14 Ağustos 2013 Çarşamba

Matthew Ward - temmuz 21, 2013

 
Belgelerinin İfşası,George Zimmerman Davası,
Bu istasyondaki bütün ruhlardan sevgi dolu selamlar, ben Matthew. Diğer bir çok insanı da ilgilendiren iki durum hakkında okuyucularımızdan gelen sorulara değineceğimiz için mutluyuz. Her ikisi Amerikan vatandaşlarını kapsıyor ve her ne kadar bağlantılı görünmüyor olsalar da, bu kamuoyuna mal olmuş iki problem özde aynıdır ve her ikisi de toplumunuzun sürüncemede kalan ilerlemesine iyi bir örnektir.

İlki : Edward Snowden'ın gizli hükümet belgelerini açığa çıkarması, hükümetinin faaliyetlerinde daha fazla şeffaflığa mı yol açacak yoksa hassas uluslararası ilişkileri daha da mı karıştıracak ?
Dünyanızı dönüştürmek için gerekli bir tek birincil unsur olduğu söylenebilirse , bu unsur gerçek olurdu. Dünyanın yörüngesine girdiği enerji seviyeleri gerçeğin öne çıkması için zemin hazırlıyor, ancak ruh sözleşmelerinin esnek olması nedeniyle bunun nasıl olması gerektiğinin belirli bir yolu yoktur.


Bu ilişkiyi açıklamak için, diyelim ki aşırı fakirlikle geçen bir ömrü dengelemek için hatırı sayılır miktarda para kazanmayı seçtiniz. Kontratınızın bu hükmüyle birlikte, ona ulaşmaya yardımcı olacak faktörleri de seçtiniz, yaşadığınız ülke, doğuştan gelen yetenekler ve bağımsız düşünme ve hareket etme eğilimi. Fakat seçtiğiniz yaşam şeklini elde etmenize yol açacak sert ve hızlı bir yöntem veya tek bir uğraş alanı yoktur.


Bilinçli olarak bir ruh kontratını anımsamadan, sadece fikirlere, içgüdü, sezgi, özlem ve vicdanınıza yanıt veriyorsunuz - ruhunuzdan bilincinize ''uygun''olarak ortaya çıkan kontrat seçimlerinizle uyumlu olan mesajlara.


Bu kişilere uygulandığında buna ispiyoncu diyorsunuz, işte Edward Snowden'ın yaptığı buydu. Bazılarınca vatan haini , diğerlerince ise kahraman olarak sayılırken, analistler onun çocukluğunu ve ergenliğini, kişisel özellikleri ve toyluğunu tartışıyor ve hükümetin gizli belgelerini açığa çıkarmak için ne gibi nedenlere sahip olduğu üzerine spekülasyon yapıyorlar.


Ne onlar ne de Snowden, ''uygun'' olan fırsat ortaya çıktığında onun, ruhunun mesajına yanıt verdiğini bilmiyorlar. Bradley Manning'e resmi belgeleri ifşa etmeye ve Julian Assange'a Wikileaks'i kurmaya motive eden de işte bu aynı enerji faktörlerinin birleşimidir. Gerçeği aydınlatma sorumluluğu ile hareket edenler kesinlikle sadece bu üç kişi değildir. Biz sadece haberlerde çıkanlardan bahsediyoruz.
Açığa çıkan bilgilerin uluslararası ilişkiler bakımından etkilerine gelince, adı geçen bireyler pireyi deve yapmakla ilgilenmiyorlar, uğraşacakları çok daha önemli içsel problemleri var. Ayrıca hakim olan titreşimler herhangi bir farklılığı yumuşatmak ve uluslararası bir uyuma ulaşmak lehinedir.


Yönetimde şeffaflığa gelince, bu vatandaşların talepleriyle ortaya çıkacak - sadece gizliliğin değil, politik kişisel hizmet, yozlaşmış adalet sistemi ve yönetim organlarının ilkelerinin ve mevzuatlarının temelini oluşturan kurumsal paranın da sonu olacak. Değişim için haykırış şüphesiz sadece Birleşik Devletlerde değil ! Mısırlılar, Brezilyalılar ve Ruslar da kendi hükümetlerinin halkın yararına hizmet etmesini talep edenler arasında. Yararlı değişikliklere ihtiyaç duyulan her millette, bazıları dış destek alan inatçı ve cesur halk tabanlı hareketler bu değişimi ortaya çıkaracaktır.


Yaygın olarak ilgi gören ikinci bir konu ise , George Zimmerman'ın Travyon Martin'i vurup ikinci dereceden cinayet ve adam öldürme suçlamalarından beraat etmesiyle sonuçlanan davadır. Bir çok insan kararın adil veya haksız olması üzerine odaklanırken, bir çok okuyucumuz şunu soruyor : Onlar ve aileleri kendi ruh kontratlarında bunu kabul etti mi ?


