26 Ocak 2014 Pazar

ALTIN TEPSİ

 
Hayatınızdaki zor bir sorunu gözünüzde canlandırmanızı istiyoruz. Onu o çirkin yerinden çekip çıkarın ve kucağınıza koyun. O çirkin şeyi ya çözecek ya da yerine geri koyacaksınız. Sorunları fırlatıp atamazsınız, onlar öylece kaybolup gitmezler, çünkü size aittirler. Eski enerjide insanların sorunlar karşısında yaptıkları beş şey vardı. Birincisi kaçmaktı, eğer yeteri kadar uzağa kaçabilseler onlardan kurtulacaklarını sanırlardı. İkincisi direnmekti, kaçtıkları halde sorunun devam ettiğini görenler ona direnmeyi seçerlerdi. Üçüncüsü paylaşmaktı, bazıları sorunlarını diğer insanlarla paylaşırlarsa sorunun sulanıp hafifleyebileceğini ve onlardan kurtulabileceklerini düşünürlerdi.


 Dördüncüsü endişelenmekti, her nedense insan endişenin sorunu çözeceğine inanır, oysa endişe sevgisiz aklın enerjisidir. Huzur ve endişe seçeneği sunulduğunda insanların çoğunluğu endişeyi seçer. Beşincisi içine kapanmaktı, birçok insan hiçbir yol işe yaramayınca önündeki sorunla yüzleşmek yerine içine kapanır bu da dengesizliğe yol açardı, dengesizlik ise sağlık sorunlarını ve hastalığı davet ederdi. Size bunları sadece düalitenin nasıl çalıştığını göstermek için değil, gelmekte olanın güzelliğini göstermek için anlatıyoruz.

Kucağındaki sorunu çözmek için yeni çağ insanı ne yapar? Tümüyle aydınlanan, kim olduğunu bilen ve yüksek düzeyde titreşen insan üç şey yapar. Birincisi, sorunun neden ortaya çıktığını analiz etmektir, analiz daha sonra gelecek olanın anahtarıdır, ilk önce gerekli olan çözüm değil huzura kavuşmaktır. İkincisi, sorunun sorumluluğunu üstlenmektir, kurbanı oynamak yerine kendisi tarafından planlanan şeyin sorumluluğunu üstlenmek daha akıllıcadır. Üçüncüsü, eyleme geçmektir, eylem de çözümü birlikte yaratma sürecini başlatacaktır
Okulda size verilen sınav sonuçları öğretmenin çekmecesinde bulunur öyle değil mi? Yani sorular ve yanıtlar aynı anda mevcuttur.


 Tıpkı bunun gibi sorunlar ve çözümler de aynı anda mevcuttur, çünkü her ikisi de şimdi’de vuku bulmaktadır. Evrende geçmiş ve gelecek yoktur, her şey şimdi’de meydana gelmektedir. Tıpkı öğretmenin çekmecesinde yanıtların sınav sorularıyla aynı anda bulunuşu gibi, Ruhun Altın Tepsisinde de sorunlar ve çözümler aynı anda şimdi’de bulunmaktadır, yani sorun çoktan çözülmüştür. Tanrıyla birlikte yaratmak için umutsuzca uğraştığınız çözümün çoktan yaratılmış olduğunu bilmek size nasıl bir duygu veriyor? O daima yanı başınızda duran Altın Tepsidedir. Kucağınızdaki çirkin soruna bir bakın, o çoktan çözülmüştür, uzanıp tepsiden almanızı beklemektedir!

Çözüm zaten hazırsa, bu mekanizmanın işleyişi hakkında size bir şeyler anlatıyor öyle değil mi? Demek ki erişemeyeceğiniz hiçbir çözüm yoktur, yeniden çözüm yaratmak yerine uzanıp orada zaten hazır olan şeyi almanız daha kolaydır, çünkü çözümler de tıpkı sorunlar gibi şimdi’de bulunurlar. Ama bilmeniz gereken bazı nitelikler var. Birinci nitelik, görmeseniz bile çözümün çoktan hazır olduğunu kabul ederek onu gözünüzde canlandırın, o Altın Tepsiyi görün, ama çözümü yaratmak için gerekli şeyi gözünüzde canlandırmayın, o işi Ruha bırakın. İkinci nitelik, işlerin her zaman göründüğü gibi olmadığını bilmektir, yanıtlar çok şaşırtıcı ve olağandışı biçimlerde gelebilir. Bazen mucizevi enerji sizi şaşırtacak, bazen de yanıtlar karmaşık görünecektir. Üçüncü nitelik, Tanrıyı sınırlamamaktır, siz o tepside ne olduğunu bilmiyorsunuz, ama biz biliyoruz. Siz bir çalı isterken Ruh elindeki tepsiden size bir orman sunuyor olabilir. Ama layık olduğunuzu anlamadığınız, kendi değerinizi bilmediğiniz için böyle bir şey beklemezsiniz, oysa küçük sorununuzun çözümü tüm ormanı içerebilir.


 Dördüncü nitelik, eşzamanlılığı beklemektir. Artık evinizde oturup güzel şeylerin tepeden inmesini bekleyemezsiniz, ayağa kalkıp her şeyi yapma yeteneğini vermek yüksek benliğinize ait bir sorumluluktur. Bu birlikte yaratmadır, siz yaşam kapılarını itene dek hiçbir şey olmayacaktır. Daha önce işe yaramamış çağrıları tekrarlayın ve sonuçları gözleyin. Diğer insanlarla bir araya gelin ve ilerlemenizi sağlayacak hangi eşzamanlı şeylerin meydana geldiğini görün. KRYON

0 comments:

Yorum Gönder