18 Kasım 2014 Salı

Cennetten Mektuplar #5101 – Sevgi, bereketlidir. Onu cömertçe dağıtın!

 bored panda
Bu mesaj Mor Alev Dostu tarafından çevrilmiştir, bu mücevheri bizim için bulduğundan dolayı ona çok teşekkürler. Orijinalinihttp://heavenletters.org/ da bulabilirsiniz. Gloria Wendroff’a da teşekkürler.
Tanrı dedi ki;
Dünya’da şöyle bir söylem var: “Her güzel şeyin bir sonu vardır.” Bu söylem gerçeği ifade etmiyor. Hem de hiç!
Benim yaşadığım Cennette, hiçbir şeyin sonu yoktur. Bunu anlıyorsunuz değil mi? Yaşamın bir sonu yoktur. Ruh sonsuzdur. Benim olduğum her yerde, her şey gerçektir ve sonsuza kadar sürer. Güzellik, sonsuza kadar sürecek olan harika bir Gerçektir. Ve Sevgi! Evet, tabii ki, Sevgi…
Sevgi, ebedi ve sonsuzdur. Bundan daha iyi bir konumda, olamazdı zaten!
Sevgi, enerjinin genişlemesidir. Sevgi, duygulardan daha yücedir. Aslında Sevgi, var olan her şeydir. Birlik, Sevgidir. Sevgi ve Birlik, birbirinden ayrılamaz. Sevmenin sonu yoktur. Bundan dolayı Sevgi için, “var olan her şeyin en üst noktasıdır” diyebiliriz. Sevgi, sonsuza kadar genişler ve yayılır ve böylece tüm kalplere dokunur. Sonra o kalpler, diğer kalplere dokunur. Sizin dilinizde, “kalbime dokundu” diyorsunuz ya, işte budur! Herkes, Sevgi’nin nasıl bir duygu olduğunu bilir. İster sevmekten kaçınsın, ister kendisini Sevgi’ye kapatsın; Hiçbir kalp, Sevgi’ye yabancı değildir.
 
Dünya’daki kalplerin, geniş bir “melodi” yelpazesi vardır. Bu kalpler, aynı bir piyanonun tuşları gibi üzerlerine usulca ya da sert basılınca yüksek ve alçak tonda sesler çıkarırlar.
Cennette ise tüm notalar, eşit vurgu tonunda duyulur. Sanki bir kano ile nehrin üzerinde süzülürken, parmaklarınızı nehir boyunca suyun üzerinde gezdiriyormuşsunuz gibi, Cennetteki piyanonun tuşlarına da öyle yumuşacık basılır. Kalp tuşlarına usulca basarsanız, Sevgi de usulca aynı dengede akar.
Sevgi’nin akışı, her daim sabittir. Onun akışını tamamen durdurmak şöyle dursun, hiçbir şey o akışı kesintiye bile uğratamaz. Sadece Dünya’da, öyleymiş gibi algılanır.
Sevgililer! Sizler Sevgi’den ve yalnız Sevgi için yaratıldınız. Yaşamdaki her şey Sevgi’dir. Hayat, Sevgi’nin öğrenilmesi için bir okuldur. Bu okulun müfredatı, Sevgidir.
Size göre Dünya’daki Sevgi, sizi ezip geçiyor. Oysa Sevgi, hepinizin “genel toplamıdır”. Sevgi sizi ezip geçemez! Çünkü Sevgi, sizsiniz. Aslında Dünya’da olan şey daha ziyade, sizin Sevgi’yi ezip geçmenize benziyor. Siz ve Sevgi, eşzamanlı değilsiniz. Sevgi’den şüphe ediyorsunuz ve onu kendinizden bir kol boyu uzak tutuyorsunuz. Ne kadar yazık!
Hâlbuki Sevgi tam yanı başınızda! Size bir el uzantısı kadar yakın! Ama siz onu, belki elinizi yakan sıcak bir patates gibi değil ama buna benzer bir şekilde elinizden bırakıveriyorsunuz. Sanki bir şeyleri yitirecekmişsiniz gibi, ona dokunmaya çekiniyorsunuz. Sevmekten korkuyorsunuz. Peki, sevmekle ne kaybedilebilir? Sadece EGO kaybedilebilir. Ve de kaybolacaktır!
Tabii ki siz Sevgi’yi, elinizden alınabilen bir şey olarak görüyorsunuz. Ve bu da Sevgi’yi, daha az arzulanan bir şey haline getiriyor. Hafızanıza yerleşmiş olan bu “tehlike” varken, Sevgisiz kalmayı yeğliyorsunuz. Hafızanız size, kalbinizi birisine vermenizin çok tehlikeli olduğunu söylüyor.
Aslında tehlikeli olan, Sevgi’yi hüküm altında tutmaktır. Yapabileceğiniz en iyi şey, Sevgi’nizi etrafınıza saçmaktır. Bırakın nereye konarsa konsun! Sevgi kuvvettir ama zorlayıcı bir güç değildir. Bağlayıcı Sevgi, gerçek Sevgi değildir. Sevgi, düğüm atılıp bağlanamaz.
Sevgi özgürdür ve özgür bırakılmalıdır. Sevgi, ağa takılan bir balık gibi yakalanamaz. Eğer Sevgi sıkıca bağlanmışsa, o zaman “esaret” altındadır. Zaten bu da Sevgi değildir.
Sizler, Sevgi sinyali yaymak için düşünüldünüz. Sevgi’nizi çevrenize yaydığınızda, insanların kalpleri Sevgi’nin geldiğini görür ve sevinçle çarpar. Çünkü Sevgi onlara doğru yola çıkmıştır.
Sevgililer, Sevgi vermek için kendinizi zorlayın. Eğer kalbinizdeki derin Sevgi’yi açığa çıkarmaktan çekiniyorsanız, o zaman Sevgi’yi bireylere değil de, Dünya’ya armağan ettiğiniz bir hediye olarak düşünebilirsiniz. Eli sıkı olmaktan çok daha iyidir!
Sevgi, bereketlidir. Onu cömertçe dağıtın!
Telif Hakkı© 2014 Mor Alev. Tüm Hakları Saklıdır. Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak, ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (http://moralev.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir
Copyright © 2014  by Mor Alev. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. http://moralev.com/

0 comments:

Yorum Gönder