16 Ocak 2013 Çarşamba

RUHUN YOLCULUĞU

 
Sevgili üstatlar, hiç merak etiniz mi: Ruh'unuz (Soul) ile Can'ınız (Spirit) arasındaki fark nedir? Ruh nedir? Neyden meydana getiril­miştir? Nereden kaynaklanmıştır? Öldüğü­nüzde ya da öbür tarafa geçtiğinizde ne ola­cak? Bedeninizin neresindedir? "Kayıp Ruh"a dönüşebilir misiniz? Ruhunuz geçmiş günahlarınızdan "kurtarılmalı" mıdır? Bu sorular, insanlık Dünya üzerinde olduğun­dan beri Çağlar boyunca sorula gelmiştir. Size evrenin ve Tanrısal kökenlerinizin nasıl çalıştığı ile ilgili bilgilerinize yenilerini kat­mamız ve bu bilgileri tamamlamamız için kısa ve basit cevaplar vermemize izin verin. Bu açıklamaları gerçeğiniz olarak kabul edip etmemek size kalmış. Her zamanki gibi, siz­den seçici olmanızı ve sadece kalbiniz (ve Ruhunuz) ile tamamıyla rezonans içinde o­lan bilgileri gerçeğiniz olarak kabul etmenizi istiyoruz.

Kozmik ya da Tümevrensel düzeyde, sizler "Can"sınız [Spirit - Ruh olarak da çevrilmek­tedir], Yüce Yaratıcının kalp merkezinden gönderilmiş Tanrısal Öz Işınısınız. Bu seviye­de, kim olduğunuzun ve Yüce Yaratıcı ile olan bağınızın tam olarak farkındasınızdır; 'BEN’İM' kimliğinizin farkında ve bilincindesinizdir. Evrensel düzeyde, sizler birer Tanrı­sal birlikte-yaratıcılarsınız, bir kez daha, Tanrımız adına sonsuz dünyalar yaratmak için gönderilmiş harika kırık Işınlarsınız. Bu evren için bütün Tanrısal planın ve bu plan­daki oynayacağınız rolün farkındasınızdır; yine de, kozmik seviyede köklerinizi ya da kimliğinizi hatırlayabilirsiniz de hatırlamaya­bilirsiniz de.

Can olarak, biz ona "Tanrı Işını"nız diyoruz, harika Işık Varlıklarısınız. Sizler de kendini­zin farklı yüzlerinizi ya da alt-ışınlarınızı sa­çar, "Aşkınruhlar" ya da "Öz"ünüzün parça­larını bu evrendeki farklı boyutlarda, galak­silerde, yıldız sistemlerinde, ve dünyalarda bırakırsınız. Geri dönüşüm olarak, bu hari­ka Aşkınruhların her biri "Öz"lerinden "Kıvılcım" ya da "Ruh" parçaları saçarlar. Bugün Dünya gezegeninde bir fiziksel be­dende enkarne olan "siz", boşlukta yolculuk etmeyi, çeşitli dünyalar yaratmayı, ve içlerin­de yaşamayı ve daha sonra yaratılmasına yardım ettiğiniz şeyi deneyimlemeyi kabul eden ki böylece eşsiz deneyimleri, evrensel bilinç ve sonuçta Kozmik Akıl ile birleştirile­bilen bu "Ruh Kıvılcımları"ndan birisiniz.

Fiziksel bedeniniz, maddesel ifade alemlerin­de kısa bir süre için Ruhunuzu barındırmayı seçtiğiniz birer geçici kaptır. Can ya da Tan­rısal Bilinç, ruhunuzda yer alır. "Hayatın Özü"dür. Her zaman Yaratıcı ile aranızda asla kopmayan bir yaşam bağına sahip ola­caksınız (bu bağın geçmişte ne kadar zayıfla­mış olduğunun bir önemi yoktur). Ruhunuz, daha geniş olan "Ruhsal Benlik"inizin ölüm­süz bir yüzüdür. Ve bu Benlik, uzayda ve zamanda, deneyim ve daha fazla "Kendi" bi­lincini kazanmak için çok uzaklara yolculuk­lar yapmıştır. Ruhunuzun içinde, birçok çağlar boyunca ve yaşamlarınız boyunca deneyimlemiş olduğunuz her şey kayıtlıdır. Ruhunuz, "Işık Dilinde", her bir yaşamın yoğunlaştırılmış/özetlenmiş tarihçelerini ve hatta "ruhun titreşimsel defter-i kebiri"ne ait dengelenmesi ve uyumlu hale geri getirilmesi gereken kayıtları içermektedir.

