2 Temmuz 2013 Salı

ANGELIC GUIDES - DEJA VU - 20 mayıs

 
Bugün dikkatinizi genellikle Deja Vu olarak ifade edilen olaya odaklamak istiyoruz.Çoğu insan bunu henüz yaşadığı bir durumu tam olarak önceden gördüğü veya yaşamış olduğu hissi ile tarif ediyor.Daha önce deja vu konususndan bahsetmemiz istenmişti ancak bu ‘’fenomen’’ hakkında açıklamalarda bulunma girişiminden önce paralel realiteler ve zamanın doğası hakkında görüşlerimizi sizinle paylaşmanın daha iyi olacağını düşündük.

Basit bir şekilde söylemek gerekirse,deja vu bir paralel realiteden bir başkasına geçişin bilinçli olarak farkına varılmasıdır.Her ne kadar yaptığınız seçimler ve uyumlanmayı tercih ettiğiniz titreşim çerçevesinde paralel realiteler arasında ileri geriye hareket etseniz de bilinçli zihniniz bu değişiklikleri tespit edemez.Ancak ara sıra bilinçli olarak deneyimlenebilen ve ‘’deja vu’’ olarak nitelendirilen çakışmalar ( üst üste binmeler ) söz konusudur.

Şimdi açıklamamızı daha iyi anlamanız için bir benzetme kullanacağız.Hayatınızın her bir anının enstantane resim;anlık bir görüntü olduğunu düşünün.Her anlık görüntü, verdiğiniz seçimler ve titreşiminizi direkt olarak etkileyen odak ve niyetleriniz doğrultusunda birbirine bağlıdır.Şimdi bu anlık ‘’enstantane’’ ve ‘’resimlerin’’ hareketli bir resim oluşturmak için birbirine bağlandığını düşünün.Bu hareketli resimlerin ya da filmlerin yapılışına oldukça benzer bir durum.Her bir anlık kare hareketliymiş ilizyonu vermek için hızlıca izlenilir.Tabi ki her hangi bir anda arasından seçim yapabilmeniz için farklı seçimler ve farklı ‘’enstantanelerin’’ olduğu sonsuz sayıda paralel realite söz konusudur.Bu görüntü ile,bir paralel realiteden bir başkasına ne kadar sıklıkla geçildiğini anlamak zihin için biraz daha kolaydır.Ancak Deja Vu yaşanırken sanki o anlık kare iki kez yaşanıyor gibi olur.Nasıl ? Neden ? Şimdi bunu açıklayalım.

Diğer önemli bileşen ‘’zaman’’ ya da daha doğrusu sizin doğrusal zaman deneyiminiz.Bir çok kez belirttiğimiz gibi ‘’zaman’’ ilizyonun bir parçasıdır.Zamanın akışını fiziksel realite ilizyonunu güçlendirmeye yardım eden doğrusal düzeyde deneyimliyorsunuz.Önceki mesajlarımızda da açıkladığımız gibi bizler zamanı oldukça esnek olarak algılıyoruz.Biz zamanı odağımızı yönlendirmek istediğimiz deneyimi bulmaya yardımcı olan bir işaretleyici olarak kullanırız,daha çok kitapta deneyimlemek istediğimiz pasajı bulmamıza yardımcı olan sayfa numaraları şeklinde.Biz ayrıca her şeyi ‘’ şimdiki anda’’ oluyor şekilde deneyimleriz ve tüm deneyimler aynı anda gerçekleşiyor.İnsan aklının bunu kavramasının oldukça zor olduğunu anlayabiliyoruz çünkü zihniniz eğitilmiştir ve doğrusal zaman ilizyonu içinde işlevlendirilmiştir.

Bir paralel realiteden bir başkasına geçerken zihniniz deneyimi düz bir çizgi olarak algılar.İnsan zihni eşsiz deneyimlerin sadece tek bir zaman çizgisi içinde algılanmasına imkan vermek için diğer tüm realiteleri filtreler.Şunu unutmayın ki yüksek alemlerde sizler tüm realitelerin bilinçli olarak farkındasınız ve hepsinin nasıl oynandığını görebiliyorsunuz.Hepinizin bir parçası olduğunuz bu eşsiz fırsat size çok farklı bir deneyim imkanı sağlıyor.Ancak arada sırada bilinçli zihniniz paralel realiteler arasındaki bu geçişi algılıyor.Bilinçli zihin bilgileri filtrelerken kullandığı mantığa bilgileri işlerkende sahip olmadığı için geçiş halihazırda algılanan deneyimin tam bir kopyası şeklinde yaşanıyor.Ancak gerçekte bu sadece başka bir realitede deneyimlediğiniz bir deneyimin yansıma görüntüsüdür.

Çoğu kez deja vu yaşadığınızda deneyimi tam olarak yaşadığınız ''zamanı'' ve durumu hatırlayamazsınız,tek bildiğiniz o deneyimi daha önce yaşamış olduğunuzdur.Bu, en ince ayrıntısına kadar hatta hislerinize kadar herşey tekrar ediliyor gibi hissettirir.Şu anda algıladığınıza ''benzer'' bir deneyime sahip değildiniz ; aslında bilinçli olarak aynı deneyimi iki kez algılıyorsunuz ! İlk algılama diğer paralel realiteden geçtiğiniz zaman ve diğeri ise geçtiğiniz paralel realitede bir kez daha.Bilinçli zihniniz çoğu zaman ikinciyi filtreler,deneyime dair hiç bir bilinçli anı bırakmaz;ancak arada sırada çoğunun şaşkınlık içinde ''kafasını kaşımasına '' neden olan benzerlikleri tespit edebiliyorsunuz.

Deja vu yaşadığınız bir sonraki seferde artık bir realiteden diğerine geçişi fark ettiğinizi bilmeyi oldukça büyüleyici bulabilirsiniz.

Umarız bu mesaj bir şekilde size hizmet etmiştir.

Sevgi ve Işıkla,meleksi rehberleriniz.

Kaynak: http://angelicguides.wordpress.com/2013/05/23/deja-vu/

Çeviri:Utku Maden   

Copyright © 2012-2013 by Taryn Crimi. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. http://AngelicGuides.wordpress.com

0 comments:

Yorum Gönder