Evet, fakat bu bir açıklamayı da beraberinde getiriyor. Travyon ve George ve aileleri diğer tüm ruhlar gibi belli bir yere kadar diğer yaşamlarındaki karmik deneyimleri dengelemeyi seçmişlerdir. İşte bu , gerçekleşebileceği yer, zaman ve şekilde belirli bir derecedeki esnekliğe kadar ruh kontratlarının onlara sunduğu cinayet, ölüm ve travmatik sonuçların deneyimlenmesinin kabulüdür.


Özellikle evrende bu eşsiz zamanda ,’’uygun’’ imkanlar sadece karmik seçimlerin tamamlanması için değil ayrıca ‘’daha büyük bir amaca’’ da hizmet etmek için sıklıkla ortaya çıkıyor. İşte Martim ve Zimmerman ailelerindeki olay bu. Savunma avukatları ve jüri ırk faktörünün söz konusu olmadığını iddia ediyor; ancak, yaygın görüşe göre ırk ayrımcılığı veya görüntü aslında sorunun özüdür ve birçoğunun da kararı prostesto etme nedenidir.


Dava ve sonuçları, insanlık üzerine uzun bir süredir leke ve yük olan bu ırksal bağnazlığa kuvvetli bir şekilde ‘’ ışık getiriyor’’. Eğitim, ırka zihinsel bakışı değiştirebilir, fakat toplumdaki gerçek değişim sadece kalplerin derinden etkilendiği zaman gerçekleşir -işte bu yüzden Travyon ve George ve aileleri bu kişesel trajedideki kendi görevlerini kabul ettiler.


Irksal bağnazlığın neden olduğu aynı tür nahoş ayrımcılık aynı zamanda dinlerin, etnik ve kültürel geleneklerin, sosyal ‘’kast’’ seçimlerinin, yönetim sistemlerinin, cinsiyet ve ekonomik statülerin doğasında da vardır. Binlerce yıldır tarifsiz acılara neden olan farklılık alanlarının hepsinin sonu gelecek.


Dünya genelinde bireyler korkusuzca güçlü bir sorumluluk duygusuna, ruh ve bilinç seviyelerinde doğru olduğunu bildikleri şeylere göre davranmak için yanıt veriyorlar ve evren onlara kontrat seçimlerine uygun olarak hareket etmeleri için fırsatlar sunuyor. Çoğu en yakın arkadaş çevresi dışında tanınmıyor, çok azı uluslararası düzeyde takdim ediliyor. Tanınanlar da doğumdan önce kim olduklarını, ve yapıyor olduklarını yapmayı seçtiklerinin farkında değiller ve tabi ki halk da bunun farkında değil.


Bilinen ve oldukça saygı duyulan bu isimlerden biri Pakistanlı genç kız Malala Yousafzai, kızların eğitimi için mücadele etmesinden dolayı vurulması ardından bile bu amaçta çabalarına devam ediyor. Hayatını tehdit eden kafa yarasından kurtulmasını sağlayan sadece uzman tıbbi yardım ve on binlerin duası değildi. O yaşam kontratında kendi hayatını, kızların erkeklerle aynı eğitime kabul edilmedikleri yerlerde sonuçta kızların yararına olacak bu değerli hizmete adamıştır.


Papa Francis de bilinen ve oldukça saygı duyulan bir diğer isimdir. Bu spiritüel olarak gelişmiş ruh sonrasında son derece etkili olan Papalık pozisyonunu doldurmak için en yüksek evrensel konseyin isteğiyle Jorge Bergoglio olarak bedenlenmiştir. Evren, ruhunun kabulüyle uygun olarak, ona ‘’uygun’’ olan bu fırsat için zemin sağladı. Böylelikle Bergoglio papa oldu ve Vatikandaki güçlü pozisyonuna rağmen başlangıcından itibaren bedeninin işlediği doğru ve yanlışlara, kendi sorumluluğuna göre hareket ediyor.


Dünya yükseliş yolu boyunca diğer medeniyetlerden muazzam miktarda ışık almaktadır. Ancak, bizim sevgili ailemiz, içten gelen sese kulak veren herkes tarafından oluşturulan ışıktır ki bu toplumunuzu Dünya’nın muazzam boluğunun eşit olarak paylaşıldığı huzurlu, uyum içerisinde bir dünyaya doğru gitgide daha da yakınlaştırıyor.

Bu evrendeki bütün ışık varlıkları siz ışık işçilerini koşulsuz sevgi ve en yüksek takdirleriyle kucaklıyorlar!


SEVGİ ve BARIŞ
Çev:Utku Maden
Suzanne Ward
Website: The Matthew Books

Email: suzy@matthewbooks.com

0 comments:

Yorum Gönder