20 Kasım 2012 Salı

HİZMET KANUNU

 
Silver Birch

Rehber varlıklar, hizmetin önemi üzerinde ısrarla dururlar, hizmeti sadece ferdi tekamülde değil fakat yeni dünyanın doğuşunda da önde gelen bir faktör olarak görürler. Ve onlar hizmet hakkında nasihat verdikleri kadar, hizmette ederler.


Hizmet etmek için buradayız. Eğer bir kişiyi elinden tutup kaldırabilirsek, eğer bir kırık bedeni tamir edebilirsek, eğer yılgınl
ığa uğramış bir tek ruha yeni bir cesaret aşılayabilirsek, yeni ümit, yeni inanç getirebilirsek, o zaman büyük Ruh'a hizmet etmiş oluruz ve O'nun gönlü kırık çocuklarına ulaşabilmemiz için maddi kanallara sahip olduğumuz için O'na şükrederiz.



Hizmetten yorulup bıkmazsınız. Birbirinize hizmet etmenin sevinci hiçbir şeyde yoktur. Hizmet eden, harcanmış değildir. Biz kendimiz için övgü istemeyiz, biz sadece Büyük Ruh'un kanunları aracılığıyla O'na hizmet edebilmek ve sizin madde dünyanıza uyum, sıhhat ve saadetin, onları kullanmak suretiyle gerçekleştirileceğini gösterebilmek dileriz.



Gücüm yettiğince hizmet etmeye çalışırım. Küçücükte olsa getirebileceğim ışığı size ulaştırmaya çalışırım, ta ki ruhun bilgisiyle kuvvetlenmiş, desteklenmiş olarak siz, yapmanız için size emanet edilmiş hizmete kendinizi hazırlayabilesiniz diye.



Biz hizmeti hizmet yaparız.



Bize yapılan her hangi bir çağrı, her hangi bir dilek asla cevapsız kalmaz. Biz, hizmet için buradayız. Bunlar boş sözler değil. Bu sözler olabildiğince gerçektir. Hizmet etmeye çalışıyoruz, çünkü Büyük Ruh'u ancak hizmet yoluyla ifadelendirebiliriz ve ancak hizmet yoluyla siz Büyük Ruh'u ifadelendirebilirsiniz.

Din bilginleri dini, bir büyük esrar haline, şüphe, şaşkınlık ve karmaşa içinde bir kelimeler ve doğmalar binası, yığınağı haline getirmişlerdir, halbuki bütün dinin özü, bütün hayatın gereği bir tek kelime içinde ifade olunabilir; Hizmet.

Her kimki kendini unutmaya ve hizmet etmeye uğraşır o, Büyük Ruh'u ifade ediyor demektir. Hizmet - işte bugün dünyamızın muhtaç olduğu bu. İşte bunun için biz onu öğretmeye ve daha çok vermeye çalışırız. Hatırlamaya çalışın ki her sisin, her karanlığın ardında, bütün şüphelerin korkuların, bütün keder ve didinmelerin, bütün hüsran ve acıların ardına bir sonsuz maksat var. Hayatın daha büyük, daha yüce maksatları hakkında bir anlayış kazanmaya çalışınız.

Asla yalnız değilsiniz, zorluklarla tek başına mücadeleye asla terk edilmediniz. Görülmeden, işitilmeden, hissedilmeden ruhun tesiri daima etrafınızda. Şayet ruhun gerçeklerini bir anlayabileseydiniz madde dünyanız değişir, güzelliğe ulaşırdı. Biz sizleri şaşkınlık yollarına sevk etmek emellerinde olan karanlık melekler değiliz. Biz ruhun size anlayış, güven, huzur ve mutluluk getirecek basit gerçeklerini öğretmeye çalışıyoruz. Biz size o kanunların bilgisini açıklamaya çalışıyoruz ki onlar sizi büyük Ruh'a çok yakınlaştıracak. Misyonumuz budur.

Sizer hizmetlerinizle Büyük Ruh'un ifadesini yeryüzünde gerçekleştirmeye çalışan, O'nun hizmetkarları, işçilerisiniz. Bu işte çok mutluluk var, çünkü siz birçoklarının hayatına, önceden onlarda mevcut olmayan ümidi getiriyorsunuz, öyle ise siz. Büyük Ruh'un kanunlarının işleyişine yardımcı oluyorsunuz.

Siz arkalayan kuvvet bütün hayatın Büyük Ruh'unun gücüdür, kainattaki en büyük güçtür. Bu gücün belirmesi mutlaka gerekir ve siz o gücün dünyanızı etkilemesine yardım edebilirsiniz. Ne yaptığınız hiç fark etmez. İster bir kişiyi tutup kaldırmış olun, hizmet ettiğiniz ve hizmetten usanmadığınız sürece Büyük Ruh'un ellerisiniz.

Büyük Ruh'un Habercisi / 1 - Silver Birch / Onbir Yayınları

0 comments:

Yorum Gönder