Ve zamanı gelmiştir; Ruh ayrılık yolculuğun­da son noktaya ulaşmış ve bir kez daha "Birleşme ve Bütünleşme" yolculuğuna baş­lamaya hazır hale gelmiştir. Ruh azar azar Tanrısal hoşnutsuzluk ile aşılanır ve bu, hoşnutsuzluk insan zihninin bilincine ya­vaşça sızar, ve umut verici bir şekilde, bu insan varlığının nefsini [ego] ehlileştirmek (dize getirmek) ve Ruh ile, Aşkınruh ile ve büyük [yüksek] Benliğinin çoklu yüzleri ile yeniden bağlantıya geçmek için içine dönme­ye başladığı zamandır. Geçmiş yaşamlarda ve geçmiş Çağlarda, "Ruhun ve Canın tekrar birleşmesi" çok fazla bireysel ve kişisel bir olaydı, kitleler tarafından deneyimlenenler değil elbette, sadece çok az insan tarafından deneyimlenen olaylarda. Bu artık geçerli de­ğil. Zaman, artık "kitlesel uyanış", global, galaktik ve evrensel birleşme ve daha yüksek Yaratıcı/Can aşılanmış bilinç haline yüksel­me zamanıdır. Artık Ruh ailenizin birçok yü­zü ile, Yüksek Benliğiniz, Aşkınruhlarınız ve Tanrı Işını (BENİM varoluşu) ile bağlanma­nız için gerekli olan potansiyele sahipsiniz. Kozmik düzeyde, Yüce Yaratıcı, Büyük Mer­kezi Güneşler vasıtası ile ışınını göndermek­te. Bu ışın, güneş sisteminizdeki Güneş vası­tası ile Hayatın Yaşayan Ateşinin büyük patlamaları olarak Dünyaya sızmaktadır.

Ruh, kalp bölgesinde yer alan, titreşen ya­şam gücü enerjisinin Tohum Atomu olarak da izah edilebilir. (Tohum Atomunun içinde şu anda büyük Yaratıcı Işık tarafından aşıla­nan ve aktif hale getirilen Elmas-biçimli çok-yüzlü Tanrı Hücreniz yer almaktadır.) Ruh, halen düşük boyutların illüzyonuna hapsolmuş olanların kalp bölgelerinde sade­ce küçük bir Yaşam Kıvılcımı olabilir. Yine de tam dinamik gücüne kavuştukça genişler ve "Güneş Kalp Merkezi" haline gelir ve bu da güneş sinir ağı, kalp, timus ve boğaz kı­sımlarını kapsar. Buna genellikle, Üç-Katlı Alev denir, ve kalp de "Ruhun Koltuğu"dur. Ruh sizinle hem duygusal hem de zihinsel bedenleriniz, kalp merkezindeki duygular ve beyin epifizi yoluyla ve beynin yüksek titre­şimli bölümlerinde depolanmış Işık Bilgeliği paketlerini tutuşturarak iletişim kurar. Bağ­lantı kurulduğunda, fiziksel varlık bunun ödüllerini almaya başlar: Bedenin Doğası ile daha derin bir bağlantı kadar daha iyi sağlık ve dirilik.

