyız. Uluslar ve insanlar arasında süregiden zorluklar olacak, ama kademeli olarak bu şeyler değişecek. Çünkü Kova Çağının saflığı, küreselleşmeyi ve İlahi Olan ile direkt bağlantıyı bedenleyen vaatleri kollektif kaderimizdir.
2012 sona yaklaşırken konuyla ilgili daha fazla propaganda var, dünyada cennet beklentilerinden dünyanın sonunun felaket senaryolarına kadar. Ama bunların ikisi de Edgar Cayce okumalarında geçmiyor.
Bunun yerine, çağlar arasında kademeli bir geçişten geçmek üzereyiz. Bu şeyleri kişisel yaşamlarımızda uygulamamız gereken bir geçiş.
Okumalar tarafından önerilen uygulama yaklaşımı açısından, Cayce malzemesi geri plana veya spiritüel eğilime bakmaksızın tüm insanlığın ortak bir ideali paylaşabileceğini ileri sürüyor ve bu ideal Tanrıyı sevebileceğimiz, birbirimizi sevebileceğimiz ve kendimizi sevebileceğimiz anlayışıdır. Bu ideali günlük yaşamlarımıza pratik olarak uygulama açısından, Cayce ruhun meyvelerinden söz eder – inanç, umut, sabır, nezaket ve sevgi.
Kevin Todeschi A.R.E.’nin Yönetici Müdürü, yazar.
Copyright 2009, Kevin J. Todeschi
(Çeviri: Saffet Güler)

0 comments:

Yorum Gönder