23 Nisan 2020 Perşembe

AVUSTRALYA’DA TANINMIŞ BİR DOKTORUN AVUSTRALYA BAŞBAKANINA GÖNDERDİĞİ MESAJDAKİ COVID-19 İLE İLGİLİ İLGİNÇ TEORİ.






Ben Melbourne Üniversitesinden çifte derece ile (1 ncisi Veterinerlik Bilimi, 2 ncisi patoloji/toksikoloji) mezun olan bir Operatör Veterinerim, iki Master derecemden bir tanesini hastalık denetlemede (epidemiyoloji; salgın hastalıkları ve tedavilerini inceleyen bilim) yaptım ve doktoramı epidemiyoloji ve risk değerlendirme üzerine yapmaktayım. Ayrıca Melbourne Üniversitesi tarafından mezunlar başarı ödülü ile ödüllendirildim. Başladığından beri bu salgını izlemekteyim ve gidişatını doğru şekilde tahmin ettim.
Dikkatinizi çekmek istediğim iki acil konu var. Birincisi aşının işe yaraması olası değil. Veterinerler koronavirüs aşısı olan tek kişiler ve başka bir koronavirüs ile enfekte olmuş hayvanları aşılamada gördüğümüz şey, çoğu zaman daha kötü patoloji ile sonuçlanması ve hatta bir kaç araştırmada gösterildiği gibi ölümcül sonuçlara sahip olmasıdır.
Bu önlemeyi çok zor hale getiriyor ve aşının etkisini sorgulanabilir kılıyor. Bu, odağın tedavide olması gerektiği anlamına geliyor.
 
İkinci konu, şu andaki hastalık hipotezim ile kritik vakaların başarılı tedavisi ile sonuçlanabileceğidir.
Çılgın ama çok akla yakın bir hipotezim var ve bu hafta benzer hipotezi yayınlayan ABD’de bir toksikolog var, en azından ikimiz bunun mantıklı olduğuna inanıyoruz. Teorim, SARS-cov2’nin bedende endojen (bedende üretilen) karbon monoksit üretiminde artışa neden olduğu, bunun karbon monoksit zehirlenmesi ile sonuçlandığıdır.
Karbon monoksit toksikliği gördüğümüz her şeye uyuyor. Ek hastalıklar ile yüksek ölüm olaylarına uyuyor, özellikle diyabet, kalp hastalığı ve obezlik. Görülen buzlu cam akciğer patolojisine uyuyor. Belirtilere uyuyor, karbon monoksit zehirlenmesi çoğu zaman grip olarak yanlış teşhis ediliyor, baş ağrılarına, sersemliğe, yorgunluğa, nefessizliğe neden oluyor. Hava verilen hastalarda beklenen başarının düşmesine uyuyor, çünkü karbon monoksit aslında hava verilen hastalarda artıyor. Ayrıca bazı hastalarda görülen nörolojik işaretleri açıklıyor ve çinko ile görülen başarıya uyuyor.
Bu %100 bir hipotez, ama bunu fiziksel olarak test edemem. Bu sadece bir düşünce, doktorların karbon monoksit için test etmeleri lazım, ki eğer aradıkları buysa bunu yapmak basit. Biz bunu aramıyoruz, bu nedenle hiç kimse bunu test etmiyor.
Şimdiye kadar doktorlar bunun virüsün başlattığı bir hastalık olduğunu varsaydı. Virüsün bizi öldürmeye kast etmediğine inanıyorum, bu durum bedenlerimizde virüse karşı tepkiyle gerçekleşen bir hata, tepki toksinliğe neden oluyor. Bir çok insanın belirti göstermemesinin veya ılımlı hastalığa sahip olmasının nedeni bu.
Özet olarak teorim, virüsün bedenlerimizin olağan olandan daha fazla karbon monoksit üretmesine neden olduğu, bunun da farkında olmayarak karbon monoksit toksinliğine neden olduğudur.
Tedavi göreli olarak basit, çünkü zaten olmakta olana bir eklemeyi içeriyor, hiperbarik oksijen odası.
Bu hipoteze nasıl vardım. 3 yıl Bogota, Kolombiya’da yaşadım ve yüksek irtifa hastalığından sıkıntı çektim. Bu bana benzer görünüyor ve tam olarak sıkıntısını çektiğim şeye benziyor. kKrbon monoksit zehirlenmesi ve yüksek irtifa hastalığı çok benzerlik gösteriyor. İnsanlar endojen karbon monoksit üretir, bu nedenle bu karbon monoksit üretiminin aşırı büyütüleceği durumlara bakmaya başladım ve hepsi anlamlı gelmeye başladı. Ek olarak Bogota’da gençler çok iyi başa çıktılar ve büyük ölçüde sıkıntı çeken bölgeye yeni olan yolcular yaşlılar idi, bu nedenle vakalarda gördüğümüz şeylere yaş da uyuyor.
Bunu bir veya iki ay alacak resmi bir rapor ile yayınlamayı planlarken, Avustralya’nın bu bilgiye ulaşmasını ve hayatları kurtarmasını isterdim.
Test etmek kolay ve eğer karbon monoksit toksinliği ise, bunun tedavi edilmesi kolay.
Karbon monoksidin patolojik koşullarda arttığı bulundu, bir şekilde virüsün bazı insanların karbon monoksit üretimini hafif bir aşırı hıza çıkarmasını başlattığını düşünmek o kadar zor değil. Karbon monoksit toksikliği ile sonuçlanması çok fazla zaman almaz.
Dr Verné Dove
BVSc Hons BAnimSc (Research: Veterinary Pathology) MVS (Veterinary Conservation Med.)
MVS ( Veterinary Disease Surveillance) Dip. Conservation
PhD candidate (Dolphin Health Assessment)
Murdoch University, Australia
Universidad de los Andes, Colombia
18 Nisan 2020.
(Çeviri: Saffet Güler)

0 comments:

Yorum Gönder