Empati yaparak size diyoruz ki "kayıp ruh" olamazsınız, eğer Yaratıcı ile aranızdaki bağ­lantıyı "kaybetmek"ten bahsediyorsanız. Yo­lunuzu şaşırabilirsiniz, Yaratıcı Işığınız sönükleşebilir, ancak Ruh ölümsüzdür ve asla kaybedilmez ya da yok edilemez. Kendinizi acıdan, ıstıraptan, ve Yaratıcıdan kopmuş olma illüzyonundan ancak Ruhunuz ile, Yüksek Benliğiniz ve kendi Tanrı Işınınız ile bütünleşerek kurtarabilirsiniz. Büyük Işık Varlıkları Dünyaya örnek olmak ve sizlere aydınlanmaya giden birçok yolu göstermek için geldiler. Sizinle rezonans halindeki yolu seçin, ancak bu yol Ruh/Can Benliğinizin Yaratıcı ile Yaratılışın birçok boyutunda yer alan Varlığınızın sayısız yüzleri yoluyla tek­rar bütünleşmesini içermek zorundadır.

Yakın bir zamanda size fiziksel beden terk ettiğinde Ruha ne olduğunu ve varoluşun yüksek düzeylerinde neler olduğunu anlat­mıştık. (Bknz. LM-9-2003 * Hangisini Seçi­yorsunuz, Gazap Tanrısı mı Aşk Tanrısı mı?) Şimdi, belirli bir uyum derecesine ulaşmış ve Ruhu ve Aşkınruhlarının birçok yüzü ile bağlantı kurmaya başlamış olan Ruhlar üze­rine yoğunlaşacağız. Bu büyük değişim zamanlarında, bu sürecin ortasında fiziksel bedenlerinizi terk etmek zorunda değilsiniz, ve birçoklarınız şu anda bütünleşme yolun­da hızla ilerlemekte. Kısa bir zaman önce, size Altın Söz'ün anlamını vermiştik, ve bu söz, içerdiğiniz bütün Tanrı Işınınızın (BEN’İM Varoluşu) Özünü ortaya çıkarma yetisine sahip olduğunuz idi. Ancak, ortaya çıkardıklarınızın hepsini bütünleştirmek ve herkesin yüksek hayrı için kullanmak zo­rundasınız. Hepiniz, bedende yaşayan, nefes alan, tamamen işlevsel, güneş-düzeyinde yükselmiş üstat olma potansiyeline sahipsi­niz. Bu, bu zamanların mucizelerinden biri­dir.

Anlamanızı istiyoruz ki yükseliş helezonun­da bir çok seviye vardır. Ve Yaratım zayıfla­dığında (düştüğünde), aktığında ve gelişti­ğinde asla sona ermez. Ayrıca bilmenizi isti­yoruz ki Dünya üzerinde bir çok sevgili ruh var galaktik yükselişe çok yakın olan, ancak, bu, fiziksel dünyayı terk etmeyi ve görünmeyecekleri ya da insan bedeninde işlev göre­meyecekleri bir titreşimsel düzeye taşınmayı mecbur kılacak. Onlar hizmet etmek ve AYDINlanma yolundaki diğerlerine yardım etmek için kendi yükselişlerini gerçekleştir­meyi kabul etmişlerdi. Bu, bu yaşamda enkarne olmadan önce yaptıkları bir anlaş­ma idi. Onlar bu göreve kendilerini adadılar ve görevlerini tamamlamak konusunda ka­rarlılar. Sizin kim olduğunuzu biliyoruz, ve bu büyük adanmışlığınızı ve hizmetinizi onurlandırıyoruz.

