16 Ocak 2013 Çarşamba

Kredi kartları ilizyonu

 
SORU: Tobias, San Diego'da Kasım 2004'te kaydedilen bolluk sunumunda sözünü ettiğiniz şu kredi kartı sahiplerinin limit meselesi bende büyük bir soru işareti oluşturdu. Akış yokken ona sahip olduklarını mı sanıyorlar? Lütfen açıkla.


TOBIAS: Şimdi o uzun kredi kartı tartışmasına girebilirdik ama, bu kartlara bizim tarafta "karma kartları" diyoruz. Bunun altında yatan zorluk ya da meydan okuma şudur: gidip de birtakım şeyleri ödeyebildiğinizi düşünmek, hayatınıza bolluk getirecektir. Ama siz bolluk-eksikliği sorununu hâlâ beraberinizde taşıyorsunuz. Finansal sistemde kısıtlamalar olduğunu söyleyen hipnotik etkiyi hâlâ üzerinizde taşıyorsunuz. Bu nedenle, kredi kartıyla ödeyin ya da ödemeyin, dipte yatan mesele hâlâ orada duruyor. Aslında, sorun katlanarak yüzünüze çarpacak. Ve daha sonra bu bolluk şeylerinin nasıl aşılacağı üzerine bir başka sınıf çalışması yapacağız.

Yine de, bu kredi kartları....ah, onlar basitçe hipnozun başka bir şeklidir, size şöyle denir "alın, bunları kullanın, ve her şey bir-iki gün için harika olacak". Ama sonra canavar eskisinden de büyük olarak geri döner. Problemler böyle çözülmez. Anda olduğunuzda, bolluk önünüzde hemen tezahür eder. Dışarı çıkıp kredi kartı denilen şeyle onu cezbetmenize gerek yoktur. Teşekkür ederiz.

Tarih:12.01.2010

0 comments:

Yorum Gönder