Size, "Tanrının İç nefesi" olduğunuzu söyle­miştik. Bunlar eşi benzeri görülmemiş za­manlardır; bütün geçiş karmik sorunlarınızı çözümleme ve geniş Varlığınız ile uyuma u­laşma ve Tanrımızın evreni genişletme planı­nın bütünleşik bir parçası olma potansiyeli­ne sahipsiniz. Sizi acı, yokluk ve ıstırap ba­taklığından çıkmaktan alıkoyan eski kısıtla­malarınızdan, inançlarınızdan ve sınırları­nızdan kurtulmaya hazır değil misiniz? Aklı­nızı ve kalbinizi, Ruhunuzun ve Canınızın yüksek bilgeliğine açılmasına izin verecek misiniz? Eterler, ya da bilincin yüksek titre­şimsel alanları, büyük hayallerinizi ve arzu­larınızı gerçekleştirmek için bekleyen potan­siyel ile doludur. Kısa bir süre önce, size Be­şinci Boyutta Işık/Güç Piramidinizi nasıl inşa edeceğinize dair bir ders hediye etmiş­tik. Şu anda Beşinci Boyutta sağlamca inşa edilmiş, Dünyanın bir holografik kopyasını ihtiva eden muhteşem bir Işık Piramidi var. Orada her biriniz için ayrılmış bir kristal sandalye var, sessiz zamanlarınızda buraya gidebilir ve Dünya ve tüm insanlık için ko­şulsuz sevgi yayabilirsiniz. Size ayrıca, "iş" Piramidinizi ve küçük özel sığınak Piramidi­nizi nasıl inşa edeceğinizi de öğretmiştik. Size ayrıca, birçok grup piramidi inşa etme­nize yardım etmiştik, sevgili habercimizin tüm dünyada gerçekleştirdiği seminerler es­nasında. Sakın hata yapmayın, bunlar güçlü, dinamik, titreşen enerji kaynaklarıdır, onlar sayesinde Yaratılışın saf, orijinal koz­mik Yaşam Gücü maddesine ulaşabilirsiniz.

Şimdi, başka bir Işık/Güç Piramidinin inşa edilmesine ve size giriş sağlamak için yar­dım etmek istiyoruz. Bu yüksek çok-işlevli bir Piramit olacak; bu zamanda ulaşma ve bütünleşme yetisine sahip olduğunuz en büyük Yaratıcı seviyesini etkileyecek. Bu yönergeleri birçok kez okuduktan ve aklınız­da sağlamlaştırdıktan sonra, size Alfa farkındalık Hali'ne ulaşana kadar derin ne­fes almanızı öneriyoruz, biz sizi bu yolculu­ğa, kozmik kardeşleriniz ve Benliğinizin bir­çok yüzü ile birleşmeye götürürken.

Lütfen gözlerinizi kapatın ve Tanrı Hücreni­zin bulunduğu Kalp Tapınağınıza ilerleyin. Altın bir kapının aralandığını imgelerken de­rin bir nefes alın; farkındalığın İç Boyutlarına açılan bir portal imgeleyin. Kendinizi parılda­yan Işık giysilerinin içinde, gerçek Sizin par­layan Özü olarak görün. Yine de kendinizi yükseklere, daha yükseklere Yaratılışın na­dir alemlerine uçuşa geçerken algılıyorsunuz, hissediyorsunuz. Beşinci Boyutta bir yerde duruyorsunuz, bu zamanda sizin için en mü­kemmel olan yerde. Karşınızda ışık saçan, titreşen Işık Piramidini görün. Hızla kapıya ilerliyor ve içeri adım atıyorsunuz. Merkezdeki yükseltilmiş platformu çevreleyen birçok kristal sandalye var. Gerektikçe daha fazla sandalye eklenecek, ancak şimdilik size katı­lacak olanlar için yeterli sayıda sandalye var. Yükseltilmiş platformun merkezinden biraz uzaklıkta bir havuz var, içinde de alev alev yanan Menekşe [renkli] Dönüşüm Ateşi.

Yanında ise Piramidin zirvesinde asılı olan büyük kristal jeneratör tarafından beslenen parlak beyaz alev var. Ateş Yüce Yaratıcının saf Özü ile beslenmekte, ve Tanrısal hediyeyi almak isteyen ve hazır olan herkese bir hedi­ye olarak sunulmuş.

İlk olarak sizden, aklınızın ilk sıralarına, fi­ziksel bedeninizde uyuma geri dönme işlemi­ni ilerletmek için salıvermeye ihtiyacınız olan şeyleri getirmeniz için bir an durmanızı isti­yoruz. Bu zamanda en çok çözümlemek iste­diğiniz bir ya da iki -ama üçten fazla olma­sın- şeye odaklanın. Sembolik olarak elleri­nizde şekil aldıklarını görün (bu enerjilerin ya da düşüncelerin diledikleri şekilleri almaları­na izin verin). Şimdi kendinizi ayakta, Me­nekşe renkli Dönüşüm Ateşinin platformuna ilerlerken görün. Kendinize, "Seni daha yük­sek bir Varoluş haline dönüşmen için kutsuyor ve serbest bırakıyorum." deyin. ÖYLE OLSUN VE ÖYLEDÎR!

Şimdi, merkezdeki Yaratıcı Ateşe girin. Olan her şeyin kalbindeki Yaratılışın saf Sevgi Özü ile yıkandığınızı hissedin. Endişelenme­yin. Yolunuzda bu zamanda kolayca ve zara­fetle ilerlemenize yardım edecek olan Yaşam Gücü/Sevgisi/Işığından tam miktarda ala­caksınız. Varlığınızın çekirdeğinde derinden bildiğiniz en tatlı sevgi ile aşılandığınızı his­sedin. Bu anda, kendinize "BEN artık içerebi­leceğim kadar çok Yaratıcı Işığı almaya hazı­rım. Tekrar ediyorum, aldığım hediyeyi her­kesin ve kendimin en yüksek hayrı için kulla­nacağım." deyin. ÖYLE OLSUN VE ÖYLEDÎR!

Şimdi, Can Ateşinden çıkın ve kristal sandalyelerden birine yerleşin. Yavaşça Can'ın arın­mış nefesini içinize çekin ve yavaşça nefesi­niz ile kalbinizdeki Sevgiyi/Işığı verin. Bunu bir çok kez yapın ve sonra "Yeni Siz" hediye­nizi bütünleştirirken bir süre sessizce oturun. Bu kutsal yerde sizinle birlikte olduğumu bi­lin. Beni çağırın ve size katılayım. Eski bir dost gibi konuşun benimle, cevap vereceğim. Bir aracıya ihtiyacınız yok, çünkü artık yük­sek alemlerdeki her bir Varlık ile direkt bağ­lantınız var. Bu kutsal yerde size kimin katıl­masını istersiniz? Çağırın ve onlar gelip sizin­le birlikte oturacaklardır. Ayrıca, uygun oldu­ğunda Varlığınızın diğer yüzlerini size katıl­maları için çağırabilirsiniz. Kusurlarınızın faz­lasını, çok daha fazlasını Menekşe Ateşine bırakmayı öğrendikçe, daha fazla Yaratıcı Işığını ve Benliğinizin daha fazla diğer yüzü­nü birleştirmek için yol yapacaksınız. Can'ın bu dinamik hediyesini bütünleştirirken, ya­vaş yavaş bilincinizi tekrar kalp merkezinize yöneltin. Kendinizi tam bilinç haline geri geti­rirken derin derin nefes alın.

Bu yere sık sık gelin sevgililer. Daha fazla enerji yarattıkça Piramidinize daha fazlasını çekeceksiniz ve o da daha da gerçek olmaya başlayacak. Bu yeri ziyaret ettiğiniz her sefe­rinde, bu nadir enerjiden daha fazlasını fi­ziksel dünya alemine getireceksiniz. Yaşadı­ğınız yerde bir yükseliş kolonu inşa edecek­siniz, ve çabalarınız ile Sevgi/Işık titreşimleri çevrenizde daha uzaklara yayılacak. Her bi­riniz komşu çevrenize, şehrinize ve ülkenize yardım etmede aracılar olabilirsiniz. Farkın­da olduğunuzdan çok daha güçlüsünüz. Şimdi durun ve "Ruh Şarkınızın" tüm bede­ninizde titreştiğini ve mırıldandığını hisse­din. Işık Küreleri Senfonisine ayak uydur­maya başlıyorsunuz. Bizim dünyamıza hoş geldiniz, sevgililer. Gelin, beraber ilerlememi­ze izin verin. Sınırsızca seviliyorsunuz. BEN Başmelek Mikail.

** Ronna Herman tarafndan iletilmiştir.** Başmelek Mikail adına evrensel telif hakkı talep ediyorum.

*Ücretsiz olarak kopyalayın ve paylaşın.*

Tercüme: Semra Ekmekçi

0 comments:

Yorum Gönder